Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
renata gustavsen halina manka zbigniew moltkau grzegorz zawadzki rasto dolix WALDEMAR ZEBROWSKI MaReK GóRnIaK Michał Laska Aga G ChrisK noregg Jagoda Wolicka Jasio Y Jerzy1957 (8176 niezalogowanych)
636 Postów
Wyjadacz
PJo napisał:
Andre ved mark napisał:
czy mógłby pan Kolego trochę rozjaśnić z tym AFP skoro już prawie emeryt ?? mnie do emerytury daleko ale w firmie coś tam słychać ...AFP .

No mi 40 lat ale lepiej wiedzieć na zaś

Andre,40 do emerytury?
No to poczekaj chwile masz jeszcze czas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
tropik napisał:
PJo napisał:
Andre ved mark napisał:
czy mógłby pan Kolego trochę rozjaśnić z tym AFP skoro już prawie emeryt ?? mnie do emerytury daleko ale w firmie coś tam słychać ...AFP .

No mi 40 lat ale lepiej wiedzieć na zaś ;)

Andre,40 do emerytury?
No to poczekaj chwile masz jeszcze czas.

PJo napisał że mu 40 lat zostało, ale cóż tam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
broom feie napisał:
Wątpliwe to co piszesz.
Ponieważ w Norwegi od 2010 roku został zniesiony próg emerytalny 67lat.
I dopiero po osiągnięciu wieku 67-lat można myśleć o wcześniejszej emeryturze.

czyli najpierw gosc osiaga 67 lat i moze myslec o tym czy przejsc na emeryture w wieku 62??

Gabrys, wez Ty poczytaj troche najpierw a dfopiero potem sie madruj.... 62 lata i juz mozesz byc pensjonista
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
Yatsek napisał:Gabrys, wez Ty poczytaj troche najpierw a dfopiero potem sie madruj.... 62 lata i juz mozesz byc pensjonista
Po pierwsze nie mam na Imię Gabryś, a po drugie nasłuchaliście się bzdur o wieku 62lata nie zaglądając do źródeł.
A przecież tam jasno jest napisane :

Hvem kan få ny AFP?
Du kan ha rett til ny AFP dersom du
jobber på en arbeidsplass i privat sektor som har tariffavtale og hvor AFP inngår i tariffavtalen
er født i 1944 eller senere og søker AFP med virkningstidspunkt tidligst fra 1. januar 2011
har fylt 62 år

oppfyller de spesielle kravene som gjelder i forhold til tilknytning til ordningen, ansettelsesforhold, yrkesaktivitet på uttakstidspunktet og forutgående pensjonsopptjening i folketrygden
tar ut eller har tatt ut fleksibel alderspensjon fra folketrygden
ikke tidligere har mottatt AFP fra privat eller offentlig AFP-ordning
ikke har mottatt uførepensjon fra folketrygden etter fylte 62 år eller – dersom du er født i årene 1944 til 1948 – ikke mottatt uførepensjon etter 1. januar 2011
Rozumiem iż wszyscy oponenci urodzili się właśnie w tych zaznaczonych latach.
Resztę proszę sobie doczytać tutaj, osobiście mam jeszcze Bardzo dużo czasu do tego emertyalnego wieku i zajmowanie się tym problemem uważam za zbytek.

www.afp.no/hva-er-afp/les-om-vilkarene-f...ed-62-ar/ansiennitet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
Broom dziekuje za pomoc i linka ja sie wypowiadalem stosownie do wieku pytajacego..zwiazki i pracodawcy pracuja dalej nad reforma emertur....np wydluzenie wieku emerytalnego dla urodzonych po 1964 do lat 70...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
broom feie napisał:
Yatsek napisał:Gabrys, wez Ty poczytaj troche najpierw a dfopiero potem sie madruj.... 62 lata i juz mozesz byc pensjonista
Po pierwsze nie mam na Imię Gabryś, a po drugie nasłuchaliście się bzdur o wieku 62lata nie zaglądając do źródeł.

ikke har mottatt uførepensjon fra folketrygden etter fylte 62 år eller – dersom du er født i årene 1944 til 1948 – ikke mottatt uførepensjon etter 1. januar 2011

Resztę proszę sobie doczytać tutaj, osobiście mam jeszcze Bardzo dużo czasu do tego emertyalnego wieku i zajmowanie się tym problemem uważam za zbytek.

tak urodziłem się w latach 19944-48 i mam 39 do emerytury, niedorozwoju.

rozumiem że czytać nie potrafisz i liczenie w pamięci to jakaś abstrakcja dla ciebie.

Wrzucasz wszystkich do jednego wora, napisałem wyraźnie i PJo też ile lat mamy do emerytury (nie trzeba się mocno domyślać mocno że chodzi nam o wiek 67 lat bo jesteśmy już kilka lat w NO więc mamy wiecej niż 22-23 lata), więc kacapie nie insynuuj i wstawiaj jakiś projekcji że:" a po drugie nasłuchaliście się bzdur o wieku 62lata nie zaglądając do źródeł. "

weź zacytuj że ktoś tu z tych co ma kilkadziesiąt lat do emerytury twierdzi że będzie mógł przejść w wieku 62 lat! CZEKAM!

Linka wstawił czesio, wiec twoje dalsze "błyszczenie" wiedzą i projekcje tylko ciebie ośmieszają, nikt nie napisał że nie potrafi go otworzyć ani też że go nie rozumie...

Jak zwykle gabryś odwracasz kota ogonem bo Yastek zacytował twoje bzdury które spłodziłeś, a ty oczywiście tego nie widzisz hipokryto:

broom feie napisał:
Wątpliwe to co piszesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Joseph napisał:
broom feie napisał:
Yatsek napisał:Gabrys, wez Ty poczytaj troche najpierw a dopiero potem sie madruj.... 62 lata i juz mozesz byc pensjonista

tak urodziłem się w latach 19944-48 i mam 39 do emerytury, niedorozwoju.

rozumiem że czytać nie potrafisz i liczenie w pamięci to jakaś abstrakcja dla ciebie.

Wrzucasz wszystkich do jednego wora, napisałem wyraźnie i PJo też ile lat mamy do emerytury (nie trzeba się mocno domyślać mocno że chodzi nam o wiek 67 lat bo jesteśmy już kilka lat w NO więc mamy wiecej niż 22-23 lata), więc kacapie nie insynuuj i wstawiaj jakiś projekcji że:" a po drugie nasłuchaliście się bzdur o wieku 62lata nie zaglądając do źródeł. "

weź zacytuj że ktoś tu z tych co ma kilkadziesiąt lat do emerytury twierdzi że będzie mógł przejść w wieku 62 lat! CZEKAM!

Linka wstawił czesio, wiec twoje dalsze "błyszczenie" wiedzą i projekcje tylko ciebie ośmieszają, nikt nie napisał że nie potrafi go otworzyć ani też że go nie rozumie...

Jak zwykle gabryś odwracasz kota ogonem bo Yastek zacytował twoje bzdury które spłodziłeś, a ty oczywiście tego nie widzisz hipokryto:

broom feie napisał:
Wątpliwe to co piszesz.

pierwszy raz nie musze pisac epopei.... bo Joseph napisal juz za mnie....

ale dla tak dla "fun`u" przerzucilem na szybko forum....
www.mojanorwegia.pl/forum/view/129/sande...ia_10,10.html#128937

www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...ta_10,20.html#144750

www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...ta_10,50.html#145329

gabrys vle kamien jedenasty vel broom feie i miliony innych....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok