Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre ved mark napisał:
jasta102 napisał:
Andre ved mark napisał:
to w niemczech mięso jest tylko z świńskich dam
a w polsce to tylko z wieprzów ??? .......a co niemcy robią z wieprzami ?

w polsce to robią polędwicę łososiową z łososi
chyba norweskich
no bo skąd by brali?


jasta nie jesteś przekonujący ....chcę wiedzieć co , jeżeli świnie emigrują do norweskich masarni z pl albo co gorsza nie chciany w niemczech wieprz . chce wiedzieć jak je rozróżniasz żeby się nie otruć

powiem ci tak
znawcy wiedzą, że mięso samicy świni jest dużo lepsze niż samca
samcze hormony psują smak
dlatego jak już będziesz od chłopa kupował
to zawsze zaglądaj pod ogon i wybieraj świnię, a nie wieprza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
qantan napisał:
jutro do pracy więc

DOBRANOC WSZYSTKIM

dobranoc
tylko obejrzyj jeszcze stancję przed snem
czy wszystko OK
ale bez okularów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Polsza - 2 miliony rolników
USA - 300 tysięcy rolników
Norwegia - 45 tysięcy rolników

w POLSCE

porownaj ilosc ziemi uprawnej w Polsce i w Norwegi
powierzchnia kraju prawie taka sama
a ziemi w Norwergi ledwo 3%
Powierzchnia administracyjna Polski wynosi 312 679 km²
z czego 200 000 km² to ziemia rolna
czyli to w Norwegi jest rozdrobnienie i gospodarstwa karlowate
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jasta102 napisał:

powiem ci tak
znawcy wiedzą, że mięso samicy świni jest dużo lepsze niż samca
samcze hormony psują smak
dlatego jak już będziesz od chłopa kupował
to zawsze zaglądaj pod ogon i wybieraj świnię, a nie wieprza


jasta nie wie że wie wieprzki które chowa się na ubój się kastruje
jasta nie wie że zwykły śmiertelnik kupując w sklepie nie odróżni świni od tryka i nie wie jaki miał zagraniczny paszport zanim trafił do ubojni !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim napisał:
Polsza - 2 miliony rolników
USA - 300 tysięcy rolników
Norwegia - 45 tysięcy rolników

w POLSCE

porownaj ilosc ziemi uprawnej w Polsce i w Norwegi
powierzchnia kraju prawie taka sama
a ziemi w Norwergi ledwo 3%
Powierzchnia administracyjna Polski wynosi 312 679 km²
z czego 200 000 km² to ziemia rolna
czyli to w Norwegi jest rozdrobnienie i gospodarstwa karlowate

jełop
a podziel sobie
2 miliony przez 45 tysięcy
i
200000 km 2 przez 11555 km2
385 186 km2 x 0.03 = 11555 km2
i podumaj kto bardziej karłowaty
a przy okazji
to norek ma czyściej na polu, jak polka w ogrodzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre ved mark napisał:
jasta102 napisał:

powiem ci tak
znawcy wiedzą, że mięso samicy świni jest dużo lepsze niż samca
samcze hormony psują smak
dlatego jak już będziesz od chłopa kupował
to zawsze zaglądaj pod ogon i wybieraj świnię, a nie wieprza


jasta nie wie że wie wieprzki które chowa się na ubój się kastruje
jasta nie wie że zwykły śmiertelnik kupując w sklepie nie odróżni świni od tryka i nie wie jaki miał zagraniczny paszport zanim trafił do ubojni !!!

wycięcie jajców nie załatwia do końca sprawy
tak szybko to i z ciebie nie zrobią kobiety
i patrz na pogrubienie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
da jasta jakieś wskazówki na zakup kotleta ze świńskiej madamme
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
mateusz Tulta
(Mateo85)
Nowicjusz
niestety wszedzie wyroby ze sklepów sa kiepskie. w polsce jest pare firm które zajmuja sie wyrobami z dziczyzny i wtedy taka np kielbass kosztuje 100-150zł za kg. wiec o czyms to swiadczy. ale naprawde takie wyroby maja wtedy mieso i tylko mieso a nie ulepszacze i wypelniacze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
qantan napisał:
jasta102 napisał:
jak ci to przywiezione z Polszy smakuje bardziej to woź dalej
ja najpierw to językiem wielokrotnie sprawdzałem
i w prasie to tylko wytłumaczenia szukałem, dlaczego
ta polska wódka tak śmierdzi
pasztet, sery, wędliny, mleko itp za to nie mają żadnego smaku



o chłopie to straciłeś węch i smak
z takimi problemami to sie do lekarza idzie a nie pisze się na jakimś forum
stracisz słuch i wzrok to kto będzie tu takie głópoty pisał ?
a z lekarzy to proponuje takiego na P...

dzięki resztkom wzroku potrafię doczytać na niemieckiej szynce
100 gram szynki zrobiono ze 126 gram mięsa świńskiego
a na polskiej wędzonej
100 gram szynki zrobiono ze 72 gram mięsa wieprzowego
i niech każdy je co lubi


hmmm mięso traci ok.50 % jak się je wędzi ciekawe ile powinno go ubyć przy suszeniu -100 g z 126 g mięsa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok