Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
MAREK SZELAG Michal W GRZEGORZ MALINOWSKI radoslaw borkowski IzolacjaFAGBREV (10547 niezalogowanych)
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
lena1 napisał:
Dziękuję Ci serdecznie, słusznie mi współczujesz ..jak mogłam w swej małości napisać na Pana Macierewicz Maciarewicz.....mea culpa, mea....

„Confiteor … quia peccavi nimis cogitatione, verbo, opere et omissione:
mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa …“

"Jest mi wstyd i żałuję (...) Przepraszam i proszę o wybaczenie" - mówił Boni, który pod koniec wystąpienia miał łzy w oczach.

www.wprost.pl/ar/116819/Boni-podpisalem-...-z-SB/#an_1211412878

- Od 1987 roku wiedzieliśmy, że Boni na nas donosił.

Zaczęły wtedy wpadać nasze offsety, czyli tajne drukarnie

- mówi TVN24 prof. Mirosław Dakowski, który w latach 80.

prowadził wraz z Andrzej Urbańskim (obecnie szefem TVP)

podziemne wydawnictwo.

Michał Boni był tam redaktorem.

- Ja współpracowałem na szczęście tylko z Andrzejem Urbańskim

i dzięki temu Michał na mnie nie mógł donosić.

Natomiast później jedna z kobiet z naszego środowiska,

o bardzo twardym charakterze, wydusiła z Michała (Boni)

przyznanie się, że na nas donosił - opowiada Dakowski.

Dodaje, że wydobyli z niego to wyznanie w 1987 roku.

Według relacji profesora, zaczęli szukać ubeckiej "wtyczki"

w swoich szeregach, gdy bezpieka nakryła kolejno

kilka "podziemnych" maszyn drukarskich, n

a których powstawała bibuła.

- Wtedy, naciskany o wpadki z offsetami, Boni przyznał się,

że jest agentem i donosi na nas do ubecji

- twierdzi Dakowski.

Po tym "wyznaniu" działacze "odcięli się" od Boniego.

- Wpadki z drukarniami zdarzały się nadal, ale było ich mniej

- dodaje Dakowski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Jabin z Hazo napisał:
[quote]lena1 napisał:
Dziękuję Ci serdecznie, słusznie mi współczujesz ..jak mogłam w swej małości napisać na Pana Macierewicz Maciarewicz.....mea culpa, mea....

„Confiteor … quia peccavi nimis cogitatione, verbo, opere et omissione:
mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa …“

"Jest mi wstyd i żałuję (...) Przepraszam i proszę o wybaczenie" - mówił Boni, który pod koniec wystąpienia miał łzy w oczach.

www.wprost.pl/ar/116819/Boni-podpisalem-...-z-SB/#an_1211412878

- Od 1987 roku wiedzieliśmy, że Boni na nas donosił.

Zaczęły wtedy wpadać nasze offsety, czyli tajne drukarnie

- mówi TVN24 prof. Mirosław Dakowski, który w latach 80.

prowadził wraz z Andrzej Urbańskim (obecnie szefem TVP)

podziemne wydawnictwo.

Michał Boni był tam redaktorem.

- Ja współpracowałem na szczęście tylko z Andrzejem Urbańskim

i dzięki temu Michał na mnie nie mógł donosić.

Natomiast później jedna z kobiet z naszego środowiska,

o bardzo twardym charakterze, wydusiła z Michała (Boni)

przyznanie się, że na nas donosił - opowiada Dakowski.

Dodaje, że wydobyli z niego to wyznanie w 1987 roku.

Według relacji profesora, zaczęli szukać ubeckiej "wtyczki"

w swoich szeregach, gdy bezpieka nakryła kolejno

kilka "podziemnych" maszyn drukarskich, n

a których powstawała bibuła.

- Wtedy, naciskany o wpadki z offsetami, Boni przyznał się,

że jest agentem i donosi na nas do ubecji

- twierdzi Dakowski.

Po tym "wyznaniu" działacze "odcięli się" od Boniego.

- Wpadki z drukarniami zdarzały się nadal, ale było ich mniej

- dodaje

Co chcesz osiagnac ?
Utwierdzic ludzi ze donoszenie na kogos kto lamie prawo jest najgorszym zlem?? Podaj przyklady adekwatne do sytuacji..takim tokiem myslenia moglbys zasypac forum przykladami ktore wg ciebie obrazuja pogarde dla donoszenia..
Ja natomiast moglbym bez konca probowac uswiadamiac ciebie jakim krotkowzrocznym jestes idiota popierajac zmowe milczenia i tym samym aprobate
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Janin napisał:

Co chcesz osiagnac ?
Utwierdzic ludzi ze donoszenie na kogos kto lamie prawo jest najgorszym zlem?? Podaj przyklady adekwatne do sytuacji..takim tokiem myslenia moglbys zasypac forum przykladami ktore wg ciebie obrazuja pogarde dla donoszenia..
Ja natomiast moglbym bez konca probowac uswiadamiac ciebie jakim krotkowzrocznym jestes idiota popierajac zmowe milczenia i tym samym aprobate[/quote]

Za wikipedia:
Donosicielstwo – inaczej denuncjacja, praktyka tajnego lub poufnego oskarżania osoby, grupy osób bądź instytucji przed organem dysponującym sankcjami wobec oskarżanego.

Donosicielstwo było i jest znane w różnych cywilizacjach. Na ogół jednak nie było nigdy podnoszone do godności cnoty. W cywilizacji Nowej wiary jest zalecane jako cnota podstawowa dobrego obywatela. Autor: Czesław Miłosz, Zniewolony umysł

Każdy towarzysz partyjny i każdy rodak szczerze dbający o interesy ruchu i narodu będzie mógł zwrócić się do Führera i do mnie bez ryzyka narażenia się na kłopoty. Autor: Rudolf Hess
Opis: w kwietniu 1934 r.

Lenin uczył nas kiedyś, że każdy członek partii powinien donosić. Jeżeli coś nam naprawdę przynosi szkodę, to nie donosicielstwo, ale niedonosicielstwo. Autor: Siergiej Gusiew

Licznych i zawsze udanych donosow zycze panie Homosovieticus!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Jabin z Hazo napisał:

Licznych i zawsze udanych donosow zycze panie Homosovieticus!

oj ty jebin jebin
Mit trzeci: najweselszy barak w obozie
W świetle dokumentów przejmowanych przez Instytut Pamięci Narodowej to powszechne przekonanie, mile łechcące naszą próżność narodową, nie ma żadnych podstaw. Skala terroru, liczba więźniów politycznych i egzekucji, stopień sowietyzacji państwa, zniewolenia społeczeństwa i jego penetracji przez aparat przemocy i propagandy nie były mniejsze niż w innych krajach socjalistycznych. Z kolei zachowania opozycyjne, wykraczające poza słuchanie Radia Wolna Europa, były udziałem znikomej części społeczeństwa, a w większości grup kontestatorów działały "wtyczki" SB. W archiwach SB pełno jest notatek z kawiarnianych rozmów trzech bliskich przyjaciół, z których każdy donosił na pozostałych. Mieszkający w Szwecji pomarcowy emigrant odkupił w 1990 r. od wysokiego oficera SB kilkadziesiąt zdjęć operacyjnych z zebrań Klubu Krzywego Koła, "wylęgarni" marca ’68, na których można rozpoznać twarze z pierwszych stron gazet, w tym byłego premiera III RP, wicemarszałka Sejmu, kilku posłów i znanej piosenkarki. Musiał je wykonywać ktoś ze stałych bywalców klubu. Sprawozdanie szefa SB w Gdańsku, płk. Władysława Pożogi (późniejszego wiceministra spraw wewnętrznych), z grudnia 1970 r. zawiera listę kilkudziesięciu osób demonstrujących "wrogą postawę" w środowisku naukowym Gdańska, przy czym za "wrogą postawę" uznano to, że jeden z profesorów chodził do kościoła. - Mit o powszechnym oporze społecznym wobec reżimu komunistycznego staje pod znakiem zapytania - mówi doc. Jerzy Eisler z Instytutu Pamięci Narodowej. Prysnąć może też mit o "Kościele niezłomnym". Mimo zniszczenia akt IV departamentu MSW, zajmującego się inwigilacją Kościoła, zachował się raport, stwierdzający, iż SB ma "agenturę w każdym dekanacie". Do ruchu księży patriotów, nazywanego komunistycznym "koniem trojańskim w polskim Kościele", udało się pozyskać około 10 proc. duchownych. "Znam nazwiska byłych volks- lub reichsdeutschów, którym dano wysokie odznaczenia w Polsce Ludowej tylko dlatego, że współpracują 'pozytywnie'" - pisał o takich księżach prymas Stefan Wyszyński. Znany jest też protokół z posiedzenia Biura Politycznego KC PZPR z lat 70., na którym omawiano raport z obrad Rady Głównej Episkopatu Polski - organu, który tworzyło wtedy dziewięciu biskupów, najbliższych współpracowników prymasa. Któryś z nich musiał raport napisać.

ciekawe jebinie
który to błogosławiony pisał raporty
może prymas tysiąclecia
a może papież tysiąclecia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Jabin z Hazo napisał:
Janin napisał:

Co chcesz osiagnac ?
Ja natomiast moglbym bez konca probowac uswiadamiac ciebie jakim krotkowzrocznym jestes idiota popierajac zmowe milczenia i tym samym aprobate

Za wikipedia:
Donosicielstwo – inaczej denuncjacja, praktyka tajnego lub poufnego oskarżania osoby, grupy osób bądź instytucji przed organem dysponującym sankcjami wobec oskarżanego.

Donosicielstwo było i jest znane w różnych cywilizacjach. Na ogół jednak nie było nigdy podnoszone do godności cnoty. W cywilizacji Nowej wiary jest zalecane jako cnota podstawowa dobrego obywatela. Autor: Czesław Miłosz, Zniewolony umysl.

Każdy towarzysz partyjny i każdy rodak szczerze dbający o interesy ruchu i narodu będzie mógł zwrócić się do Führera i do mnie bez ryzyka narażenia się na kłopoty. Autor: Rudolf Hess
Opis: w kwietniu 1934 r.

Lenin uczył nas kiedyś, że każdy członek partii powinien donosić. Jeżeli coś nam naprawdę przynosi szkodę, to nie donosicielstwo, ale niedonosicielstwo. Autor: Siergiej Gusiew

Licznych i zawsze udanych donosow zycze panie Homosovieticus![/quote]

Wnioski i tak kazdy wyciagnie sam..
Sa tacy co beda jak ty siedziec na dupie i przygladac sie sprawie czekajac jak owca na rzez , sa tacy co nie beda czekac i zaczna przeciwdzialac idiotyzmom.
Ty nazywaj to jak chcesz...widac wyraznie ze " kopiuj i wklej to szczyt twoich mozliwosci.."
Ja nie zamierzam czekac na " druga Anglie czy Irlandie".. Az wszyscy desperaci i " biedni" ludzie ( bo musza pracowac na czarno nie majac innego wyjscia..) obroca rynek pracy w pyl..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Janin napisał:
[b]

Wnioski i tak kazdy wyciagnie sam..
Sa tacy co beda jak ty siedziec na dupie i przygladac sie sprawie czekajac jak owca na rzez , sa tacy co nie beda czekac i zaczna przeciwdzialac idiotyzmom.
Ty nazywaj to jak chcesz...widac wyraznie ze " kopiuj i wklej to szczyt twoich mozliwosci.."
Ja nie zamierzam czekac na " druga Anglie czy Irlandie".. Az wszyscy desperaci i " biedni" ludzie ( bo musza pracowac na czarno nie majac innego wyjscia..) obroca rynek pracy w pyl..

Calkiem niedawno guru lemingow(wiec pewnie i twoj) niejaki maturzysta Bartoszewski w wywiadzie dla Die Welt,stwierdzil,ze w czasie wojny bardziej bal sie polskiego donosicielstwa niz niemieckiego
zolnierza:

" – Był pan w ruchu oporu i pomagał Żydom. Miał pan wtedy sąsiadów, których się obawiał? – spytał dziennikarz „Die Welt”. Władysław Bartoszewski odpowiedział, iż mieszkał w Warszawie przy ulicy Mickiewicza w kamienicy pełnej inteligencji. – Jeśli ktoś się bał, to nie Niemców. Gdy niemiecki oficer zobaczył mnie na ulicy i nie miał rozkazu aresztowania, nie musiałem się go obawiać. Ale gdy sąsiad Polak zauważył, że kupiłem więcej chleba niż normalnie, wtedy musiałem się bać – stwierdził."

Bardzo mnie ta wypowiedz oburzyla i chyba ze wzgledu na takich jak ty -nieslusznie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Trochę śmieszny Temat i Nierealny w samej rzeczywistości nie tylko Norweskiej ...
---
Co to da , że będziemy donosić na Samych Siebie ...??? .
---
NIC ... !!! ... ot to ... jeżeli wywalą Polskiego "Dzikusa" to na jego miejsce przyjmą Litwina , Łotysza i każdego Innego ... tylko nie Polaka , ponieważ będą się obawiać iż znowu ktoś z "rodaków " DONIESIE ...
---
Tu trzeba by było pracy od podstaw ... tylko z KIM i dla KOGO ...!? .
ŚMIECH na Hali ...
---
W MOJEJ Pracy i Firmie w której Pracowałem , Miałem taki podobny przypadek .
Polski pracownik , Doniósł Do Inspekcji Pacy i Norweg zwolnił jego , oraz dał Wilczy bilet .
I człowieczyna szwenda się sam na dziko !!! .
---
Większość zapomina iż w Norge poza Pisanymi Referencjami , które są faktycznie tylko dla pracownika Liczy się Najbardziej ... NUMER TELEFONU , DO POPRZEDNIEGO PRACODAWCY ...!!! .
---
I wszystko we tymże tymmacie ... donosicielscy śmądacy ... a nie Rodacy ... !!! .
---
Donoście , a Norgi śmieją się w Kułak ... , że znowu zarobili ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Trochę śmieszny Temat i Nierealny w samej rzeczywistości nie tylko Norweskiej ...
---
Co to da , że będziemy donosić na Samych Siebie ...??? .
---
NIC ... !!! ... ot to ... jeżeli wywalą Polskiego "Dzikusa" to na jego miejsce przyjmą Litwina , Łotysza i każdego Innego ... tylko nie Polaka , ponieważ będą się obawiać iż znowu ktoś z "rodaków " DONIESIE ...
---
Tu trzeba by było pracy od podstaw ... tylko z KIM i dla KOGO ...!? .
ŚMIECH na Hali ...
---
W MOJEJ Pracy i Firmie w której Pracowałem , Miałem taki podobny przypadek .
Polski pracownik , Doniósł Do Inspekcji Pacy i Norweg zwolnił jego , oraz dał Wilczy bilet .
I człowieczyna szwenda się sam na dziko !!! .
---
Większość zapomina iż w Norge poza Pisanymi Referencjami , które są faktycznie tylko dla pracownika Liczy się Najbardziej ... NUMER TELEFONU , DO POPRZEDNIEGO PRACODAWCY ...!!! .
---
I wszystko we tymże tymmacie ... donosicielscy śmądacy ... a nie Rodacy ... !!! .
---
Donoście , a Norgi śmieją się w Kułak ... , że znowu zarobili ... !

Nie rozumiesz problemu..uwazasz ze ktos chcialby zarobic ta droga wilczy bilet??
Cale armie ludzi pracuja na czarno...nie tylko rodacy..
Problem w tym ze sprawa nie jest naglosniona..norki nie boja sie zatrudniac na czarno..powoli staje sie to ich sportem narodowym..jesli jednak wpadnie jeden za drugim i sprawy beda w gazetach, sytuacja moze ulec zmianie..byc moze jak w szwecji wprowadza ulge budowlana i ludzie juz tak chetnie nie beda zatrudniac na czarno a " henkowi" z wasami przestanie sie interes krecic i zacznie myslec o zalozeniu firmy..moze wtedy oczy mu sie otworza jak zrozumie co ile kosztuje i ile musi kasowac za godzine zeby wyjsc na swoje..wielu "fachowcow" umarloby smiercia naturalna..jak rowniez wielu cwaniakow zatrudniajacych kilkanascie osob na czarno..
Byc moze kiedy opieszale panstwo dostrzeze problem, polozy wiekszy nacisk na przeciwdzialanie nielegalnej pracy.. Tylko w taki sposob mozna zatrzymac lawine bezmyslnych sqrwieli ktorzy myslac wylacznie o wlasnej dupie, niszcza sytuacje na rynku pracy..
Jak juz wczesniej mowilem!..."pokaz chujku jeden z drugim ze jestes lepszy,a nie tanszy.."

Uwazam ze powinno sie przeciwdzialac procederowi ..zacznijcie myslec o swojej przyszlosci..slowa kieruje wylacznie do myslacych i uczciwych..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Oczywiscie ze sprawa bedzie naglosniona, dzielny UBek dostanie medal A pracodawcy beda pytac: Polak? Aaaa to niebierzemy na czarno i wcale, Litwin? Aaa to spoko dawaj

Niewidzialna reka rynku i tak predzej czy pozniej zweryfikuje zarowno zawyzone pensje dla proletariuszy jak i chore avgifty na samochody itp itd. etc.

Kapitalizm predzej czy pozniej jako prawo natury skasuje wszelkie wynaturzenia. "In Gold we trust" (przy projektowaniu dolara ktos przez pomylke niedopisal l i zostalo "God" a dzis mysla ze tak mialo byc hehe) jak to mawiaja w USA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
Oczywiscie ze sprawa bedzie naglosniona, dzielny UBek dostanie medal A pracodawcy beda pytac: Polak? Aaaa to niebierzemy na czarno i wcale, Litwin? Aaa to spoko dawaj

Niewidzialna reka rynku i tak predzej czy pozniej zweryfikuje zarowno zawyzone pensje dla proletariuszy jak i chore avgifty na samochody itp itd. etc.

Kapitalizm predzej czy pozniej jako prawo natury skasuje wszelkie wynaturzenia. "In Gold we trust" (przy projektowaniu dolara ktos przez pomylke niedopisal l i zostalo "God" a dzis mysla ze tak mialo byc hehe) jak to mawiaja w USA.

Podobnie jak kilku twoich poprzednikow albo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem albo twoj mozg nie wybiega dalej niz utrzymywanie procesow zyciowych(oddychanie,itd..)

Nikt nie chce medalu , bede zadowolony jak sqrwiele zaczna myslec dwa razy zanim wypowiedza slowo "svart"..najbardziej jak wiesz boli kara finansowa..ktora to forumowi cwaniacy znaja tylko ze slyszenia.. Marze zeby poczuli ja na wlasnej skorze.. Jak rowniez cwane norki zlecajace prace na czarno.oni powinni poczuc to najbardziej..Polacy,Litwini i inni zawsze chetnie beda pracowac na czarno..kazdy wie jaki to zloty biznes oszukiwac panstwo i nie placic podatkow..z armia desperatow z Polski,sklonnymi pracowac za 50kr.. Szefo skasuje od norka 150/200 na czarno..zaplaci ochlapy murzynom..no zyc kurwa nie umierac..
Boicie sie squrwysyny pochowane za kurtyna ze w koncu ludzie zaczna myslec i platac wam figle..
Jak wiecie wqurwionym ludziom wystarczy czasem impuls.. Stad wasze sranie o ubekach,macierewiczach i proby umoralniania ludzi ktorzy potencjalnie moga obrocic sie przeciwko WAM!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok