Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nieruchomosci w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
bartłomiej bartłomiej Marcin Milkowski (2183 niezalogowanych)
20 Postów
Wiking
Czy wiecie moze czy w Norwegii jest panstwowy rejestr nieruchomosci i ich wlascicieli/nabywcow? Czyli kto jest wlascicielem czego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
amk napisał:
Czy wiecie moze czy w Norwegii jest panstwowy rejestr nieruchomosci i ich wlascicieli/nabywcow? Czyli kto jest wlascicielem czego?
Skatteetatten ma w tym temacie super rozeznanie. Ale czy udziela osobie postronnej takich informacji, to watpie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Wiking
dziekuje. rozumiem ze nie jest to w Norwegii oficjalna informacja kto posiada jaka nieruchomosc lub czy dany adres ma wlasciciela XY?

A jak jest w takim razie np. z samochodami - czy jest tez jakis rejestr wlascicieli pojazdow w NO?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
amk napisał:
dziekuje. rozumiem ze nie jest to w Norwegii oficjalna informacja kto posiada jaka nieruchomosc lub czy dany adres ma wlasciciela XY?

A jak jest w takim razie np. z samochodami - czy jest tez jakis rejestr wlascicieli pojazdow w NO?

A co ty chcesz namierzyc kogos ? !
Wszystko mozna, tylko trzeba znac jezyk, a w necie wszystko jak na dlońi

Co do samochodu. Wysylasz SMS: REGNR (wpisujesz nr.) i wysylasz na 2282

To kosztuje chyba +/- 3 kr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
Tutaj jest centralny rejestr wszystkiego ...www.brreg.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Kolega napisał:
Tutaj jest centralny rejestr wszystkiego ...www.brreg.no/
Wszystkiego, czyli zarejstrowanych zakladow i zadluzonych samochodow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Wiking
Dziekuje Wam bardzo za pomoc. Tak, niestety musze kogos namierzyc. Moj kuzyn sie nagle przestal odzywac i juz milczy prawie 2 lata. Ktos znajomy podal mi prawdopodobny adres jego zamieszkania, ale nie wiem czy to prawda i musze sprawdzic ten adres. I stare auto, czy nadal posiada, bo jest podejrzenie ze sprzedal i w ogole gdzies wyjechal dalej.

Szukam tez kogos, kto jest Polakiem, mieszka we Fredrikstad i moglby mi wyswiadczyc mala przysluge.
Czy moze znacie kogos kto moglby mi pomoc? pozdrowienia, anna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
amk napisał:
Dziekuje Wam bardzo za pomoc. Tak, niestety musze kogos namierzyc. Moj kuzyn sie nagle przestal odzywac i juz milczy prawie 2 lata. Ktos znajomy podal mi prawdopodobny adres jego zamieszkania, ale nie wiem czy to prawda i musze sprawdzic ten adres. I stare auto, czy nadal posiada, bo jest podejrzenie ze sprzedal i w ogole gdzies wyjechal dalej.

Szukam tez kogos, kto jest Polakiem, mieszka we Fredrikstad i moglby mi wyswiadczyc mala przysluge.
Czy moze znacie kogos kto moglby mi pomoc? pozdrowienia, anna.

To jak w koncu, "kuzyn" ta nieruchomosc w Norwegii posiada czy tez sprzedal i w ogole gdzies wyjechal dalej.
Szukasz kuzyna, to oglos tu na forum, moze sie odezwie sam, a moze ktos da mu znac.
Chyba ze kuzyn to jednak nie kuzyn
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Wiking
o to chodzi, ze nie wiem czy posiada, mam tylko adres ale nie wiemy czy to jego czy nie jego, czy wynajmuje czy u kogos mieszka. on po prostu ma zobowiazania wobec swojej partnerki, ktora jest teraz w polsce i z ktora ma 3 dzieci. ja sie z nia przyjaznie i chce pomoc. tyle. Ty nie lubisz pomagac innym, kurcze, wydaje mi sie ze polak polakowi powinien byc bardziej zyczliwy niz podejrzliwy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Ta... może .....amk to komornik?... albo próbuje namierzyć osobę w czynach przestępczych, a wy pomagacie.
Nic nie wiecie o tym amk.?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok