Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Hamar Hedmark (2659 niezalogowanych)
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
sebaseba napisał:
Imperator1988 napisał:
Alez w Polsce mozna niezwykle latwo uzyskac prawo jazdy oraz szybko przynajmniej tak bylo w 2007mym... Wtedy bylem na wielkanoc i w ciagu tygodnia mialem bodajze 4 jazdy do Kielc i po Kielcach z instruktorem po trasach gdzie jest jezdzony egzamin.

Potem jednego dnia najpierw 20 pytan z teorii i odrazu test praktyczny.... instruktor ze Starachowic sie zmartwil bo wylosowali mi szefa egzaminatorow ale nic to nieprzeszkodzilo... na poczatek pokazalem mu co jest pod maska samochodu potem pare manewrow na placu i na miasto.... Co chwila nie majac do czego sie przyczepic egzaminator sie pytal czemu tak wolno jade a ja mu nato ze przeciez byl taki i taki znak i tak w kolko.... Potem bylo parkowanie na miescie potem poprowadzil egzaminator tak ze ciagle skads trzeba bylo wyjezdzac pod gorke ze skretem w prawo na zielonej strzalce... widocznie liczyl ze albo zgasnie samochod albo ze komus sie pierszenstwa nieustapi czy cos w tym stylu ale nic z tego wiec wkoncu powrot do centrum egzaminacyjnego... I wtedy z niezadowoleniem egzaminator stwierdzil ze prawko zaliczone i wpisal P w swoim "dzienniku". Gdy go otworzyl to bylo chyba z 80 % wpisow N

Wiec instruktor mial racje ze uwazal ze szef egzaminatorow to nienajlepsze losowanie.... Ale jak sie umie jezdzic i uwaza na znaki to niedarady zeby niezdac.... A prawko mozna zrobic w tydzien w Polsce...
Pozwole sobie na odrobine wspominki ze zrobieniem B w moim przypadku i nie tylko...To jest forum,mozna tu wszystko.Mozna gdybac,badac,polemizowac,klocic sie,dowartosciowywac,ublizac,pomagac-mozna tutaj doslownie wszystko ---ALE do tematu- o toz historia z moja motoryzacja zaczela sie bardzo wczesnie.Zakochalem sie w motoryzacji calkiem niespodziewanie w chwili,kiedy to w naszym garazu pojawil sie granatowy... No wlasnie-granatowe co? Mam napisac granatowy Vw? granatowa Syrena? Granatowy Polonez ?Granatowe wszelakie marki?Nie napisze,bo i po co!Kazda marka i tak zostanie spoliczkowana,bo forumowicze najlepiej sie na markach znaja...Czasy byly takie,ze nie kazdy na osiedlu mial wtedy samochod. Ale to granatowe cudo juz wprawialo mnie w ruch.Pomimo mojego bardzo mlodego wieku wtedy,juz chcialem wsiasc-jechac!Kradlem kluczyki,po cichu wykradalem sie z mieszkania,aby choc na chwile odpalic,uslyszec silnik-po czym szybko wylaczyc.Na moje szczescie badz nieszczesnie byl starszy brat,ktory pilnowal wozu...brat juz z prawem jazdy.Duzo starszy brat.Ja niestety wtedy gowniarz-lat moze 8-moze 10... W obojgu z nas kipila milosc do motoryzacji.Chwile,kiedy prosilem,wrecz blagalem rodzicow o to aby umyc,odkurzyc auto po to zeby pozniej moc wjechac (wjechac samemu!!!) do garazu byly niezapomniane.W gwoli przypomnienia byl to rok bodajze 90ty,do 92go. Brat nauczyl mnie jezdzic.Nauczyl wszystkiego.Robil to po kryjomu przed rodzicami.Na wakacjach,na urodzinach zawsze wtedy,kiedy rodzice mieli na chwile przymkniete oko Bylo super.Szkola podstawowa-czas zrobienia karty na rower,potem na motorower... Liceum...przyszedl wkoncu czas,odpowiedni wiek(wtedy 17lat-wyrabianie tymczasowego dowodu osobistego...)na zrobienie juz wtedy PRAWA JAZDY!!! Zapisalem sie,a w dniu kiedy to zrobilem-juz mialem ustalony egzamin....na trzy tygodnie pozniej.(HEHE)W sumie 10 godz jazdy,zero teorii,lekarza nie widzialem... A egzamin wrecz banalny-ALE BYLEM PEWNY .ZE ZDAM-MIALEM PRAKTYKE W TYM TEMACIE ZA CO, DO DZISIEJSZEGO DNIA MUSZE PODZIEKOWAC BRATU!.W chwili kiedy wyjechalem z osrodka do pierwszego skrzyzowania,egzaminator zapytal czy wiem jak wrocic-wrocilem,egzamin zdany!!!!!!!!5 minut-szok,banal.skandal-P O L S K A!!! ALE to bylo jakis czas temu.kope lat.potem jak mi sie wydawalo kraj przyszedl po rozum do glowy.Szkola chorazych,potem WSO.tytul mgr.w st ppr-pol roku w Libli,bo rozkaz...Pojawila sie rodzina.dylematy,po co to wszystko? Pomimo tego iz stalem sie z automatu dowodca ;(czytaj)nauczycielem zostal narzucony przez sluzbe obowiazek aby zrobic Kategorie C dodatkowo z E. I wtedy dopiero zaczela sie nauka.za drugim podejsciem udalo mi sie to wykonac.Naprawde trudno.No ale jest.Tylko po Co to wszystko? Do czego bylo mi to wszystko w zyciu potrzebne, skoro i tak wybralem Norwegie,jako odbiorce moich skladek??? I jako glupi serwisant stron internetowych musze plewic wszelkie niedociagniecia Norskich specjalistow.Kocham Polske, pomimo tego,ze za Nia nie teskie,Nie Kocham Norge pomimo tego jak mi w Niej dobrze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
Oj niezle bylo w czubie .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
sebaseba napisał:
Kocham Polske, pomimo tego,ze za Nia nie teskie,Nie Kocham Norge pomimo tego jak mi w Niej dobrze...
kanalia
prostytutka
kurwa
czy dureń
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
jasta102 napisał:
sebaseba napisał:
Kocham Polske, pomimo tego,ze za Nia nie teskie,Nie Kocham Norge pomimo tego jak mi w Niej dobrze...
kanalia
prostytutka
kurwa
czy dureń

Jestem.zapomniales dopisac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
co was te pieniadze jego interesuja zal wam ze sie komus lepiej powodzi i stac go na prawojazdy tutaj ma chlopak checi i pieniadze to niech robi tutaj prawko a was to nie powinno interesowac zapytal o prosta zecz a wy odrazu go skrytykowaliście po co tu a pieniedzy duzo nie powinno to was interesowac jak i ile ma na kacie zalośni jestescie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Chwilunia...niech se robi!
Tylko sprawa jest taka,ze wyda w chuj kasy,a i tak - jezdzic nie bedzie umial!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
luj napisał:
[quote]Chwilunia...niech se robi!
Tylko sprawa jest taka,ze wyda w chuj kasy,a i tak - jezdzic nie bedzie umial![/ale jest chyba duzym chlopcem i wie co robi wie ile kosztuje w polsce a ile tutaj i to jego sprawa zarabia to wydaje a ty odrazu wiesz ze nie bedzie umial jezdzic moze juz umie tylko chce miec papierek powiedzial ci ze nie umie ? to nie zakladaj odrazu takiego scenariusza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Hamar Hedmark
(JonBonesJones)
Wiking
kamila daj sie wyzyc maluczkim frustratom nie maja kasy zyciowe luje to licza kase innym niech sobie zyja czyims zyciem skoro w ich wlasnym im nie wyszlo

wogole pytalem o pozwolenie na pobyt a juz sie dowiedzialem kogo co boli u innych a odpowiedz na temat tylko jedna no coz, same kapcie na tym forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
oppussing napisał:
kamila daj sie wyzyc maluczkim frustratom nie maja kasy zyciowe luje to licza kase innym niech sobie zyja czyims zyciem skoro w ich wlasnym im nie wyszlo

wogole pytalem o pozwolenie na pobyt a juz sie dowiedzialem kogo co boli u innych a odpowiedz na temat tylko jedna no coz, same kapcie na tym forum

brakuje im w portfelu to do twojego zagladaja a niech sobie wyzywaja nie rusza mnie to tylko denerwuje mnie to jak wsiedli na czlowieka bo kasa bo nie bedziesz umial jezdzic strata czasu itp zal im poprostu tutaj to nieraz nie warto o co kolwiek pytac bo zadnej sensownej odpowiedzi sie nie uzyska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok