Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

D number prosze o pomoc - Norwegia

34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Możecie mi powiedzieć jak to jest mam właśnie D number i nie mam przepisane lekarza .Jeżeli pójdę do klinki gdzie przyjmują lekarze z mojego rejonu przyjmie mnie ? nie będzie robił problemu z kontynuacją zwolnienia ,prosze o odpowiedź jak sprawa wygląda .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
adriano2 napisał:
Możecie mi powiedzieć jak to jest mam właśnie D number i nie mam przepisane lekarza .Jeżeli pójdę do klinki gdzie przyjmują lekarze z mojego rejonu przyjmie mnie ? nie będzie robił problemu z kontynuacją zwolnienia ,prosze o odpowiedź jak sprawa wygląda .
Hvem har rett til fastlege?
Formålet med fastlegeordningen er å bedre kvaliteten i allmennlegetjenesten ved at alle som ønsker det, skal kunne få en fast allmennlege å forholde seg til. De fleste som er bosatt i Norge har krav på fastlege.

​Disse gruppene har rett til å stå på en fastlegeliste:
Alle personer som har folkeregistrert adresse i Norge, med et norsk personnummer
Asylsøkere som har D-nummer
NATO-personell som har D-nummer, og deres familie

D-nummer er et id-nummer, som tildeles personer som ikke fyller vilkårene for å få tildelt ordinært fødsels- og personnummer.
Dersom du har krav på fastlege, vil også dine egne barn under 16 år ha rett til å stå på den samme fastlegelisten som foreldrene.
Personer som har flyttet innenfor Norge, og innen tre år flytter tilbake til tidligere kommune, kan få tilbake tidligere fastlege.
Er du utvandrer som vender hjem igjen innen tre år, kan du også ha rett på den samme fastlegen som du hadde da du flyttet. Når du har meldt inn din adresse til folkeregisteret, og din status som utvandret er opphevet, kan du ta kontakt med Fastlegetelefonen på 810 59 500 for å få tildelt fastlege.
Er du i tvil om du har rett til fastlege, anbefaler vi deg å ringe Fastlegetelefonen på 810 59 500.

www.helfo.no/privatperson/fastlegeordnin...ge.aspx#.Uvf-ufl5O0g

do lekarza tez isc za Ciebie??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Nie wiem co robić dziś skończyło mi się zwolnienie z pracy dziś powinienem nowe dostarczyć a lekarz u którego byłem w klinice na Sinsen nie przyjął mnie .Powiedzieli mi jak mam d number nie ma możliwośći rejestracji jedynie przez stronę internetową Helfo .A nie mam możliwości rejestracji przez stronę ponieważ mam d number sprawdzałem to kilka razy .Poszedłem do Legevachte czekałem chciałem żeby mnie przyjęli ale nie udało się bo tam tylko nagłe wypadki nie wiem co robić a potrzebuję dziś mieć kontynuację zwolnienia do pracy nie daję się z tą dolegliwością na dzień dzisiejszy .Macie może jakiś pomysł ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jarek franaszek
(Jarek franaszek)
Wiking
Witam poszukuję lekarza od
spraw zapalenia migdałów
Proszę o kontakt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1580 Postów
mart enty
(bodys)
Maniak
Jarek franaszek napisał:
Witam poszukuję lekarza od
spraw zapalenia migdałów
Proszę o kontakt

Witam. Jestem lekarzem od zapalenia migdałów.
Po wstępnym badaniu laryngologicznym, stwierdzam, że powinieneś najpierw udać się do...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
G123 G-321
(G123)
Stały Bywalec
napisał:

Witam. Jestem lekarzem od zapalenia migdałów.
Po wstępnym badaniu laryngologicznym, stwierdzam, że powinieneś najpierw udać się do...

Np. Gabriela, a on po swojej diagnozie na temat twoich migdałków, pewnie skieruje ciebie do Śmiałkowskiej, która jest naturlisz Norge i ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok