Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Klawikowski MAGDA M Afi17 Agnieszka 6 (3201 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
darek_k16 napisał:
retier1 napisał:
...............no właśnie , i po co bijesz te pianę?
Wychodzi na to że chcesz mieć ostatnie zdanie

po prostu nie lubię jak ktoś pomiędzy słowami mnie obraża!!

Widocznie ja też nie potrafię czytac tekstu,
gdyż odebrałem to jako przypomnie Ci w formie : przyganiał kocioł garnkowi i nic poza tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(TESS)
Wiking
Moi drodzy gdy czytam niektore pomocne wypowiedzi to poprostu wstydze sie za niektore osoby na tym forum.Dziewczyna zwyczajnie ,grzecznie prosi o pomoc a tu wiekszosc na nia naskakuje,nie chcesz szczerze doradzic ,pomoc poprostu nie zabieraj głosu.oj POLACY rodacy co sie z wami dzieje????. chociaz byłabym niewiem w jakiej potrzebie przenigdy nie zwrociłabym sie do was o pomoc,potraficie tylko doszukiwac sie błedow ortograficznych w czyichs wypowiedziach.....przyjzyjcie sie sobie i wroccie pamiecia kilka lat wstecz jacy to byliscie cwani i kuci na cztery łapy...do prawdziwych POLAKOW teskno mi PANIE....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Retier dajmy spokój, bez sensu. Gdzie jest moderator?? !!! Dziekuje Darkowi za rade i chciałabym potwierdzic, - tak ! chce na siebie zwrócic uwagę!! Czuje sie niedowartosciowana i wszelkimi wpisami na forum poprawiam sobie humor.
A tak na powaznie, to nie twierdze i nigdy nie twierdziłam ze wszystko wiem, nie jestem omnibusem. Ponad to, przemysl jeszcze raz swoja wypowiedz Darku. Bo to nie twoja sprawa ile czasu ktos poswieca dla forum. Gdyby nie ludzie , ktorzy sa tu czesto i odpowiadaja na pytania, radza i podsuwaja rozwiązania na naprawde trudne tematy, to reszta by sobie rady nie dała. Co do twojego przejrzystego posta na temat koncówki, to przypomnij sobie jak go edytowales, zeby naprawic wypowiedz. Poza tym nie zauwazyłam abys cokolwiek wniósł na forum, a rządania maiłes juz na "dzien dobry". Dla mnie, jesli ktos jasno nie potrafi sklecic o co mu chodzi, to jest uposledzony i koniec. Tu nie urząd, zeby ciągnąć za jezyk petenta. Nie sądze, aby ktos kto sam sobie nie potrafi poradzic, mógł mnie w jakikolwiek sposób pomóc. Ja nie potrzebuje pomocy w żadnych urzedach, u lekarza, ani w sklepie. Wszystko załatwiam sama. Miałam tu trudne chwile i owszem, pomogł mi ktos, ale to była zupełnie inna pomoc.
Ps. jesli chodzi o wiedze, to wiem dośc dużo, ale na szczescie nie wszystko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
TESS napisał:
Moi drodzy gdy czytam niektore pomocne wypowiedzi to poprostu wstydze sie za niektore osoby na tym forum.Dziewczyna zwyczajnie ,grzecznie prosi o pomoc a tu wiekszosc na nia naskakuje,nie chcesz szczerze doradzic ,pomoc poprostu nie zabieraj głosu.oj POLACY rodacy co sie z wami dzieje????. chociaz byłabym niewiem w jakiej potrzebie przenigdy nie zwrociłabym sie do was o pomoc,potraficie tylko doszukiwac sie błedow ortograficznych w czyichs wypowiedziach.....przyjzyjcie sie sobie i wroccie pamiecia kilka lat wstecz jacy to byliscie cwani i kuci na cztery łapy...do prawdziwych POLAKOW teskno mi PANIE....

TESS, a mogłabyś napisac konkretnie jaka większość naskoczyła na Agnes? Kto dokładnie? Bo jesli o mnie chodzi, to szczerze jej napisałam jak wygląda sprawa i wyjasniłam jak wygląda tu ze sprzątaniem, ktore by ja interesowało. Nie musiałam, ale postanowiłam ze otworze jej oczy, aby potem nie płakała ze ktos ją wykorzystał za 70 koron na godzine.
Błędów specjanie nikt sie nie doszukuje, ale chyba nie powesz ze ktos piszac "przeczkole" jest spełna rozumu. Nie rozumiem o co tobie chodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Lepiej byłoby napisać jej że praca sie znajdzie bo to "tylko" sprzątanie więc każdy może to robić i jest na wyciągnięcie ręki?!
(Wystarczy przejrzeć dział temu dedykowany i wiadomo jak jest!!)
A Norwegia to kraina mlekiem i miodem płynąca i żadna krzywda, przykrość jej tu nie spodka???
Myślę, że lepiej jej dać troszkę do myślenia zanim sie właduje w bagno. Niekoniecznie ją obrażają!!!!

Co do bicia piany to niektórzy mogliby spuścić z tonu bo tylko zamęt wnoszą. Ale wolność słowa w końcu mamy i trzeba sie z tym pogodzić nie każdy musi mieć takie zdanie jak ja. A jak komuś nie pasuje to niech nie czyta nikt nikogo nie zmusza do tego.
Moderator patrzy jak rozwija się sytuacja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Marcin_D)
Początkujący
Spokojnie ludzie... zamieszanie faktycznie się robi w wątkach bo każdy chce być mądrzejszy, albo pierwszy albo żeby jego było na wierzchu....! ...czasami poprostu brakuje kamieni....

Życzcie dziewczynie powodzenia, podajcie pare linków do ogłoszeń i ew. napiszcie czego trzeba się wystrzegać....żeby nie zaczęła forum mojanorwegia omijać szerokim łukiem po takim przywitaniu.

ja polecam na dzień dobry www.nav.no/sbl/stillingssok/enkelt.do
wyszukanie swojego regionu i przeglądanie ofert, z dośw. wiem że można w ten sposób prace znaleźć, tyle że najłatwiej z językiem.
Do dorywczej pracy bardziej nadaje sie prasa, ale tam uwaga na wkręcaczy i seksamatorów. Najlepiej jak pracodawca mówi po norwesku i angielsku.... nie polecam polskiego szefa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
TESS napisał:

jak już tak bardzo wierząca jestes TESS,to chyba powinnaś jeszcze dodać: w imię ojca, i syna ,i ducha świętaego.amen.

Inaczej jest to nic innego jak wzywanie imienia jego na daremno
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Marcin_D)
Początkujący
Ta wersja jest ładniejsza..
www.nav.no/stillinger/index.jsf
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
fullcasco napisał:
Witam niedawno przyjechalm z polski
z tej Polski?

tys przyjechalm>>>?????????????
babochlop czy co
szybko w Norwegi to tydzien albo dluzej
moze med pomoze

prosze,prosze
nasz forumowy profesor Miodek,w ktorego w kazdym jednym poscie roi sie od bledow i przejezyczen
zeby zwracac uwage,trzeba samemu swiecic przykladem

Zuzu,nie brnij dalej w to co zaczelas,bo jestes juz w blocie po kolana i drogi powrotnej nie widac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Marcin_D napisał:
Spokojnie ludzie... zamieszanie faktycznie się robi w wątkach bo każdy chce być mądrzejszy, albo pierwszy albo żeby jego było na wierzchu....! ...czasami poprostu brakuje kamieni....

Życzcie dziewczynie powodzenia, podajcie pare linków do ogłoszeń i ew. napiszcie czego trzeba się wystrzegać....żeby nie zaczęła forum mojanorwegia omijać szerokim łukiem po takim przywitaniu.

ja polecam na dzień dobry www.nav.no/sbl/stillingssok/enkelt.do
wyszukanie swojego regionu i przeglądanie ofert, z dośw. wiem że można w ten sposób prace znaleźć, tyle że najłatwiej z językiem.
Do dorywczej pracy bardziej nadaje sie prasa, ale tam uwaga na wkręcaczy i seksamatorów. Najlepiej jak pracodawca mówi po norwesku i angielsku.... nie polecam polskiego szefa.

Marcinie, co do zaznaczonego tekstu: jedna z forumowiczek wkleiła tu umowe, jaka ona i inni praktykanci podpisali i prosiła zeby ktos przetłumaczył. Wyobraź sobie, ze przez prawie 6 godzin ( 6 godzin aaaaa!!!) nikt jej nie pomógł. Dopiero po tym, jak odezwały sie dwie osoby, to inni stwierdzili ze X i Y maja rację ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok