Witam. Prawdopodobnie mój temat przewijał się tutaj setki razy,wiec mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Staram się o dagpenger ale za każdym razem kiedy się loguję na swoją stronę wyskakuje mi napis, że jestem zarejestrowana jako nie szukająca pracy (Du er registrert som "ikke arbeidsssøker"
, a kiedy chcę ponownie się zarejestrować dostaję informację ze jestem już zarejestrowana. Co mam zrobić, ze mój status sie zmienił?
I czy muszę koniecznie wysłać formularz o dagpenger i wszystkie dokumenty drogą elektroniczną (taką informację dostałam w NAVie) czy mogę tradycyjnie pocztą??
I jeszcze jedno. Moje wypowiedzenie kończy się 30 czerwca. Wiem że złożyć podanie o dagpenger powinnam w pierwszym tygodniu po zakończenie okresu wypowiedzenia, ale jeśli zrobię to w późniejszym terminie oznacza to, że nie wypłacą mi za lipiec??
Będę wdzięczna za pomoc.

I czy muszę koniecznie wysłać formularz o dagpenger i wszystkie dokumenty drogą elektroniczną (taką informację dostałam w NAVie) czy mogę tradycyjnie pocztą??
I jeszcze jedno. Moje wypowiedzenie kończy się 30 czerwca. Wiem że złożyć podanie o dagpenger powinnam w pierwszym tygodniu po zakończenie okresu wypowiedzenia, ale jeśli zrobię to w późniejszym terminie oznacza to, że nie wypłacą mi za lipiec??
Będę wdzięczna za pomoc.