Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
tadeusz p Paweł K. (14849 niezalogowanych)
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
kamila00 napisał:
Witam pytałam w swoich postach czy ktoś może polecic mi jakiegoś nauczyciela norweskiego ale zero odzewu z waszej strony czy polacy nie uczą sie norweskiego czy co? wiekszość obcokrajowców mowi po norwesku tylko my polacy tacy zacofani jesteśmy? ma ktos jakieś namiary to napiszcie chodzi mi o teren rogaland pozdrawiam
Sa przeciez kursy na folkeuniversitetet. Otworz google i poszukaj.
Sa rowniez kursy przez Skype, pisze o tym na sasiednim forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Może ci z rogland co się "naumieli" norweskiego nie zaglądają tutaj bo szkoda czasu....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
101 Postów

(szemkel)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
W Rogaland to nie wiem. Kiedys pisalem ze moge ZA DARMO w Skien z okazji weekendow lub wieczorami nauczac PIJACYCH etanol norweskiego. Jedyne wymaganie to ze beda pic ze mna weekendami

Dodam ze znam norweski jak norwegowie a byc moze nawet lepiej od niektorych (6 norsk skriftlig i 6 norsk muntlig jeszcze w czasach VGS (szkola srednia). Do tego w bonusie w przeciwienstwie do norweskich nauczycieli moge wyjasnic po Polsku oco chodzi jak ktos czegos nierozumie. A wiesz jaka ogromna liczba osob chciala uczyc sie za darmo: 0 slownie ZERO. I niewydaje mi sie ze to dlatego ze w Telemarku mieszkaja sami abstynenci z alergia na wodke....

Ikke en eneste stakkarslig faen vil lære seg norsk jakby to norskowie powiedzieli

Zdalnie mieszkajacych daleko od Grenlandsområdet i niemogacych uczestniczyc w weekendowej degustacji etanolu przez Skype/GG zazwyczaj nienauczam. Chyba ze z wyjatkowej okazji czyli jesli sa spelnione nastepujace warunki: 1. nudzi mi sie 2. Chcaca sie uczyc to dziewczyna ponizej 30stki bez stalego meza/faceta, nie szkaradna i o niskiej moralnosci Wtedy moge poswiecic moj czas bo takowa dostarcza rozrywki tym co opowiada + bonusami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
101 Postów

(szemkel)
Początkujący
nie widze nikogo żałosnego a przeklinac kazdy umie Norweg Pakistan po Polsku i na odwrót
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
widać że wykształcony jesteś
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Imperator1988 napisał:
A wiesz jaka ogromna liczba osob chciala uczyc sie za darmo: 0 slownie ZERO. I niewydaje mi sie ze to dlatego ze w Telemarku mieszkaja sami abstynenci z alergia na wodke..
A moze powodem jest osoba prelegenta?

Cos slabo z toba Imperator i slabe widoki na przyszlosc - forse bedziesz miec, a przyjazni i tak nie kupisz .
Zreszta co to za przyjazn, za ktora trzeba placic. Takie towarzystwo to tylko kopa w d... i tyle.
Za cholere nie chcialabym miec "przyjaciół", ktorzy przychodza do mnie tylko jak cos chca, albo dlatego, ze dostaja cos za darmo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Elise: Czy ktos cos pisal o jakiejs przyjazni? Poprostu zapewnilbym sobie rozrywke w postaci pijacych co weekend, zawsze zabawniej jak wiecej osob pije W Polsce ludzie lubia pic, w Norwegii nie maja czasu na picie najwidoczniej a co dopiero na uczenie sie czegos

A co do zdania ktore napisalem to bylo to podkreslenie z przenosnia takie powiedzonko gdy norski komentuja to ze nikt sie na cos niezglosil. Np. Ikke en stakkarslig jævel har kommet på visning albo ikke en jævla dritt kom for å hjelpe til.... To nietrzeba rozumiec doslownie tylko znaczenie w sensie podkreslenia ze cos nikogo nieinteresowalo czy ze nikt niechcial w czyms pomoc...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
szemkel napisał:
www.norweskihalinabirkeland.com/

Ta strona byla tlumaczona w google translate czy co?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Imperator1988 napisał:
@Elise: Czy ktos cos pisal o jakiejs przyjazni? Poprostu zapewnilbym sobie rozrywke w postaci pijacych co weekend, zawsze zabawniej jak wiecej osob pije
Sens tego nijaki. Jedyne co uzyskasz, to to, ze kupa ludzi, ktorych nie znasz i o ktorych nic nie wiesz, bedzie ci sie po mieszkaniu paletac.
Zapisz ty sie do jakiegos klubu sportowego (czy innego), bedziesz mial towarzystwo. Chyba, ze ty komletnie bez zainteresowan jestes.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok