Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1368 niezalogowanych)
32 Posty

(zabunia)
Nowicjusz
Dlugo nie rzadzili przeciec...-teraz sie dzialo zle,gdy rzadzili czerwono-zieloni.
Najwiecej podwyzek zrobil Jens ze swoja swita,bo sie najdluzej utrzymuje przy korycie,a wczesniej byla Gro.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Chyba normalne tak nazywac partie ktore chca hamowac rozwoj w strone czystego kapitalizmu ktorego wykonac odrazu sie nieda lecz trzeba stopniowo po trochu i jak najwiecej sie da. A czerwoni to chca by pasozytom oraz partyjniakom sie zylo lepiej a nie wykwalifikowanym pracownikom oraz kapitalista.

A globalny kapitalizm jest przyszloscia do ktorej dazy caly swiat aby wreszcie bylo sprawiedliwie. Abym nie placil avgiftu poto aby wyplacono jakiemus menelowi socjal aby mogl por***** sobie zamiast innych ktorzy ciezko pracuja, zamiast stac ma taki menel z czapka i wyciagnieta dlonia pod drzwiami i klaniac sie gdy PAN idzie bo moze rzuci jakis ochlap. W Polsce pod tym wzgledem jest bardziej normalnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(abramary)
Wiking
OK, wstępnie wygrało Hoyre, rozumiem, że wraz z FRP mają większośc, jeśli dobrze tu wnioskuje, ale co to znaczy dla nas, przyjezdnych no i co reprezentuje Venstre, bo nie umiem ich programu po polsku znaleźć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Najgorsze co moze znaczyc dla przyjezdnych, to jest wlasnie FrP
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty

(zabunia)
Nowicjusz
Venstre stawia na oswiate,ochrone srodowiska m.in.
W jaki sposob zmiana rzadu,odbije sie na przyjezdnych-tego nie wiem i chyba jeszcze tego nie wie nikt.To bedzie zalezalo,jakie ministerstwa beda przydzielone i komu(jakiej partii rzadzace-koalicyjnej).Pamietaj,ze jest jeszcze opozycja,ktora tez ma jakis wplyw.
Mysle,ze tak szybko sie jeszcze nic nie zmieni.Najpierw musza utworzyc nowy rzad i beda sie klocic,zeby jak najwiecej ze swoich programow wdrozyc do polityki.
Czerwono-zieloni w tej chwili przygotowuja budzet na rok nastepny,a pozniej dopiero podadza sie do dymisji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Chyba normalne tak nazywac partie

Nie, to nie jest normalne, bo wszystkim wyborcom nalezy sie taki sam szacunek. Jesli marzysz o jakiejkolwiek karierze politycznej w Norwegii, to musisz to zrozumiec i zaakceptowac. Inaczej "nasrasz sobie szybko w gacie"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
zabunia napisał:
Venstre stawia na oswiate,ochrone srodowiska m.in.
W jaki sposob zmiana rzadu,odbije sie na przyjezdnych-tego nie wiem i chyba jeszcze tego nie wie nikt.To bedzie zalezalo,jakie ministerstwa beda przydzielone i komu(jakiej partii rzadzace-koalicyjnej).Pamietaj,ze jest jeszcze opozycja,ktora tez ma jakis wplyw.
Mysle,ze tak szybko sie jeszcze nic nie zmieni.Najpierw musza utworzyc nowy rzad i beda sie klocic,zeby jak najwiecej ze swoich programow wdrozyc do polityki.
Czerwono-zieloni w tej chwili przygotowuja budzet na rok nastepny,a pozniej dopiero podadza sie do dymisji.

Ja nie prognozuje co sie zmieni, ani kiedy sie zmieni - ja tylko napisalam, ze najgorszy stosunek (najbardziej "odlotowe" pomysly) wzgledem przyjezdnych ma FrP.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty

(zabunia)
Nowicjusz
Slyszalam kiedys wypowiedz Frp(Siv Jensen),ze Frp jest przeciwko wyplacaniu m.in.bezrobocia,poniewaz jej zdaniem pracownicy przyjechali tu pracowac,a jesli nie maja pracy,to powinni jechac do domu.Od slow do czynow jest jednak daleka droga i ona sama o tym nie decyduje Badz dobrej mysli Lindemans napisał:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(abramary)
Wiking
Dzięki zabunia za odpowiedź i wyjaśnienie. Lindemans, może mają odlotowe pomysły względem przyjezdnych, choć nie koniecznie wszystkich to będzie tyczyć, Ja z swojej strony cieszę się na zmiany, może coś się zmieni, oby na dobre.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
zabunia napisał:
Slyszalam kiedys wypowiedz Frp(Siv Jensen),ze Frp jest przeciwko wyplacaniu m.in.bezrobocia,poniewaz jej zdaniem pracownicy przyjechali tu pracowac,a jesli nie maja pracy,to powinni jechac do domu.Od slow do czynow jest jednak daleka droga i ona sama o tym nie decyduje Badz dobrej mysli Lindemans napisał:

Ja nie jestem zlej mysli, co Ty mi tu znowu przypisujesz ?
O stosunku do FrP bylo czesto i glosno w prasie, wiec to fakty, a nie jakies tam moje zle, czy dobre mysli. Ja staram sie w tym watku uczestniczyc zupelnie niepersonalnie, ze tak powiem. Nie odnosze tego do swojej, konkretnej sytuacji, a jedynie opieram sie na tym, co juz np. FrP zaprezentowalo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok