Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

prawo jazdy w norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Hamar Hedmark (2661 niezalogowanych)
26 Postów
Hamar Hedmark
(JonBonesJones)
Wiking
witam
orientuje sie ktos jakiego typu pozwolenie na pobyt potrzebne jest do zdawania norweskiego prawa jazdy? prawko juz zaczalem ale nie odnajduje mnie w systemie. mam nr personalny i 6 miesieczne pozwolenie na pobyt.
z gory dzieki za pomoc!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
niby co więcej ma ci być potrzebne niż rejestracja w UDI .
druga sprawa że jesteś zajebiście bogaty jak chcesz zdawać w norge bo w pl jest o niebo taniej ...ale to już twoja sprawa . jeg driter i det
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Hamar Hedmark
(JonBonesJones)
Wiking
dzieki zaraz sprobuje zarejestrowac sie przez strone udi.
a ja poprostu nie mam czasu jechac do pl i robic prawo jazdy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
brak czasu będzie cię kosztował grubo ponad 20 000 NOK ..ale trudno jak się jest zarobionym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Hamar Hedmark
(JonBonesJones)
Wiking
prawko zrobie za 20tys max. a w pl z miesiac kurs miesiac czekania na termin itd. 30% prawdopodobienstwo ze mnie ujebia nie kalkuluje mi sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
Moje osobiste zdanie prawko w Norge to bezsens , ja zrobiłam to na patencie po niezdanym egzaminie w ZORD pisałam podanie o przyśpieszony egzamin z powodu wyjazdu za granicę i tym sposobem wracałam i już miałam telefon z biura ZORD następny egzamin za 3 dni proszę przyjechać i tym sposobem ,powtórzyłam procedurę i zdałam . I można można bez wydawania 20 tys , które lepiej zainwestować w auto.

PS pozdrawiam Pana Wojtka egzaminatora nigdy pana nie zapomnę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
monia37 napisał:
Moje osobiste zdanie prawko w Norge to bezsens , ja zrobiłam to na patencie po niezdanym egzaminie w ZORD pisałam podanie o przyśpieszony egzamin z powodu wyjazdu za granicę i tym sposobem wracałam i już miałam telefon z biura ZORD następny egzamin za 3 dni proszę przyjechać i tym sposobem ,powtórzyłam procedurę i zdałam . I można można bez wydawania 20 tys , które lepiej zainwestować w auto.

PS pozdrawiam Pana Wojtka egzaminatora nigdy pana nie zapomnę.

Ta Monia zapraszam na północ to zobaczysz czym sie różni kurs z pl a tutaj
Niby ze strata kasy? A ile wydasz na dojazdy na kursy ile dni z pracy zrezygnujesz itd?
Wiecie wszystkim sie dobrze pierd... Póki nie zaczną chcieć normalnie żyć czyli wyjechać na wakacje ( nie do PL!) miec normalne mieszkanie/dom , wysłać tu dzieciaki do szkoły itd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Hamar Hedmark
(JonBonesJones)
Wiking
wlasnie o to chodzi ze nie jestem tu na truskawkach tylko normalnie zyje i pracuje i wyjazd na taki dlugi czas to strata duzo wiekszej kwoty.
swoja droga kurs tez troche inny niz w pl. klada duzy nacisk na bezpieczenstwo jazdy i dzieki kursom jazdy w poslizgu i tym podobnych lepiej przygotowuja przyszlego kierowce.
a w pl jak taka monia ma ladne nozki to pan wojtek zaliczy... a potem pod prad w tunelu i tlumaczenie ze nie wiedzialam... bez urazy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
A Ty myślisz PJo że ja w szałasie mieszkam , jestem w Norwegii sama z 3 letnim dzieckiem , nie mam pomocy i wsparcia a wręcz kłody pod nogi mi rzucają mieszkam w skurwiałym mieście gdzie rodak na rodaka patrzeć nie może , a daje rade , poznałam ludzi którzy mi pomogli i dalinadzieje na lepsze jutro .

W Pl szybko się można uwinąć z prawkiem trzeba tylko chcieć a nie marudzić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
oppussing napisał:
prawko zrobie za 20tys max. a w pl z miesiac kurs miesiac czekania na termin itd. 30% prawdopodobienstwo ze mnie ujebia nie kalkuluje mi sie

Teraz przez testy to 70% nie przechodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok