Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(10189 niezalogowanych)
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
nie dało rady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Gosia1973 napisał:
chociaż w jego "ofercie" też nie brakuje sprzętu budowlanego np. łyżki do koparki, różnej maści elektronarzędzi, agregatów itp - sądzę, że to pospolity złodziej

Co pewien czas, jak mam sie czegos pozbyc, to oglaszam to na finn.no w rubryce -oddam za darmo-. I czesto przychodzi ten sam facet, pochodzacy z Litwy. On te rzeczy co ludzie oddaja za darmo zbiera, jak mu podchodza, wywozi je na Litwe i tam sprzedaje. Mnie to g.. obchodzi co kto robi z rzeczami, ktorych nie chce, grunt, ze sie pozbylam.
Moze ten twoj obywatel swiata robi to samo.

A podsumowujac - jak to niektorych boli, ze inni maja lepiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
mnie nic nie boli, ponieważ poniekąt wiem, że nie dostaje a sam bierze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Gosia możesz się sprzeczać ale jesteś zasiedziana stara plotkara co niestety roboty tu nie znajdzie ale ploty owszem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
Gosia1973 napisał:
a ja powiem tak - na przykładzie 2 rodzin..

1.
3 dzieci, żona sprząta, mąż pracuje jako mechanik urządzeń przemysłowych - obydwoje legalnie - dom na raty 10.000, kredyt w gminie ( nie wiem ile ), auto na raty 4.000, wyżywienie 8.000 ( tak twierdzą ) - żona 150/h mąż nie wiem ile.. mają drugie auto całkiem nowe - kupione za gotówkę.. nie narzekają, są "trunkowi", wakacje w Polsce całą piątką 2 razy do roku - i nie narzekają - twierdzą nawet, że prAwie 1 całą pensję odkładają

2.
3 dzieci, żona siedzi w domu 3 rok edukuje się z norweskiego, mąż budowlaniec ( nie wiem ile zarabia ) - dom na raty 10.000, kredyt w gminie ( nie wiem ile ) - pracuje sam, jeżdzą do Polski 2 razy w roku na wakacje, na narty w Norwegi - zadowoleni

patrząc na to to i pewnie nie zarabiają 150kor/h - ale oni nie mówią - ja nie pytam

zapomniałes napisac kilku słów o swistaku, ktory w całym tym opisie odgrywa najwiekaszą role

masz 40 lat a wierzysz w takie farmazony....
Onet i wirtualna robia swoje......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
Gosia1973 napisał:
mnie nic nie boli, ponieważ poniekąt wiem, że nie dostaje a sam bierze

"poniekąt" ???

a "skąt" ty jestes wykształciuchu i mądusiu ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Mnie zastanawia czy rzeczywiście jest tak źle w Irlandii czy Wielkiej Brytanii, że ludzie do Norwegii chcą przyjeżdżać? Czy oni się głównie kierują tym co wyczytali w portalach typu onet.pl wp.pl sfora.pl itp.?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
Karol.Ky napisał:
Mnie zastanawia czy rzeczywiście jest tak źle w Irlandii czy Wielkiej Brytanii, że ludzie do Norwegii chcą przyjeżdżać? Czy oni się głównie kierują tym co wyczytali w portalach typu onet.pl wp.pl sfora.pl itp.?

Oni kieruja sie tym co im sasiad powiedzial
jakim samochodem przyjechal
i gdzie byl na wakacjach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
bobi napisał:
Karol.Ky napisał:

i gdzie byl na wakacjach

Może i tak, kto wie. Innym imponuje samochód, a drugim ubrana etc. Tylko co to za szpan, jak ktoś za granicą mieszka w pokoju wieloosobowym, prawie nie je, pracuje 24/7 a w Polsce nowym mercedesem jeździ choć taki sam np. w Norwegii jest trzy razy droższy. Szpanem byłoby takim na obcych tablicach rejestracyjnych jeździć.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
Karol.Ky napisał:
bobi napisał:
Karol.Ky napisał:

i gdzie byl na wakacjach

Może i tak, kto wie. Innym imponuje samochód, a drugim ubrana etc. Tylko co to za szpan, jak ktoś za granicą mieszka w pokoju wieloosobowym, prawie nie je, pracuje 24/7 a w Polsce nowym mercedesem jeździ choć taki sam np. w Norwegii jest trzy razy droższy. Szpanem byłoby takim na obcych tablicach rejestracyjnych jeździć.

Tylko to jak kto mieszka ile pracuje zostaje tutaj,
a w Polsce to juz pozostaje tylko lans
i opowiesci kim to ja nie jstm w Norwegii
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok