Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Mieszkanie/dom - północ Norwegii, pytanie. - Norwegia

Czytali temat:
D K Tomas Łangowski Krzysiek wieczorek Simlockman Cid Nero Miś Angelika Mojak RobertMarek Marek danuta2 Dario,d rpetraitis (8798 niezalogowanych)
8 Postów
Anna Kowalska
(agiantkaa)
Wiking
Witam serdecznie Mam pytanie dotyczące domów/mieszkań w Norwegii. Pytam zupełnie szczerze: jaka jest cena (PLN) kupna domu na północy? W jakich cenach są małe, 2-3 pokojowe domki do zamieszkania? Nie szukam wygód. I jak z mieszkaniem? Jaka cena wynajmu mieszkań minimum 2 pokojowych? Pozdrawiam !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
www.finn.no/finn/realestate/homes/browse1 -na sprzedaz, poszukaj w rejonach, ktore Cie interesuja

www.finn.no/finn/realestate/lettings/browse1 -wynajem j.w.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Anna Kowalska
(agiantkaa)
Wiking
Karol.Ky napisał:
www.finn.no/finn/realestate/homes/browse1 -na sprzedaz, poszukaj w rejonach, ktore Cie interesuja

Nie ma ogłoszeń z miejscowości Narvik czy Kirkenes? Ciężko mi się trochę tam połapać.
Przeszukałam już 4 strony z ogłoszeniami domów i kurczę ceny jak nie w euro to w dolarach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Jakk ciezko? Chcesz kupowac dom, a glowa ciezko ruszyc? Ceny tez ciezko przleiczyc? Wystarczy kalkulator i kurs walut z dnia dzisiejszego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ceny w Norwegii sa w NOK, jak chcesz miec szacunkowa cene w PLN (niedokladna to podziel na 2) aka 10 500 NOK = 5 250 PLN

W Finnmarku zazwyczaj bardzo rzadko sa mieszkania do wynajecia ogloszone i trzeba np. zadzwonic do firmy zajmujacej sie wynajmem. Pozatym gdzie Narvik a gdzie Kirkenes To jakby napisac ze gdzies w okolicach: Oslo albo Trondheim (jeszcze duzo dalej jest z Narvik do Kirkenes)

Tu masz jedyne ogloszenie z Kirkenes: www.finn.no/finn/realestate/lettings/obj...rchclickthrough=true

A tu masz cos w tak zwanych okolicach Kirkenes na sprzedaz ogloszone: www.finn.no/finn/realestate/homes/object...rchclickthrough=true
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
agiantkaa napisał:
Karol.Ky napisał:

Nie ma ogłoszeń z miejscowości Narvik czy Kirkenes? Ciężko mi się trochę tam połapać.
Przeszukałam już 4 strony z ogłoszeniami domów i kurczę ceny jak nie w euro to w dolarach

Ogranicz swoje zakupy do tipsow, bo powyzej tego widac, ze nie ogarniasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Anna Kowalska
(agiantkaa)
Wiking
Nie poszukuje domu dla siebie. Tak, ciężko ruszyć głową, bo jeśli oglądasz mieszkanie w Norwegii, cenę masz w dolarach, a kaucję w euro to chyba coś nie tak??? Nie chodzi mi o bliskość tych dwóch miejscowości, które podałam, a raczej ogłoszenia z nich Dodatkowo kochana... Ja tipsów nigdy nie kupowałam i nie potrzebuję, ale jeśli jesteś taka obeznana to możesz doradzić.
Grzecznie zapytałam, poprosiłabym o grzeczną odpowiedź, a nie o chamskie dogryzki zapyziałych emigrantów! Z góry dziękuję za normalne odpowiedzi pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Makaryna: Dajesz ludzia tak przyjazne odpowiedzi jednoczesnie zawsze popierajac jaste ze odwaze sie zapytac czy juz razem z kolezanka "anetapolak" odnalazlyscie jaste czy nadal bladzicie bo podobno ktos zrobil zdjecie podczas poszukiwan jasty:

www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...a_picia_i_bycia.html

Jesli ktos tego niezrozumial, to powyzsze pare zdan jest napisane w sensie humorystycznym aby dorownac poziomem do wypowiedzi Makaryny w tym temacie.

Skoro ktos sie pyta o cos sensownego jak np. inwestycja w dom to nalezy sie w miare sensowna odpowiedz. Bo zakup domu wskazuje na ambicje powyzej klasy proletariatu polegajace na zasilek - karta kredytowa - zabawa - zasilek - bostøtte - zabawa etc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Imperator1988 napisał:
@Makaryna: Dajesz ludzia tak przyjazne odpowiedzi jednoczesnie zawsze popierajac jaste ze odwaze sie zapytac czy juz razem z kolezanka "anetapolak" odnalazlyscie jaste czy nadal bladzicie bo podobno ktos zrobil zdjecie podczas poszukiwan jasty:

www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...a_picia_i_bycia.html

Jesli ktos tego niezrozumial, to powyzsze pare zdan jest napisane w sensie humorystycznym aby dorownac poziomem do wypowiedzi Makaryny w tym temacie.

Skoro ktos sie pyta o cos sensownego jak np. inwestycja w dom to nalezy sie w miare sensowna odpowiedz. Bo zakup domu wskazuje na ambicje powyzej klasy proletariatu polegajace na zasilek - karta kredytowa - zabawa - zasilek - bostøtte - zabawa etc.

Ty impek nie podskakuj, bo poziomem siegasz ponizej sredniej, tego twojego proletariatu.
A odnosnie meritum sprawy: skad panienka wziela ceny w euro i dolarach na finn.no, skoro wszystkie sa w NOK ? A nawet jezeli takowe znalazla, to nie jest w stanie tego przeliczyc ?
Nie mow mi, ze pyta sie o cokolwiek sensownego, bo to jest smiechu warte ( no sa takie wyjatki jak ty, ktore sprawe biora pod rozwage )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Pyta o cos sensownego poniewaz chce cos kupic np. dom. A nie pyta sie czy ktos da jej prace od tak sobie lub jak dostac zasilek lub czemu muzole dostaja etc.

Moze niedotarla na finn tylko jakas inna strone, moze np. jej maz zajmuje sie kwestiami finansowymi a ona chciala zobaczyc co jej sie podoba i ile to mniej wiecej kosztuje zanim zajmie sie przekonywaniem swojej zarabiajacej i myslacej polowy ze trzeba kupic. Mozna by wymienic 1000 wszelakich mozliwych powodow.

Tak czy inaczej pytanie nie bylo typu debilne pytania proletariuszy w stylu "Wszystko umiem, na nic nie mam papierka, dajta prace ludzie". Wiec mozna bylo jakos odpowiedziec sensownie.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok