Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3188 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ale niech jada im wiecej tym lepiej bedzie zabawnie a jak juz nie bedzie zabawnie to niech Stoltenberg znowu ma problem.

Szkoda ze tutaj nie ma jak w Oslo bym mial biwak pod domem Rozdawalbym wodke i parowki hahahah smiesznie by bylo mozna by sie krolem poczuc jak w Polsce

Pamietam kiedys taka scene pod Medisonem jak akurat do Gdanska przyplynalem promem i wyposazalem bagaznik w rozne trunki (jakich w wacholu nie ma) i podchodzi taki zulik smieszny i pyta czy na piwko by nie bylo a ja mowie prosze i daje mu 5 PLN i juz mial isc a ja mu mowie: "A moze i chleb by sie zjadlo do tego" a on no jasne glodny wiec mu daje 5 PLN na chleb. A potem mu mowie ze wodeczke by sie obalilo a on tylko oczy wielkie zrobil a ja mu daje 30 PLN i mowie wypij se kazdemu sie jakas radosc z zycia nalezy. A ten na to "Krolu zloty z nieba chyba cie zeslali" haha..... Wiec krolem nawet tytuluja a nie tylko sie poczuc mozna

A juz w samym wachocku bylo jeszcze lepsze jak zrobilem menelom z rynku konkurencje w piciu na czas to mowili ze gwiazdka jest przedwczesna chyba w tym roku Jeden obalil "patyka" takie wino w 10 sekund i wygral 5 litrow wyborowej hehe

I zawsze fajnie sie czlowiek czuje jadac sobie po wacholu&Starachowicach i na maxa na subwooferze: chociaz do tej pory niepasowalo troche bo A8mka a tam o BMW 7 nuta ale w Grudniu bedzie pasowac 100 %

Kurde wspomnienia mnie naszly bo tutaj czlowiek z nudow umiera w weekend, w pracy tez jak sie zrobi odpowiednia ilosc vedtak na czas podstawowy i na nadgodziny to nudy bo za duzo nie mozna bo sie norwedzy poczuja urazeni ze od nich sie szybciej pracuje. I wtedy sie czepiaja wszystkiego na kontroli czemu tu takie slowo a czemu tam inne bo niechce im sie tyle kontrolowac rozpatrzen tym od kontroli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Ale niech jada im wiecej tym lepiej bedzie zabawnie a jak juz nie bedzie zabawnie to niech Stoltenberg znowu ma problem.

Szkoda ze tutaj nie ma jak w Oslo bym mial biwak pod domem Rozdawalbym wodke i parowki hahahah smiesznie by bylo mozna by sie krolem poczuc jak w Polsce

Daj ogłoszenie napewno sie zgłoszą
Ciekawe kiedy byś musiał sie przeprowadzić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Na koniec swiata to nie jada widocznie tylko do Oslo sie pchaja hehe Ale byloby smiesznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Moze i jestem ale przeciez wiem ze nie dostana pracy chyba ze sa a) inzynierem b) hydraulikiem c) elektrykiem d) znaja kazka ktory zalatwia prace na gospodarstwach i mu zaplaca e) znaja norwega ktory ma firme f) sa ladna dziewczyna to pracy niepotrzebuja

Ale nienajezdzajcie na nich tak powiedzcie ze wszystko da rade ze na polnocy duzo wolnych miejsc pracy to chociaz bedzie zabawnie jak Polacy przyajda a ze za chwile wroca to czy to wazne haha

co Ty sie tak przypierdolisles do hydraulikow??
jak nie gadasz po norwesku albo nie masz przetlumaczonych papierow czy nie masz bardzo dobrze opanowego angielskiego to mozesz zapomniec... jedyny ratunek to adecco za 170 nok/h....
Ty sie nawet do tarcia chrzanu dzieciaku z rundskrivingami nie nadajesz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Nieprzypierdolilem sie tylko mowie ze hydraulicy moga dostac prace w Norwegii wejdz sobie w ogoloszenia to zobaczysz ilu potrzeba tak jak Elektrykow grupy L. A jak w ogloszenia nie wierzysz bo sa rozne to zapytaj sie ludzi czy w firmach to powiedza szybko czego potrzebuja. Wiec jak ktos ma taki zawod to prace w Norwegii dostanie.

A co do tarcia chrzanu to rozczaruje cie jeszcze nie zostalo obejte zadnym prawem czy rundskriv. Ale jak zaczniesz produkcje na duza skale to napewno departamentet cos dla ciebie wymylsli moze na poczatek jakis forskrift zebys za dobrze nieprosperowal produkujac chrzan dla rodakow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Nieprzypierdolilem sie tylko mowie ze hydraulicy moga dostac prace w Norwegii wejdz sobie w ogoloszenia to zobaczysz ilu potrzeba tak jak Elektrykow grupy L. A jak w ogloszenia nie wierzysz bo sa rozne to zapytaj sie ludzi czy w firmach to powiedza szybko czego potrzebuja. Wiec jak ktos ma taki zawod to prace w Norwegii dostanie.

A co do tarcia chrzanu to rozczaruje cie jeszcze nie zostalo obejte zadnym prawem czy rundskriv. Ale jak zaczniesz produkcje na duza skale to napewno departamentet cos dla ciebie wymylsli moze na poczatek jakis forskrift zebys za dobrze nieprosperowal produkujac chrzan dla rodakow

to ze sa ogloszenia nie iznacza wcale ze przyjma polaka bez jezyka i bez zawodu...
no tak??? to ze ktos tam robil ze szwagrem w PL remonty lazienek nie oznacza ze dostanie prace hydraulika... no tak??

i jestem hydraulikiem i nie musze nic sprawdzac matole!!
Ty i te Twoje studia... i te rundskrivingi....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
A to juz rozumiem skad te obawy akurat o ten punkt. Konkurencja przyjedzie i beda robic za mniej?

Dostanie prace jak ma papier z Polski przetlumaczony na angielski lub norweski potwierdzajacy ukonczenie szkoly zawodowej i odpowiednik norweskiego fagbrev na rørlegger. Oczywiscie doswiadczenie musi miec jakies z pracy w Polsce jako hydraulik w firmie. ALE uwaga wystarczy ze zna angielski i nawet bez norweskiego ma szanse doznac pracy (co jest naprawde niezwykle bo w innych zawodach niz te ktore wczesniej wymienilem to bez znajomosci norweskiego doznanie pracy graniczy z cudem, i jeszcze sie ludzie wnerwiaja ze czlowiek im nie pomaga bo niezalatwil pracy.)

Wiec hydraulicy, elektrycy (oczywiscie z doswiadczeniem zawodowym i swiadectwem przetlumaczonym ukonczenia szkoly zawodowej i zdobycia uprawnien w zawodzie) mozecie nadciagac kto pierwszy ten lepszy bo niedlugo i w tych zawodach bedzie full zatrudnienie.

Tylko Inzynierow zawsze chyba bedzie brakowac ale ewentualni przysli studenci pamietajcie: Inzynier od odwiertow lub Inzynier elektronik i najlepiej wybierajcie studia po angielsku odrazu w Polsce bedziecie miec lepszy papier.

Im wiecej Polakow tutaj tym lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
A to juz rozumiem skad te obawy akurat o ten punkt. Konkurencja przyjedzie i beda robic za mniej?

Dostanie prace jak ma papier z Polski przetlumaczony na angielski lub norweski potwierdzajacy ukonczenie szkoly zawodowej i odpowiednik norweskiego fagbrev na rørlegger. Oczywiscie doswiadczenie musi miec jakies z pracy w Polsce jako hydraulik w firmie. ALE uwaga wystarczy ze zna angielski i nawet bez norweskiego ma szanse doznac pracy (co jest naprawde niezwykle bo w innych zawodach niz te ktore wczesniej wymienilem to bez znajomosci norweskiego doznanie pracy graniczy z cudem, i jeszcze sie ludzie wnerwiaja ze czlowiek im nie pomaga bo niezalatwil pracy.)

Wiec hydraulicy, elektrycy (oczywiscie z doswiadczeniem zawodowym i swiadectwem przetlumaczonym ukonczenia szkoly zawodowej i zdobycia uprawnien w zawodzie) mozecie nadciagac kto pierwszy ten lepszy bo niedlugo i w tych zawodach bedzie full zatrudnienie.

Tylko Inzynierow zawsze chyba bedzie brakowac ale ewentualni przysli studenci pamietajcie: Inzynier od odwiertow lub Inzynier elektronik i najlepiej wybierajcie studia po angielsku odrazu w Polsce bedziecie miec lepszy papier.

Im wiecej Polakow tutaj tym lepiej

pierdolisz farmazony.... do mnie do firmy caly czas przylaza jakies lajzy.. im looking for a job... any kind.... i co?? gosciu po norwesku im odpowiada... ze chce zobaczyc ich papiery...
i koniec rozmowy....

na cala firme pracuje poki co 2 polakow... i jest dobrze...

jaka konkurecja??
juz adekowcy jobzoniarze litwince i inne mamejstwo za 150 nok nagina... ja sie niczego nie obawiam...

a Ty dygasz portkami ze polactwo zabgierze Ci prace?? ze ktos przyjdzie do Twojeog urzedu i bedzie chcial za pol Twojej stawi robic??
pierdolij Ty sie w leb porzadnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
U mnie to moga ci co w Norwegii skoncza 5letnie studia prawa i na statlig stilling pesnja musi byc taka sama to nie prywatna firma gdzie szef decyduje

A elektrykow czy hydraulikow z odpowiednikiem fagbrev i doswiadczeniem zawodowym to w Polsce malo nie jest raczej. I oni glownie maja szukac poprzez wysylanie CV & listu motywacyjnego na ogloszenia. Ale po firmach chodzic im niezaszkodzi a angielski musza znac bardzo dobrze.

I ja napisalem chyba wyraznie jakie musza miec kwalifikacje ci elektrycy i hydraulicy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
U mnie to moga ci co w Norwegii skoncza 5letnie studia prawa i na statlig stilling pesnja musi byc taka sama to nie prywatna firma gdzie szef decyduje

A elektrykow czy hydraulikow z odpowiednikiem fagbrev i doswiadczeniem zawodowym to w Polsce malo nie jest raczej. I oni glownie maja szukac poprzez wysylanie CV & listu motywacyjnego na ogloszenia. Ale po firmach chodzic im niezaszkodzi a angielski musza znac bardzo dobrze.

I ja napisalem chyba wyraznie jakie musza miec kwalifikacje ci elektrycy i hydraulicy.

nowosci zadnej nie napisales...
jezyk
papier
doswiadczenie
¨

fagbrev.. hmmmm to po szkole.. a jak mam svenna to juz nie??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok