Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
D K Tomas Łangowski Krzysiek wieczorek Simlockman Cid Nero Miś Angelika Mojak RobertMarek Marek danuta2 Dario,d rpetraitis (8369 niezalogowanych)
267 Postów
Stały Bywalec
Tak,tak,pośmiejmy się bo jest z czego.

Cieszę się również że umocnili się w swoim postanowieniu Ci obywatele polscy,którzy wybrali służbę norweskim bankom poprzez ukredytowanie-czytaj oddanie swojej wypłaty i przyszłości na chwałę teraźniejszości i zdjęć na fejsie z nie swoim autem (banku) obok nie swojego domu (banku).

A jednak są tacy co to mają i swoje auto i swój dom...hehe.

Pozdrawiam myślących,jak również dobrze się bawię razem z Wami -ukredytowanymi,fakt że śmiejemy się z czego innego,ale jak mówi przysłowie ,ten się śmieje co się śmieje...

Zasadniczo ogólnie chodzi o to żeby sobie dostarczyć rozrywki-i to jest raz,
i to się ciągle udaje.
A dwa;
- co tu robią ukredytowani,wraz z rodzinami czy partnerami ? Nudy,czyżby nudy ?
siedzicie na jakichś forach żeby się rozerwać ?? Tu w tym raju ?
Bo przecież w raju kupuje się dom

Dziękuję Wam że jesteście,że dzięki Wam,myślący mogą korzystać z pendlera,zasiłków i dodatków na dzieci,bo mają frajerów do golenia na co dzień i jeszcze sami proszą żeby ich golić.
Nawet jak ich podstawy,jak ich status w tym raju jest taki sam jak przejezdnego turysty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
balum napisał:

Cieszę się również że umocnili się w swoim postanowieniu Ci obywatele polscy,którzy wybrali służbę norweskim bankom poprzez ukredytowanie-czytaj oddanie swojej wypłaty i przyszłości na chwałę teraźniejszości i zdjęć na fejsie z nie swoim autem (banku) obok nie swojego domu (banku).

Pozdrawiam myślących,jak również dobrze się bawię razem z Wami -ukredytowanymi,fakt że śmiejemy się z czego innego,ale jak mówi przysłowie ,ten się śmieje co się śmieje...

i to się ciągle udaje.
A dwa;

Dziękuję Wam że jesteście,że dzięki Wam,myślący mogą korzystać z pendlera,zasiłków i dodatków na dzieci,bo mają frajerów do golenia na co dzień i jeszcze sami proszą żeby ich golić.
Nawet jak ich podstawy,jak ich status w tym raju jest taki sam jak przejezdnego turysty.

Wiesz jaki jest twoj problem ?..... kompleksy !!!
Nie kazdy buduje swoja przyszlosc na zasilkach dla dzieci
Ale, jezeli cie to zadowala, to powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
No i wszystko się w końcu wyjaśniło-
- to kompleksy!!!

Się też zastanawiałem co mnie tak w tyłku uwiera.
Dziękuję.
Teraz jak sprawa została wyjaśniona można już zapomnieć o tych bajdurzeniach o jakichś kredytach i obywatelach,to zostało już wyjaśnione tym jednym słowem - kompleksy,i kwita.
A kreski ludzie biorą i będą brali na całym świecie,i tak trzymać.

Oczywiście istotnym jest w tym zasiłek ,zapewne nieprawnie wydarty od norweskiego podatnika,do tego skonsumowany na jakieś pierdy w kraju.
Czuję się wdzięczny za nakreślenie mi biznesplanu z zasiłkiem w roli głównej.

Ale najbardziej wdzięczny jestem za co innego-
-że ani o milimetr nie pomyliłem się co do moich rodaków,dziękuję Wam za to,
za to że się nie zmieniacie, za swoją przewidywalność, i za to że dostarczacie tyle rozrywki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
balum napisał:

i to się ciągle udaje.
A dwa;

Ty jestes naprawdę jakis ograniczony
Zarabiam z kobieta ~1mil nok koszty kredytu i podatków itd. na dom to 110 tys rocznie
Czyli tyle ile za wynajem mieszkania w piwnicy a resztę mozna inwestować. Ty tyrajac tu widzisz dzieci raz na ile? Kobita woli listonosza czy sąsiada?
Jak to wszystko piepsznie niech wezmą i tak bede miał kasę.
Powiedz czym sie zajmujesz, czyzbys jak Marianek był białym Murzynem i robił za 165
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
PJo napisał:
balum napisał:

i to się ciągle udaje.
A dwa;

Ty jestes naprawdę jakis ograniczony
Zarabiam z kobieta ~1mil nok koszty kredytu i podatków itd. na dom to 110 tys rocznie
Czyli tyle ile za wynajem mieszkania w piwnicy a resztę mozna inwestować. Ty tyrajac tu widzisz dzieci raz na ile? Kobita woli listonosza czy sąsiada?
Jak to wszystko piepsznie niech wezmą i tak bede miał kasę.
Powiedz czym sie zajmujesz, czyzbys jak Marianek był białym Murzynem i robił za 165

zmien dilera,albo przestan marzyc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Stary capie nie moja wina ze twoja stara tylko na czarnucha robi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
balum napisał:
Poza tradycyjnym pluciem mającym swoje źródło w złości z przypomnienia o zagrożeniach,poraz odpowiedziami nie na temat-nic się nie dowiedziałem.
Bo też i się dowiedzieć i nie chciałem . Tym bardziej tego co wiem.
Miałem tylko nadzieję wytworzyć nieco śliny u "ukredytowanych" żeby sobie popluli dla spokojności,i przed snem jeszcze raz powtórzyli sobie wszystkie <za> wzieciem na obcej ziemi kredytu-to na jakiś czas uspokoi

Nie posądzał bym co niektórych o ciemność umysłu,dla jednak samego siebie czyli dla rozrywki,przedstawię sprawy jak się mają;
Otóż;
-Norwegia śpi na pieniądzach,z naciskiem na Norwegia,czyli też obywatele tego państwa.
-W przypadku zagrożeń typu,kryzys finansowy,katastrofa przyrodnicza czy inne,Norwegia uratuje i wyleczy się sama , ma na tyle środków.Z tym że znowu z naciskiem na Norwegia i obywatele norwescy.
-Ktoś kto wziął tu kredyt,a pozostawił z niezrozumiałych przyczyn dawne obywatelstwo,nie zaliczy się w kryzysowej sytuacji do beneficjentów nadzwyczajnej pomocy państwa.

Przede wszystkim nie będzie ku temu podstaw prawnych-nie są to bowiem Norwedzy,po drugie mediom łatwo będzie wskazać wielotysięczne grono obcokrajowców przecież,jako dojących system w chwili trwogi,na czym w te pędy ukują kapitał partie polityczne.
Nikt się nawet nie zająknie że może Ci ludzie skoro tu się ukredytowali to chcieli tu zostać-mogli przecież się naturalizować-wtedy nie było by ani przeszkód prawnych,ani dylematów moralnych.

Katastrofa może przyjść na dwa sposoby,albo wielkie bum i na raz polscy obywatele ustawią się na dworcu przy swoich pudełkach tekturowych,albo,i to bardziej prawdopodobne-
-powoli ,systematycznie bez rozgłosu.Jak już ten dzisiaj energiczny 40sto latek straci siły i dawny polot,norweski szef przestanie klepać go po plecach jak dawniej,to w końcu go zwolni,a tu jeszcze 15 lat trzeba spłacać długi !
I wypadnie nasz Polak z obiegu,dla Norwega w tym samym wieku,są renty,opieka,kursy,pomoc zewsząd i w dowolnej formie,czy dotyczy to Polaków-nie!
A to akurat znam z przykładów real,i jest ich co najmniej kilka.Nie będę tu ich przytaczał,w każdym razie Norweg dostał możliwość bezpłatnego studiowania,w tym czasie dopłaty do spłaty kredytu,pomoc dla rodziny i jeszcze wiele innych.
W podobnej sytuacji Polak po kilkunastu wizytach w urzędach dostał jasny przekaz-człowieku co ty chcesz? nic ci się nie należy i nic nie dostaniesz,i chłop pojechał goły i nie wesoły do kraju.

Że jest prawo,że wypracowaliśmy,że powinno się nas traktować... a jak długo tu jesteście? trzeba coś więcej?

taaa bo jako obywatel RP biorąc kredyt w RP to będą go na rękach nosić jak nie bedziesz miał z czego spłacać..... pod tym względem to po Polska traktuje wszystkich równo mając wszystkich dupie bez względu na obywatelstwo.

Jak tu będzie krach taki że ludzie będą uciekać jak szczury z tonącego statku to w PL bedzie eldorado tam zawsze bedzie zielona wyspa, a może wywłaszczenie lub taki podatek katastralny że z podziwu nie wyjdziesz.

I jedna pewna sprawa za 15-20 lat i polski ZUS się wykrwawi i padnie, dzięki radosnej polityce rentowo-emerytalnej prowadzonej od kilkudziesięciu lat, a może nawet wcześniej jak jeszcze więcej ludzi wyjedzie..

Myśl sobie że jak bedziesz bez kredytu i na swoim panem to możesz mieć to w dupie...

pl.wikipedia.org/wiki/Rze%C5%BA_galicyjska

Lud wyzeruje licznik i tyle...

Będąc pendlerem jesteś szczęśliwszy mieszkając bez rodziny i klicie piwnicznej aby taniej było i więcej kr na polskie konto...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
PJo napisał:
Stary capie nie moja wina ze twoja stara tylko na czarnucha robi
wszy ci ten pusty leb pogryzly albo od kucia mlotem masz omamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
190 Postów
Angelika Mojak
(Angela22)
Stały Bywalec
W planach był dom, 15 km od małego miasta. Taka lokalizacja, ponieważ działka za darmo. Miał być duży dom.
Niedawno jednak zmiana planów.
Zostajemy w tym małym mieście. Planowo za rok kupimy swoje 4/5 pokojowe mieszkanie.
Zdanie zmieniłam z kilku względów:
1. Za cenę budowy dużego domu z garażem, kostki wokół domu, ogródka itp będę mieć 2 mieszkania. W jednym zamieszkamy. Na drugie mieszkanie pół dostaniemy pieniądze, drugie pół na kredyt - mieszkanie będzie pod wynajem. Syn dostanie mieszkanie na 18 urodziny.
Rodzice budują wielkie domy z myślą, że zostanie któreś dziecko i zamieszka z nimi. Myślę, że lepiej będzie jeżeli nie będę musiała na starość sama z mężem mieszkać w dużym domu, a syn będzie miał swoje mieszkanie na start.
2. Syn będzie miał blisko do znajomych.
3. Nie bedzie trzeba kombinować z dojazdami do szkoły.
4. W mieszkaniu jest zdecydowanie mniej obowiązków.
5. Chcę mieć blisko do pracy.
6. W dalszym ciągu nie czuję, że miejsce w którym żyje to to moje jedyne na ziemi i tutaj się zestarzeję. Bierzemy pod uwagę przeprowadzkę, a mieszkanie zdecydowanie łatwiej sprzedać.
7. Lubię kryminały - w domu nie zostałabym sama na noc

www.propertydesign.pl/design/185/jak_urz...rzestrzen,46704.html
A i dziewczyny nie załamujcie się jesli mieszkacie w kawalerce, nawet takie małe mieszkanie można urządzić w ciekawy sposób.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok