Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jasta102 napisał:
EVIL napisał:


w niemczech schab kosztuje 2 euro wiem bo siostra tam mieszka w Polsce 18 zł ,jak się jedzie przez Danię to tak wali odchodami ,że te świnie pierwsze by bez antybiotyków padły .
Jeśli schab się dobrze ubija to znaczy,że naszpikowany E
to samo przy wyborze mięsa ,ten duży różowy schab jest naszpikowany E.

taki ładny jest w tesko

w Norwegii schab kosztuje 45 koron i na pewno lepszy niż polski
ale szynka niemiecka to delicjozum
przy niej polska nie poleży, nie postoi
Szynka szwarcwaldzka (niem. Schwarzwälder Schinken) – rodzaj niemieckiej, surowej, wędzonej na zimno szynki wytwarzanej z udźców wieprzowych tradycyjnymi metodami w specyficznym klimacie na terenie Szwarcwaldu. To co nadaje tej szynce niepowtarzalny smak to specjalny dym używany do wędzenia, o którym stanowi specjalna mieszanka z szyszek, kolek i wiórek świerkowych. Po uwędzeniu szynka dojrzewa jeszcze 3-4 tygodnie.


Kategoria:Wędliny
Podkategoria:Wędliny wieprzowe, wołowe i mieszane
Nazwa:Szynka Szwarcwaldzka
Marka produktu:Kraina Wędlin - Specjały Europy
Masa netto:100 g
Producent:Abraham Polska Sp. z o.o. - Warszawa .........!!!!!!!!!!!
Strona WWW producenta
lub produktuwww.abraham.com.pl/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Szynka Schwarzwälder-Schinken
Szynka Schwarzwälder-Schinken jest wyłącznie produkowana w Schwarzwaldzie i podlega ostrym regionalnym postanowieniom. Jest solona i przyprawiana ręcznie według przekazanych przepisów. Peklowanie udźca trwa od czterech do sześciu tygodni. Następnie szynka przed wędzeniem przy użycia drzewa jodłowego jest suszona powietrzem. Charakterystyczny dla szynki Schwarzwälder-Schinken jest jej aromat, pikantny smak i typowy ciemny kolor.
100 g Schwarzwälder szynki zawiera średnio 24% białka, 10% tłuszczu, < 1,0% węglowodanów i 963 kJ / 231 kcal.

zawsze sprawdzam na metce kraj producenta
z Polszy nawet kotu bym nie kupił
PS
to ze strony
www.abraham.com.pl/
ty polski oszuście
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ciekawi mnie tylko jak sprawdzasz z kąd świnia była ( czy przypadkiem nie była imigrantem ) ???? no i czy miała zaświadczenie że nie zjadła tej chemii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
www.wiking.edu.pl/article.php?id=271


dla Niemiec i Norwegi braklo skali
Zużycie nawozów sztucznych na hektar użytków rolnych – 500 kg
www.cd.geografia.vel.pl/Rolnictwo_w_kraj...okorozwinietych.html

zużycia nawozów sztucznych – 199 kg na 1 ha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
no i masz ....czemu się jaście norweski kotlet nie pieni a nawet ubija się lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
jasta102 napisał:
dlatego świnina i dobre wędlinki są sprowadzane z Danii i Tysklandu
drogie ale pyszne
za to Białoruś i Ukraina muszą importować świństwo z Polszy
bo tanie
nic to, że nasycone antybiotykami i zmieloną padliną, ale tanie
nawet jak ukraiński dozór sanitarny odkrył nieludzkie zawartości antybiotyków w polskim mięsie
to ichnie gazety napisały, cóż i tak trzeba kupować, bo taniej nigdzie w pobliżu nie ma
dobre bo tanie
www.google.no/search?client=opera&q=...&channel=suggest



Ale pierdzielisz glupoty:

w szwblandzie man znajomego co pracuje w gospodarstwie rolnym "rodzinnym" 15 tyś sztuk tuczników tam i ogólnie branże zna po 10 latach pracy. Bez rozwodzenia sie nad tematem to jest to proces, a nie hodowla. i wyglada to tak że polskie hodowle to amatorka w porównaniu z niemieckimi jeśli chodzi o ilość leków(dopalaczy) a sprawdzanie gospodarstw przez lekarzy nie należy do częstych, ot niemcy wiedzą czego nie dawać żeby na badaniach nie wyszło.

W Holandii mieszkałem kilka tygodni po sąsiedzku z fabryka wieprzowiny smród nie do zniesienia gdzie żywiono zwierzęta duńskimi paszami, a przy obsłudze pracowali obcokrajowcy bo tubylcy nie dali by rady.

W PL spora część hodowli jest prowadzono nieprzepisowo ze względu na koszty (dzięki produktom z EU (DOPŁATY)) chin i usa (( GMO)) ehhh długo by tu.. (żyj artykułami bo one są miarodajne, a na zachodzie to przekrętów nie ma!!!! )

Myślisz że wszystko co polskie to be, a zagraniczne to jest ok to jesteś w głębokiej czarnej dupie.

Nie chcesz nie jedz twoja sprawa. W PL znajdziesz dobre jedzenie jak chcesz, ale ni licz że bez chemii w innych krajach będziesz miał dobre jedzenie po kosztach...bo to sklepowe to ....................takie samo jak w pl..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jak ci to przywiezione z Polszy smakuje bardziej to woź dalej
ja najpierw to językiem wielokrotnie sprawdzałem
i w prasie to tylko wytłumaczenia szukałem, dlaczego
ta polska wódka tak śmierdzi
pasztet, sery, wędliny, mleko itp za to nie mają żadnego smaku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
jak ci to przywiezione z Polszy smakuje bardziej to woź dalej
ja najpierw to językiem wielokrotnie sprawdzałem
i w prasie to tylko wytłumaczenia szukałem, dlaczego
ta polska wódka tak śmierdzi
pasztet, sery, wędliny, mleko itp za to nie mają żadnego smaku



o chłopie to straciłeś węch i smak
z takimi problemami to sie do lekarza idzie a nie pisze się na jakimś forum
stracisz słuch i wzrok to kto będzie tu takie głópoty pisał ?
a z lekarzy to proponuje takiego na P...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
qantan napisał:
jasta102 napisał:
jak ci to przywiezione z Polszy smakuje bardziej to woź dalej
ja najpierw to językiem wielokrotnie sprawdzałem
i w prasie to tylko wytłumaczenia szukałem, dlaczego
ta polska wódka tak śmierdzi
pasztet, sery, wędliny, mleko itp za to nie mają żadnego smaku



o chłopie to straciłeś węch i smak
z takimi problemami to sie do lekarza idzie a nie pisze się na jakimś forum
stracisz słuch i wzrok to kto będzie tu takie głópoty pisał ?
a z lekarzy to proponuje takiego na P...

dzięki resztkom wzroku potrafię doczytać na niemieckiej szynce
100 gram szynki zrobiono ze 126 gram mięsa świńskiego
a na polskiej wędzonej
100 gram szynki zrobiono ze 72 gram mięsa wieprzowego
i niech każdy je co lubi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to w niemczech mięso jest tylko z świńskich dam
a w polsce to tylko z wieprzów ??? .......a co niemcy robią z wieprzami ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok