Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

bo jedli i pili - Norwegia

Czytali temat:
(238 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Sprawę norweskim władzom zgłosił w końcu Polak mieszkający w Oslo. - Nadzorca, który po kilku dniach do nas przyjechał, odciął nam prąd do lodówek i kazał zabrać krzesła, bo uznał, że tracimy zbyt dużo czasu na jedzenie. W końcu zostałem zwolniony za to, że piłem wodę w czasie pracy - mówi w rozmowie z "GW".
wiadomosci.onet.pl/swiat/polacy-pracowal...budowie-w-oslo/n4qsl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
Sprawę norweskim władzom zgłosił w końcu Polak mieszkający w Oslo. - Nadzorca, który po kilku dniach do nas przyjechał, odciął nam prąd do lodówek i kazał zabrać krzesła, bo uznał, że tracimy zbyt dużo czasu na jedzenie. W końcu zostałem zwolniony za to, że piłem wodę w czasie pracy - mówi w rozmowie z "GW".
dobrze że choć 1 mądrzejszy sie tam znalazł ale niektórym to pewnie pasowało.
3 lata temu do firmy w której pracowałem(na szczescie juz nie istnieje) przyjęło sie 2 świeżo przybyłych do norge polaków którzy na własne życzenie zrezygnowali z przerw na jedzenie
kiedy reszta siedziała, oni dosłownie zapieprzali aż pot po dupie im sie lał
niewolnicy sie rodzą czy ich sieją?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Nadzorca, który po kilku dniach do nas przyjechał
dobrych kilka lat pracuję w różnych krajach z polactwem
i wiem jak chamy musieli się zachowywać w pracy bez bata nadzorcy
biedny norek myślał, że wystarczy zabrać krzesła i prąd zakręcić, aby biesiady ukrócić
na chama bat, dyby, pała, a w najgorszym wypadku kantówka na grzbiet
i ktoś się musi z nadzoru stale patrzeć
na chwilę cham nie może być zostawiony sam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
AndersB napisał:
jasta102 napisał:
dobrze że choć 1 mądrzejszy sie tam znalazł ale niektórym to pewnie pasowało.
3 lata temu do firmy w której pracowałem(na szczescie juz nie istnieje) przyjęło sie 2 świeżo przybyłych do norge polaków którzy na własne życzenie zrezygnowali z przerw na jedzenie
kiedy reszta siedziała, oni dosłownie zapieprzali aż pot po dupie im sie lał
niewolnicy sie rodzą czy ich sieją?
o takich się mówi KOMBAJNY albo głupki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
jasta102 napisał:

W jakiej gazecie ukazal sie ten tekst?:

"Boję się, że są u nas młodzi ludzie, którzy nie pójdą głosować. Mój znajomy wyznał niedawno, że ”kilka miesięcy temu rozmawiał z 18-latkiem mówiącym, iż zamierza wyjechać z Polski, bo nie ma pracy, no i w ogóle… On nie może już wytrzymać tego, co robi Kaczyński, który sieje nienawiść; sytuacja w Polsce jest nie do zniesienia, gdyż Kaczyński zieje jadem”.
Miałbym dobrą radę dla tego 18-latka: zanim wyjedziesz za granicę, idź do urny wyborczej, by zablokować powrót Jarosława Kaczyńskiego do władzy. W polityce państwa demokratycznego nieobecni nie mają racji
."

Dla ulatwienia wklejam zdjecie nadredaktora tej gazety:

Czy to przypadkiem nie ten sam 18-latek,ktory przed wyjazdem do Norwegii,za namowa Adasia Mich.....Mich......Mich.....Mich.......Michnika,
poszedl do urny wyborczej i zablokowal powrot
Jaroslawa Kaczynskiego do wladzy?A jesli to on, to po co chce wracac do Polski? Przeciez nikomu
nie jest on tu, teraz potrzebny ,a najmniej Adasiowi i Donkowi.Pracy zadnej tu i tak dla niego nie ma,wiec po co wracac,pytam sie -Po co? Chyba,ze za rok, podczas wyborow
do Europarlmentu,a to wtedy, to tak-zapraszamy.A potem znowu-wynocha- wyjazd ,dokad chce,a najlepiej, jak najdalej,aby nie psuc statystyk na zielonej wyspie z ciepla woda w kranach.
Jesli spytacie ,czy mi go nie zal,to odpowiem ,a dlaczego mialo by mi go byc zal,przeciez sam tak chcial.
Wiec jak chcial ,tak ma !I tak jest dobrze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a Kaczyński mówi, że jak drugi raz zostanie premierem
to stworzy 1.2 miliona nowych miejsc pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów