broom feie napisał:
Yatsek napisał:Gabrys, wez Ty poczytaj troche najpierw a dfopiero potem sie madruj.... 62 lata i juz mozesz byc pensjonista 
Po pierwsze nie mam na Imię Gabryś, a po drugie nasłuchaliście się bzdur o wieku 62lata nie zaglądając do źródeł.
A przecież tam jasno jest napisane :
ikke har mottatt uførepensjon fra folketrygden etter fylte 62 år eller – dersom du er født i årene 1944 til 1948 – ikke mottatt uførepensjon etter 1. januar 2011
Rozumiem iż wszyscy oponenci urodzili się właśnie w tych zaznaczonych latach.
Resztę proszę sobie doczytać tutaj, osobiście mam jeszcze Bardzo dużo czasu do tego emertyalnego wieku i zajmowanie się tym problemem uważam za zbytek.
tak urodziłem się w latach 19944-48 i mam 39 do emerytury, niedorozwoju.
rozumiem że czytać nie potrafisz i liczenie w pamięci to jakaś abstrakcja dla ciebie.
Wrzucasz wszystkich do jednego wora, napisałem wyraźnie i PJo też ile lat mamy do emerytury (nie trzeba się mocno domyślać mocno że chodzi nam o wiek 67 lat bo jesteśmy już kilka lat w NO więc mamy wiecej niż 22-23 lata), więc kacapie nie insynuuj i wstawiaj jakiś projekcji że:"
a po drugie nasłuchaliście się bzdur o wieku 62lata nie zaglądając do źródeł. "
weź zacytuj że ktoś tu z tych co ma kilkadziesiąt lat do emerytury twierdzi że będzie mógł przejść w wieku 62 lat! CZEKAM!
Linka wstawił czesio, wiec twoje dalsze "błyszczenie" wiedzą i projekcje tylko ciebie ośmieszają, nikt nie napisał że nie potrafi go otworzyć ani też że go nie rozumie...
Jak zwykle gabryś odwracasz kota ogonem bo Yastek zacytował twoje bzdury które spłodziłeś, a ty oczywiście tego nie widzisz hipokryto:
broom feie napisał:
Wątpliwe to co piszesz.
Ponieważ w Norwegi od 2010 roku został zniesiony próg emerytalny 67lat.
I dopiero po osiągnięciu wieku 67-lat można myśleć o wcześniejszej emeryturze.