Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dwa pytania odnosnie startu w Norwegii. - Norwegia

11 Postów
Karol Reczko
(KarolReczko)
Wiking
Witaj Moja Norwegio.

Mam dwa konkretne pytania.

Pierwsze z nich brzmi :

- Ile czasu moge LEGALNIE przebywac na terenie norwegii bez legalnej pracy i bez numeru rejestracyjnego u policji ? z tego co mi wiadomo jest to jakies 3 miesiace ale powiedzcie wiecej jak to jest na prawde i czy po tych trzech miesiacach musze wyjezdzac ? Aktualnie jestem miesiac w Norwegii i znalazlem prace wstepnie na miesiac ale nie jest ona legalna - ale moze byc po przepracowanym miesiacu ale biorac pod uwage ze "a noz by sie nie udalo" to jak to bedzie wygladac po tych trzech miesiacach?

Drugie pytanie brzmi:

- Jaka wygladaja ceny mieszkan jesli chodzi o wynajem pokoi w Bergen ? Powiedzmy dwu osobowy pokoj ile moze kosztowac ? widzialem rozne oferty ale wolal bym opini publicznej posluchac zeby szukac dla siebie najlepszej oferty.

Dziekuje i prosze traktowac pytania brac powaznie bez wzgledu na ich tresc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Karol Reczko
(KarolReczko)
Wiking
Dziekuje i prosze traktowac pytania brac powaznie bez wzgledu na ich tresc.[/quote]

Dziekuje i prosze traktowac pytania powaznie bez wzgledu na ich tresc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
KarolReczko napisał:
Witaj Moja Norwegio.

Mam dwa konkretne pytania.

Pierwsze z nich brzmi :

- Ile czasu moge LEGALNIE przebywac na terenie norwegii bez legalnej pracy i bez numeru rejestracyjnego u policji ? z tego co mi wiadomo jest to jakies 3 miesiace ale powiedzcie wiecej jak to jest na prawde i czy po tych trzech miesiacach musze wyjezdzac ? Aktualnie jestem miesiac w Norwegii i znalazlem prace wstepnie na miesiac ale nie jest ona legalna - ale moze byc po przepracowanym miesiacu ale biorac pod uwage ze "a noz by sie nie udalo" to jak to bedzie wygladac po tych trzech miesiacach?
No jesli nie chodzi ci o to co mowia przepisy, tylko o to, ze a noz by sie udalo, to jakis czas spokojnie mozesz. A moze jeszcze dluzej. Powaznie. Znam goscia, co nigdy sie nie rejestrowal a siedzi tu juch ochocho... albo i wiecej.

Drugie pytanie brzmi:

- Jaka wygladaja ceny mieszkan jesli chodzi o wynajem pokoi w Bergen ? Powiedzmy dwu osobowy pokoj ile moze kosztowac ? widzialem rozne oferty ale wolal bym opini publicznej posluchac zeby szukac dla siebie najlepszej oferty.
No tak od kilku do kilkunastu tysiecy, a jak w doskonalej prestizowej lokalizacji... to nawet i kilkadziesiat...

Dziekuje i prosze traktowac pytania brac powaznie bez wzgledu na ich tresc.
Bardzo prosze, odpowiedzialem tak dokladnie jak dokladnie i precyzyjnie zapytales.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok