Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(10190 niezalogowanych)
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
gosia > jaka ty jestes wiejska córa!

Twoje "ferie penge" jest tak samo płacone w polsce, bo idac tam na płatny urlop dostajesz wypłate, a tutaj jej nie dostajesz, bo dostajesz "ferie penge"

ale jak ty przeliczasz na łososia, to tak ci wychodzi....

Idz w pizdu i wydawac to "swoje" >>> "ferie penge" >>> zono spawacza!

PS: Po twoim jednym poscie moza nakreslic cały twoj obraz i mentalnosc

Do budy paszła!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
norweszkas na sciere nie wejdzie ponizej 240 brutto
a spawaczee max do 150 brutto

to nie *Dania i Doitschland
gdzie spawaczr maja po 17 € na godzine
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
fenkju wery maCZ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
no i masz...już po gosi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
to ile jest w stanie mężczyzna zarobić ????????? miesięczna pensja netto ???????? np. na budowie taka minimalna ?????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
zależy ile zarabia ktos na godzinę,bo na budowach panowie pracują za rózne stawki od 50 kr w zwyz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
Gosia1973 napisał:
tak... 200 kor a i 300... jak pisał JP - nalezy to chyba rozumieć, że jak jestes poczciwym człowiekiem, który nie bedzie sie potykał 100 razy o wystającą listewke i idzie dalej - tylko weźmie i ją przykręci - to może ktoś to docenito ja mam(mechanik osobówek u dilera) 197kr na godz. czyli na łapę co miecha około 22 000.trzeba się może rozejrzeć za czymś innym ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
bmw1 napisał:
to ile jest w stanie mężczyzna zarobić ????????? miesięczna pensja netto ???????? np. na budowie taka minimalna ?????????ę

no 50 000 !!!!!!!!! to minimum !!!!!!!!!!!albo i więcej jak się uprzesz !!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
a ja powiem tak - na przykładzie 2 rodzin..

1.
3 dzieci, żona sprząta, mąż pracuje jako mechanik urządzeń przemysłowych - obydwoje legalnie - dom na raty 10.000, kredyt w gminie ( nie wiem ile ), auto na raty 4.000, wyżywienie 8.000 ( tak twierdzą ) - żona 150/h mąż nie wiem ile.. mają drugie auto całkiem nowe - kupione za gotówkę.. nie narzekają, są "trunkowi", wakacje w Polsce całą piątką 2 razy do roku - i nie narzekają - twierdzą nawet, że prAwie 1 całą pensję odkładają

2.
3 dzieci, żona siedzi w domu 3 rok edukuje się z norweskiego, mąż budowlaniec ( nie wiem ile zarabia ) - dom na raty 10.000, kredyt w gminie ( nie wiem ile ) - pracuje sam, jeżdzą do Polski 2 razy w roku na wakacje, na narty w Norwegi - zadowoleni

patrząc na to to i pewnie nie zarabiają 150kor/h - ale oni nie mówią - ja nie pytam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
wyspiarz napisał:
Gosia1973 napisał:
tak... 200 kor a i 300... jak pisał JP - nalezy to chyba rozumieć, że jak jestes poczciwym człowiekiem, który nie bedzie sie potykał 100 razy o wystającą listewke i idzie dalej - tylko weźmie i ją przykręci - to może ktoś to docenito ja mam(mechanik osobówek u dilera) 197kr na godz. czyli na łapę co miecha około 22 000.trzeba się może rozejrzeć za czymś innym ?

A to już musisz stwierdzić sam.
Jeśli twoi koledzy zarabiają tyle samo i w okolicy są takie stawki to co zmienisz?
No chyba ze koledzy mają 230 a ty 197 to jest podstawa do zmiany ( no chyba
że nie mówisz po Norwesku )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok