Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Paprykarzu

Milo ciebie znow jest powitac na tym padole MN. Zostaniesz dluzej tym razem?
Brakowalo ciebie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Janusz Was
(paprykarz)
Wiking
DorHan napisał:
Paprykarzu

Milo ciebie znow jest powitac na tym padole MN. Zostaniesz dluzej tym razem?
Brakowalo ciebie...

Jak bog da i nie zbanujo to moze do zniw wytrwam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty

(crow)
Stały Bywalec
Ja to sie dalej zastanawiam co to sa polonorki. "Polo" - to taka gra na koniach. "Norka" - to jest takie zwierzatko. Rozne zwierzatka. Np, norka polnocno-amerykanska z dolna warga biala nazywa sie wizon. To chyba nie moze byc to bo wtedy bylby "polowizon". Glupawo brzmi
Nie wiem kurde, za wysokie progi na moje nogi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
inny problem
dlaczego korektor języka polskiego wyłapuje błędy, w takich słowach, które są bardzo rozpowszechnione wśród ludności polskiej, często używane i ładowane wielką energią
typu polonorek, ciapaty, kakroć, muślim
przecież osoba je wypowiadająca próbuje w nie tchnąć więcej mocy niż w zwykłą k.., czy ch...
a słowniki udają, że tego we współczesnej polszczyźnie nie ma
jak z historią Polski, tak i z tym próbowane jest siłowe tworzenie z gówna cukierka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów
Michal Lozicki
(krefes1)
Stały Bywalec
No widze,że na forum sami inżynierowie,teolodzy,filozofowie i inni wielce inteligentni ludzie. Człowiek od betonu jak mnie nazwales jest dla ciebie niczym!!! Tak jak 90 % ludzi, którzy pracują w norwegi! Właśnie pokazałeś tymi wypocinami od wujka Google jaki jesteś arogancki i zrozumiały!! A ja tylko chciałem przedstawić (może i jednostkowa) sytuację traktowania nurków w stosunku do Polaków! Także inteligentny polonorku z warszawy,oby tak dalej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Czlowiek betonowy tekstem roku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(DanieLoo)
Nowicjusz
Pracowałem kilkukrotnie z Norwegami zawsze byli spoko. A jak mają Cie źle traktować to widocznie prezentujesz ze sobą taka kulturę której nie da się zaakceptować i taka prawda o stosunkach Polsko Norweskich...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
krefes1 napisał:
No widze,że na forum sami inżynierowie,teolodzy,filozofowie i inni wielce inteligentni ludzie. Człowiek od betonu jak mnie nazwales jest dla ciebie niczym!!! Tak jak 90 % ludzi, którzy pracują w norwegi! Właśnie pokazałeś tymi wypocinami od wujka Google jaki jesteś arogancki i zrozumiały!! A ja tylko chciałem przedstawić (może i jednostkowa) sytuację traktowania nurków w stosunku do Polaków! Także inteligentny polonorku z warszawy,oby tak dalej....
najpierw poczytaj filozofów przez samo H pisanych, a potem zabieraj głos w dyskusji betoniarzu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
crow napisał:
Ja to sie dalej zastanawiam co to sa polonorki. "Polo" - to taka gra na koniach. "Norka" - to jest takie zwierzatko. Rozne zwierzatka. Np, norka polnocno-amerykanska z dolna warga biala nazywa sie wizon. To chyba nie moze byc to bo wtedy bylby "polowizon". Glupawo brzmi
Nie wiem kurde, za wysokie progi na moje nogi.

Gdybym mogl cos zasugerowac, to WizoPol...

I mozesz dowolnie zestawiac

WizoPol sp.z oo
WizoPol AS
WizoPol Gmbh

A nawet e-WizoPol mobilna aplikacja polskiego MSZtu na smartfony dla obywateli panstw trzecich ubiegajacych sie o polska wize.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Janusz Was
(paprykarz)
Wiking
krefes1 napisał:

Mozna by sie zneca nad toba bez konca, rozlozyc ten post, wykazac manipulacje, efekt pierszenstwa itd. Problem jest dwuwymiarowy: Po pierwsze nie zrozumiesz o czym mowie, po drugie brak ci refleksji by odrzucic myslenie stereotypowe na temat grup ludzi i stosunkow spolecznych.
Slowa klucze, klasyfikacja - "ja tylko" " ty za to" wskazuja na obcowanie z miernota a to za duzo jak na jedno popoludnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok