Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(5228 niezalogowanych)
12 Posty
Daniel Danrise
(Danrise)
Wiking
wiem wiem przecierz nie czekam na gotowe jak to zarzucil mi ktos tam ze czekam na konkretna oferte pracy wiadomo ze gdybym nie chcial tam pracowac to bym wogole tematu nie podejmowal poki co nie pozostaje mi nic innego jak tylko uczyc sie jezyka i szukac bedzie ciezko ale warto jestem gotow podjac to ryzyko tym bardziej ze nie mam zony dzieci itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
Danrise napisał:
wiem wiem przecierz nie czekam na gotowe jak to zarzucil mi ktos tam ze czekam na konkretna oferte pracy wiadomo ze gdybym nie chcial tam pracowac to bym wogole tematu nie podejmowal poki co nie pozostaje mi nic innego jak tylko uczyc sie jezyka i szukac bedzie ciezko ale warto jestem gotow podjac to ryzyko tym bardziej ze nie mam zony dzieci itp
Jak to mówią. Kto nie ryzykuje, nic nie traci
Goń na kursa i dopinaj swego. Pzdrówka i powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
DZIKI napisał:
Danrise napisał:
Jak to mówią. Kto nie ryzykuje, nic nie traci
Goń na kursa i dopinaj swego. Pzdrówka i powodzenia

Mowi sie "Kto nie ryzykuje, ten nie bedzie mial mozliwosci wygrac".
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
język norweski to podstawa, jak znasz język to jakąś prace na początek znajdziesz bez problemu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
agnieszka b
(glen)
Wiking
masz racje za kazdym razem jezyk jest przeszkoda.a ciekawa jestem czy norwedzy nauczyli by sie polskiego tak szybko jak tego oczekuja od polakow .pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
agnieszka b
(glen)
Wiking
niezawsz trafiasz na przyjazdne traktowanie przez pracodawcow nawet jesli starasz sie mowic po norwesku .takie mam doswiadczenie .niemamy mozliwosci praktyki norweskiego w pracy bo jej nieotrzymujemy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Znam kilku norwegów, którzy mówią świetnie po polsku z akcentem, lepiej niż niejeden polak.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
glen napisał:
masz racje za kazdym razem jezyk jest przeszkoda.a ciekawa jestem czy norwedzy nauczyli by sie polskiego tak szybko jak tego oczekuja od polakow .pozdrawiam
Gdyby mieli taką naglącą potrzebę , to na pewno by się nauczyli i to pewniej dużo lepiej od niejednego takiego , który tym językiem operuje od dziecka...
U mnie w pracy Norg z którym pracuję od początku , lepiej mówi po polsku niż ja po norwesku...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
agnieszka b
(glen)
Wiking
no gratuluje .lepiej od polaka .kazdy z nas jadac tu do norwegi umial przynajmiej angielski.tak przynajmniej mysle .ja nic nakuka zaczela sie tu i teraz mowie moze niezbyt poprawnie ale sie dogaduje .a ty znales as jakis jezyk jadac tu.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Ania Z
(MAŁA MI)
Wiking
Moj maz na poczatku pracowal przez adecco i wcale nie byl wykorzystywany. Dodam ze jest inzynierem i addeco podeslalao mu wiele ciekawych ofert z ktorych wybral jedna.
Zycze powodzenia w szukaniu. Proponuje zaczac samodzielnie dzwonic i rozslac CV po posrednikach i konkretnych firmach!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok