Remigrant napisał:
Cóż wybory w Norwegi wygrał pan Kukiz, nieudolny trefniś ludowy, który w swoim rzemiośle muzycznym nic nie osiągnął.
To prawie dokładnie tak samo jak większość emigrantów, niby wykształceni zawodowo i poligloci.
Jednak jak przychodzi do konkretów to ani porządnie pracują, ani też dobrze nie znają języka żadnego z własnym ojczystym włącznie.
Rozumiem iż emigracyjni wyborcy, z nudów w tej skalistej krainie, chcieli by mieć odrobinę rozrywki i dlatego stawiali na kogoś, kto i tak globalnie jest poza systemem. Kiedyś sam głosowałem na pana Korwina.
Wiem za dwa tygodnie, będzie znowu okazja stanąć w kolejce i poszpanować, widziałem to już w niedzielę.
Możliwe też jest i to iż zakładali, że w podzięce elekt przyleci do Oslo i da darmowy koncert dla swoich wyborczych fanów, niestety jednak, trzecie miejsce tej szansy nie przybliża.
Dziwne, ze bedac miernota bez jezyka, pracy i perspektyw piszesz o kims, ze jest nieudolny. Umiesc jakas piosenke na 32 tyg na liscie przebojow a potem rozwieraj jape.
Pamietam co tu wyczyniales szukajac pracy za miejsce do spania, jak w czasach "Great Depression"
Troche k..wa pokory.