Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3187 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Svennebrev chyba juz nie daja w tych zawodach po yrkesfag gdzie trzeba miec i teoretyczna szkole. Chyba od 1998mego juz nie daja svennebrev jesli jest od tego szkola yrkesfag a potem okres jako lærling 2 lata i fagprøve.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Svennebrev chyba juz nie daja w tych zawodach po yrkesfag gdzie trzeba miec i teoretyczna szkole. Chyba od 1998mego juz nie daja svennebrev jesli jest od tego szkola yrkesfag a potem okres jako lærling 2 lata i fagprøve.
no i po prøve dostajesz svenna.... bylo, jest i bedzie...
a z PL jak przyjedziesz i masz dyplom czeladniczy, przetlumaczysz, dostaneisz godkjenta to tez masz svenna
masz dyplom zawodowy z technikum i to masz fagbreva
mistrz to mester i tak dalej... i tak dalej...

po co Ci te studia?? wymadrzasz sie tylko bo mieszkasz tu od dawna a prostych spraw nie ogarniasz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ja samfunnsfag niestudiowalem ani niebadalem progresji zawodowej hydraulika czy elektryka czy innego pracownika fizycznego wiem ze fagbrev jak ma to dosc jest zeby prace doznal.

A studia mi byly poto zeby forse zarabiac przeciez niedla zabawy sie nudzilem tyle lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Ja samfunnsfag niestudiowalem ani niebadalem progresji zawodowej hydraulika czy elektryka czy innego pracownika fizycznego wiem ze fagbrev jak ma to dosc jest zeby prace doznal.

A studia mi byly poto zeby forse zarabiac przeciez niedla zabawy sie nudzilem tyle lat

nie chwal sie tak tymi zarobkami bo tu na forum wiecej ludzie zarabiaja od Ciebie... wiec na co ci te studia byly potrzebne??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Nie watpie ze wielu zarabia wiecej w koncu dopiero co skonczylem studia i sie nimi niechwale.

I jak mowilem studia mi byly poto zeby zarabiac forse, teraz musze zdobyc doswiadczenie jako juridisk rådgiver potem zostac advokatfullmektig lub politifullmektig a pozniej adwokatem

Nie odrazu Rzym zbudowano, jak zaczynalem to z mysla o zostaniu adwokatem po wczesniejszym spojrzeniu na liste plac w Norwegii i srednia dla kazdego zawodu. I nr. 1 bylo yrke Advokat przed lege oraz ingeniør Ale oczywisice wszystko zalezy od kancelarii liczby klientow miejsca itp itd.

Ale jak Polski doktorek allmennlege/fastlege moze miec na liscie wszystkich polakow bo gada po Polsku i kosi brutto po 4 mln na rok. To znajacy polski adwokat powinien tak samo miec wszystkich polskich klientow dla kancelarii w ktorej pracuje

A jak sie nie uda zawsze mozna zostac dyrektorkiem NAVu i odpowiednio oszczedzajac i inwestujac mozna tez swojego sie dorobic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Nie watpie ze wielu zarabia wiecej w koncu dopiero co skonczylem studia i sie nimi niechwale.

I jak mowilem studia mi byly poto zeby zarabiac forse, teraz musze zdobyc doswiadczenie jako juridisk rådgiver potem zostac advokatfullmektig lub politifullmektig a pozniej adwokatem

Nie odrazu Rzym zbudowano, jak zaczynalem to z mysla o zostaniu adwokatem po wczesniejszym spojrzeniu na liste plac w Norwegii i srednia dla kazdego zawodu. I nr. 1 bylo yrke Advokat przed lege oraz ingeniør Ale oczywisice wszystko zalezy od kancelarii liczby klientow miejsca itp itd.

Ale jak Polski doktorek allmennlege/fastlege moze miec na liscie wszystkich polakow bo gada po Polsku i kosi brutto po 4 mln na rok. To znajacy polski adwokat powinien tak samo miec wszystkich polskich klientow dla kancelarii w ktorej pracuje

A jak sie nie uda zawsze mozna zostac dyrektorkiem NAVu i odpowiednio oszczedzajac i inwestujac mozna tez swojego sie dorobic

obnosisz sie z tym na lewo i prawo...
nikomu to nie imponuje... a wiecej pospolstwa chcesz w Norwegii.. przyjedz do Oslo albo do Drammen i zacznij rzucac swoimi rundskrivingami i innymi madrosciami na lewo i prawo to portfel razem z zebami stracisz jak trafisz na "szybkomyslacych" rodakow... nikt nie lubi takich pyszalkow... mozna tryskac wiedza.. i wielu to robi ale Ty sie wywyzszasz.... wcale nie jestes lepszy...

ogarnij sie... i zachwouj sie chlopaku...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Wlasnie w Polsce ci ktorych "pospolstwo" nazywasz to sa najfajniejszym towarzystwem Smieszne fazy robia, ladne dziewczyny przyprowadzaja na impreze i do tego mozna sie poczuc jak krol
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Wlasnie w Polsce ci ktorych "pospolstwo" nazywasz to sa najfajniejszym towarzystwem Smieszne fazy robia, ladne dziewczyny przyprowadzaja na impreze i do tego mozna sie poczuc jak krol
w PL....
idz tutaj na taka sama impreze gdzie kazdego stac tak samo jak Ciebie na driny... i nikomu juz nie musisz stawiac zeby Cie lubil...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Na cwaniactwo Imperatora zwróciłem uwagę juz nie raz.
Ogarnij sie chłopie, bo cwaniak jesteś!!!

Zal mi Cie z takim myśleniem!
Obyś się nie udławił kiedyś tą pychą!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
W życiu należy robić to co się lubi, a nie to co jest Nr 1 w zarobkach,
..............możesz być zerem w tym co wykonujesz z takim podejściem.

Ależ masz ambicje! ....chore!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok