Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szukam pracy - Norwegia

Czytali temat:
(515 niezalogowanych)
10 Postów
Marek Tarka
(tir111)
Wiking
witam,szukam pracy w Oslo,jako pomocnik w wykonczeniach wnetrz,jako pomoc w sadownictwie lub w ogrodnictwie,tylko powazne oferty na tir111@onet.pl. pozdrawiam Marek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
tir111 napisał:
witam,szukam pracy w Oslo,jako pomocnik w wykonczeniach wnetrz,jako pomoc w sadownictwie lub w ogrodnictwie,tylko powazne oferty na tir111@onet.pl. pozdrawiam Marek

Zastanawia mnie kto to jest "pomocnik w wykonczeniach wnetrz" Czym taki pomocnik sie zajmuje. Wiele juz lat jestem w branzy, ale takowego osobnika nie widzialem. Uczen to i owszem, zdarzal sie, ale pomocnik?

Prosze o wyjaśnienia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Marek Tarka
(tir111)
Wiking
ty to musisz byc chyba jakis wielki fachowiec,nawet jak zle napisalem to powinnes kulturalnie poprawic a nie szyderczo sie nasmiewac,jezdzilem zawodowo sam ciezarowym,wiec majac wiecej jak 40 lat ten uczen to by chyba glupio wygladalo,ale dziekuje ze mnie wyprowadziles z bledu fachowcu czy mistrzu dopowiedz sobie sam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
tir111 napisał:
ty to musisz byc chyba jakis wielki fachowiec,nawet jak zle napisalem to powinnes kulturalnie poprawic a nie szyderczo sie nasmiewac,jezdzilem zawodowo sam ciezarowym,wiec majac wiecej jak 40 lat ten uczen to by chyba glupio wygladalo,ale dziekuje ze mnie wyprowadziles z bledu fachowcu czy mistrzu dopowiedz sobie sam

Napisalem bardzo grzecznie, choc nie mam tego w zwyczaju. Poprosilem o wyjasnienie watpliwej funkcji jaka ma pelnic ow pomocnik. Jezeli jednak moj jezyk byl zbyt niezrozumialy postaram sie skorygowac uprzedni post, tak aby poziomem jezyka byl dla Ciebie zrozumialy.:

Kim do kurwy nedzy jest pomocnik przy wykonczeniach? Jakim trzeba byc nieudacznikiem aby w wieku 40 lat nie potrafic nic robic oprocz krecenia kolkiem a i to widocznie nie wychodzi ci zbyt dobrze skoro szukasz pracy w innym zawodzie. Konkluzja jest taka: Na budowach nie ma miejsca na pomocnika, tym bardziej 40 letniego, z tej prostej przyczyny, ze uczen kosztuje zdecydowanie mniej, jest perspektywiczny, sprawniejszy i zdrowy! Ty po wielu latach za kolkiem jestej zagrozony chorobami zawodowymi, bedziesz naduzywal zwolnien z pewnoscia masz / miales rodzine wiec i wymagania wieksze.
Z punktu widzenia pracodawcy( a takowym jestem) Jestes bezwartosciowy na budowie. Szukaj szczescia w sadzie a zima przy sniegu lewusie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
to i ja bym chciała wiedzieć kto to jest pomocnik ,szczególnie taki co to ma 40 lat ......
ciekawi mnie czy umie np. trzymać drabinę i czy np. jest potrzebny by ją trzymać i za co trzeba takiemu zapłacić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
powinieneś napisać tak ....jestem wynieś przynieś pozamiataj
odnośnie wymagań finansowych ....co łaska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Marek Tarka
(tir111)
Wiking
nie wiem czy warto ci odpisywac,ale wywolales mnie do tablicy wiec odpisuje,to ze jezdzilem tyle lat to nie znaczy ze nic nie umie robic,jakbym napisal ze sie na tym znam to przy pierwszej okazji bys to sprawdzil i po zamiatane.ale ja bardzo chcialbym sie czegos nauczyc,nie uwazam sie za jakiegos debila,jestem pewny ze bylbys ze mnie zadowolony mimo tych 40 lat na karku.a rodzine mam w dalszym ciagu.powodzenia w prywatnym buznesie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
uczyć powinieneś się w Polsce bo taniej niż nauka w norwegi wiec zrób kurs np. kafelkarza a nie chrzań farmazonów bo kasę byś za pracę chciał chyba nieeeeeeeeeee
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
tir111 napisał:
nie wiem czy warto ci odpisywac,ale wywolales mnie do tablicy wiec odpisuje,to ze jezdzilem tyle lat to nie znaczy ze nic nie umie robic,jakbym napisal ze sie na tym znam to przy pierwszej okazji bys to sprawdzil i po zamiatane.ale ja bardzo chcialbym sie czegos nauczyc,nie uwazam sie za jakiegos debila,jestem pewny ze bylbys ze mnie zadowolony mimo tych 40 lat na karku.a rodzine mam w dalszym ciagu.powodzenia w prywatnym buznesie.

Ty wciaz nie rozumiesz zasadniczego zalozenia - pomocnik to relikt przeszlosci! Nikt nie ma czasu i pieniedzy aby cie przyuczac. Twoj wiek jest twoim przeciwnikiem. Gdy mam do wyboru ambitnego 20 latka i 40 latka z nozem na gardle to wybiore tego pierwszego. Z tej prostej przyczyny, ze po zatrudnieniu twoja motywacja drastycznie sie obnizy( czynnik egzystencjalny zniknie)
Dodatkowo ile jeszcze lat bedziesz w stanie pracowac fizycznie przy pelnej wydajnosci? - 5?, 7? a moze nawet 10-12. W porownaniu do twojego konkurenta to niewiele.

Bywaj pan i juz nie odpisuj. Jakiekolwiek wyjasnienia kłócą sie z logika i ekonomia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Adam I
(kawai1974)
Wiking
ten optimus cos tam cos tam to chyba ma wlasny biznes jak kazdy - wlasna dupa tylko nie wie jak sie podcierac
niech zyje we wlasnym swiecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok