Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3 Posty
Patryk Rzadkowski
(Patryk2310)
Wiking
Wielkie dzieki za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów
Michal Lozicki
(krefes1)
Stały Bywalec
Najważniejsze to się nie dawać poniżac!! ja Im nie popuszczam!!Mówię wprost, że są nierobami,leserami, są bogaci tylko dlatego że mają złoża!!! Ciągle mi powtarzają, że polaków jest tu za dużo! Ja im mowie,że gdyby nie Polacy, nic by nie działało poprawnie!! Później mnie przepraszaja, ze się zagalopowali i tak cały czas!!!:-D
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(DanieLoo)
Nowicjusz
Kwestia chyba gdzie pracujesz u Mnie na oddział firmy jestem jedyny Polak i kochają uwielbiają mimo że uczę się dopiero Norweskiego wiec powinni być źli ale wręcz przeciwnie kwestia czy robisz to co Do Ciebie należy... Nas Polaków ogólnie nigdzie nie lubią byłem w paru krajach i zawsze Nasi Ukochani rodacy potrafili zjebac każda opinie wiec jak dla Mnie jeśli masz coś im do zaoferowania to i Oni będą mili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Janusz Was
(paprykarz)
Wiking
krefes1 napisał:
Najważniejsze to się nie dawać poniżac!! ja Im nie popuszczam!!Mówię wprost, że są nierobami,leserami, są bogaci tylko dlatego że mają złoża!!! Ciągle mi powtarzają, że polaków jest tu za dużo! Ja im mowie,że gdyby nie Polacy, nic by nie działało poprawnie!! Później mnie przepraszaja, ze się zagalopowali i tak cały czas!!!:-D

Wyglada na to, ze co zle to winne ony. Dobrze zesta pobudowali te norwegie po 2004r bo wczesniej byly tu tylko lepianki kryte strzecha. Przyjechaly specjalisty, co to bez inzynierow i architektow wszystko same ze skalowka abo i jakom linijka rozrysowaly na szrym papierze i zbudowaly.

Tera to wyszstko takie wielki i piekne - no i zrobione na lata.
PS A nie przyszla ci do pustego taka refleksja, ze moze przepraszaja, bo nie chca z ograniczonym a przez to zajadlym typkiem dyskutowac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów
Michal Lozicki
(krefes1)
Stały Bywalec
Czereśniaku??? a co ty taki norek juz?? Gadasz i myślisz jak prostak!! U mnie w firmie zaopetrujacej w beton budowe tunelu na E16 pracuje 12 osób z czego dwie są tylko norwegami!!! Reszta to obcokrajowcy!! Jaki wniosek czereśniaku? Zostało ich dwóch po 7 miesiącach trwania projektu! Poprostu nierobstwo! A narzekać na Polaków i ich opluwac to można według ciebie czereśniaku tak? Ja im tylko uswiadamiam, ze Polacy to pracowity i oddany naród!! a od pustaków to możesz wyzywać swojego ojca,który cię tak ukleił!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty

(crow)
Stały Bywalec
Ano tak jest. Sa tez i Polacy ktorych mozna opluwac, a nawet nalezy Szczegolnie tych z mania wyzszosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
crow napisał:
Ano tak jest. Sa tez i Polacy ktorych mozna opluwac, a nawet nalezy Szczegolnie tych z mania wyzszosci.

masz na mysli jaste i polonorki ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Stefan Batorry
(StefanBatprrrry)
Nowicjusz
krefes1 napisał:

Nie wiem czy Twoj post jest w formie zartu czy naprawdę tak głupi jestes .
Jakos Norwegowie sobie super radzili przez setki lat bez pomocy Polaków wiec nie wiem
dlaczego twierdzisz ze bez nas nic by nie działało .
Poza tym skoro Polacy sa tacy super cacy to czemu taki burdel jest w naszym kraju ?

Pominę juz fakt ze fajne masz środowisko skoro słyszysz co dzień ze Polaków za dużo etc..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Marek Piotrowski
(marek_pio)
Wiking
Jeszcze nie zdarzyło mi się spotkać niemiłego dla mnie Norwega, ktory w jakikolwiek sposób dyskryminowałby mnie za to, że jestem Polakiem. Wręcz przeciwnie wielu z nich wypowiadało się o nas bardzo dobrze, że jesteśmy pracowici i sumienni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Janusz Was
(paprykarz)
Wiking
krefes1 napisał:
Czereśniaku??? a co ty taki norek juz?? Gadasz i myślisz jak prostak!! U mnie w firmie zaopetrujacej w beton budowe tunelu na E16 pracuje 12 osób z czego dwie są tylko norwegami!!! Reszta to obcokrajowcy!! Jaki wniosek czereśniaku? Zostało ich dwóch po 7 miesiącach trwania projektu! Poprostu nierobstwo! A narzekać na Polaków i ich opluwac to można według ciebie czereśniaku tak? Ja im tylko uswiadamiam, ze Polacy to pracowity i oddany naród!! a od pustaków to możesz wyzywać swojego ojca,który cię tak ukleił!!!

Post zabawny choc nader zapalczywy w formie a i w tresci glupawy. Atakujesz mnie ad personam czleku od betonu to i podobnie trza ci dac odpor.

Bylabyz w tym "rozumowaniu" indukcyjnym jakas regula gdybys wniosek wykazal na podstawie wiekszej ilosci przykladow, ale zes czlek betonowy, to i rozum sie konczy na horyzoncie- tam gdzie wzrok siega. Tworzysz regule dla calego kraju na przykladzie swojej malej firemki, problem w tym, ze indukcja enumerycznak ktoroms tu przytoczyl jest rozumowaniem zawodnym. Jak to wykazac? Ano wystrczy, ze ja znam jedna firme budowlana w ilosci 145 pracownikow do ktorego to zbioru nalezy zaledwie 6 polakow. Co mozna dowodzic? Ano to ze ino onych 6 znalazlo tam zatrudnienie, bo inne poljaki leniwe i napastliwe. Czepiajo sie norskiej kultury, tudziez systemu pracy i wiedzo najlepi jak trza robic.

Tyle "in rem" bo na twa ciezka glowe za tresci przy duzo i z rozebraniem bedzie utrapienie.

A tera male "ad personam" - jako czlek betonowy nie dopuszczasz do siebie przypuszczenia iz mozesz owej racji nie miec. By zlagodzic dysonans poznawczy obciazasz wina za swoje niepowodzenia inne nacje i polaryzujesz polemika wykazujac wady po jednej ztronie a zalety po drugiej. Blad falszywego zalozenia to zmora dyskusji z umyslami plytkimi. Nie zamierzam walczyc z twoimi przekonaniami bo to jak rozmowa z ludzmi religijnymi. Przytocze zatem ulubiony cytat Dobrowolskiego na podobna fiksacje:
"Ciężkie myślenie to przeciwieństwo spontanicznego — i wszelkiej inwencji. Mówimy wtedy potocznie o sztywnym umyśle. W bardziej wytrawnych rozwinięciach ciężkomyślność lubi przeistaczać się w logiczny rygoryzm, nadmierną 'metodyczność', legalizm i moralną fiksację
na ostrych dychotomiach wartości i osądu. To z kolei inklinuje ją ku widzeniu wyolbrzymionemu, przesadnie wyrazistemu i zero-jedynkowemu, kontrastowemu itd., dzięki czemu na przykład pojawia się schemat wyostrzonego postrzegania winy i eskalacji oskarżenia. Wyroki wydaje się tu zatem jednoznaczne, szybko — i jak najcięższe."

PS Na koniec odniese sie do twoich zaslug jako budowniczego, bez ktorego kraj by zapewne nie powstal - najwieksze budowle maja czesto nazwy od swoich tworcow, ale co znamienne nie sa to robotnicy a ludzie, ktorzy je wymyslili i zrealizowali. Stad wieza w Paryzu zwie sie Eiffla, a piramida Cheopsa. Gdyby bylo inaczej to betonirza z ciasnym rozumem mialby dzis w norwegii swoj tunel.
q.e.d.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok