Moroklumpen napisał:
[b]
1.
"Normalny" powinienem napisać w cudzysłowie, ponieważ jest to pojęcie względne. Chodziło mi o "normalność" w ramach ogólnie przyjętych kanonów dobrego wychowania.
2.
Nie umilkłem dlatego, że paru frustratów użyło obelżywych zwrotów w stosunku do mnie. Po prostu mam jeszcze życie w realu które nie zawsze nadąża za tym forumowym - mniej ważnym jak dla mnie.
3.
Zgadzam się, że wnioskowanie można odwrócić przyjmując kryteria szamba
4.
Ja przyznaję że mnie zaskakujesz, bo sprawiasz wrażenie inteligentnego przy swojej głupocie.
A co to oznacza "ogolnie przyjete kanony" ? Moze bedziesz zaciesnial redukcje?

Bo na przyklad wsrod roznych ludow wystepuja rozne kryteria. proponuje poczytac "Istota Kultury" A. Kroebera. Moze i wnioski beda inne.
Tworzysz dziwne hipotezy, na podstawie ktorych potrafisz "wyjasnic" kazdy fakt, niemniej jednak probujesz "badac" zjawiska scisle subiektywne taki jak ludzkie odczucia, niestety jest to niemozliwe. Proponuje powrot do lektury a wszystkie twoje watpliwosci zostana rozwiane.
PS Problemem tego forum ta ludzie, ktorzy probuja tworzyc nowe, pseudonaukowe hipotezy i uwiarygodnic je wobec innych, podobnych im ludzi, zapominajac, ze istnieja mechanizmy ich weryfikacji. Zostaly one stworzone przez; tu niespodzianka - innch ludzi, by idioci nie mogli sie podpierac bredniami sprawiajacymi wrazenie solidnych teorii.
A cenzorzy..No coz. Jesli czegos nie rozumiesz, jezeli jest to niewygodne to istnieja 2 sposoby rozwiazania problemu.
1. Poczytac madrzejszych
2. Napisac do admina z prosba o bana. Problem zniknie, glupota zostanie.