Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Mirek Biłek Wojciech Swies Krystian Kozyra Robert Kłaptocz boj fra oszlo Stefan Goike LukaszC Ce Zbyszek Z. KD1974 JA Dominik B Dominik Przyborowski Mar S (5227 niezalogowanych)
38 Postów

(Haniia)
Nowicjusz
Narzekacie na Norwegie,Norwegow ,wiec po co tu jestescie,chyba po to zeby kombinowac i jak to niektorzy mowia <wyrwac jak najwiecej kasy z urzedow norweskich>Ogladalam program w tv norweskiej o polkach ktore przyjezdzaja tutaj urodzic dziecko i wracaja do pl.Przeciez to prawda ze tak jest .Proponuje zmienic kraj jak ten niedobry!!!Amnie sie podoba i cale zycie szukalam takiego kraju do zamieszkania !)))pozdrawiam tych lubiacych Norwegie)Jesli ktos wogole ma jakiejs zainteresowania to nie nudzi sie i wcale nie jest mu smutno!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Znaxon napisał:
Wrocilem wlasnie z 3 tygodniowego pobytu w Polsce i tu jest jakas trauma, jak tu kurwa mozna zyc, ludzie pochowani po domach, dopiero jak sie przyjedzie z PL to widac roznice. Jak ktos tu przyjedzie sam to nie dziwie sie, ze potem ludzie na tym forum pytaja o prozaki i inne xanaxy, jak jestes tu sam to ciezko nawiazac jakakolwiek znajomosc, ci ludzie sa z innej planety, mozna popasc w depresje, ludzie przyjezdzaja tu po hajs i zaciskaja zeby ale nie wierze ze komus pasuje takie zycie...

A ja mam calkiem odwrotne odczucia. Ile razy jestem w Polsce, to wracam tu z ulga.
Tam w kraju wszyscy sie uwzieli zeby zycie sobie uprzykrzyc: te wszyskie narzekania, utyskiwania, biadolenie.... Jak juz nie ma na co, to chociaz na pogode
Ja sie wogole dziwie, ze ludzie sa w stanie tam zyc: drozyzna, choroby, rzad, politycy, kosciol,wiecznie skrzywione geby w sklepach i urzedach, i co najwazniejsze.... Co sasiedzi powiedza
kazdy ma to na co zasluzyl. Jezeli siedzisz tu i jedyne wyjscie do pracy i z powrotem, to i trudno sie dziwic.
Ja nie narzekam. Mam tu znajomych i rozrywki jakie potrzebuje, a jak mi brakuje, to wsiadam w samolot w weekend gdzies na 2-3 dni obejrze sobie wystawe w Paryzu czy poslucham koncertu w Mediolaniei i tez jestem zadowolona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
jasta102 napisał:
Znaxon napisał:
Wrocilem wlasnie z 3 tygodniowego pobytu w Polsce i tu jest jakas trauma, jak tu kurwa mozna zyc, ludzie pochowani po domach, dopiero jak sie przyjedzie z PL to widac roznice. Jak ktos tu przyjedzie sam to nie dziwie sie, ze potem ludzie na tym forum pytaja o prozaki i inne xanaxy, jak jestes tu sam to ciezko nawiazac jakakolwiek znajomosc, ci ludzie sa z innej planety, mozna popasc w depresje, ludzie przyjezdzaja tu po hajs i zaciskaja zeby ale nie wierze ze komus pasuje takie zycie...
na początek powiedz przez ile dni patrzyłeś na tą Polskę trzeźwymi ślepiami, bo znając życie to od wjazdu do wyjazdu byłeś zachlany
od witania do pożegnania, kiedy to okazywałeś swoją zamożność i przybycie z lepszego świata
na dodatek to w której to Polsce byłeś?
bo w Małej Polsce to biedę z nędzą czuć już jak burzę w powietrzu
kilka lat temu, a nawet rok temu jak chodziłem po dużych supermarketach w poszukiwaniu dobrych wędlin to trzeba było odstać w kolejkach
teraz czy to w Auchan czy w TESCO samotne sprzedawczynie stoją oparte o lady i podchodzisz z biegu

wszędzie smutne gęby, ani razu nikt z sąsiadów mi nie narobił smrodu z grilla, nawet meneli po blokowiskach już tylu nie widać
na drugi raz trzeźwy na tą swoją Polskę popatrz

ale mnie ubawiłeś tym textem do łez Auchan czy w TESCO ty w markecie szukasz dobrych wędlin chyba dla psa i to sąsiada nie swojego
wiesz ja bym bała się dać psu
wszystkie polskie markety to raczej dyskonty więc kupujesz śmieci łatwiej ci będzie do norweskiego kontenera nura puścić

markety posiadają dobre produkty w dobrej cenie ale to nie jest mięso i wędliny

a widzisz
jeszcze rok temu można tam było kupić dobre wędliny
oczywiście nie polskie, bo takowych się nie produkuje
dobre szynki dojrzewające niemieckie i włoskie
salami hiszpańskie itp
teraz sprzedawczynie mówią, że biedota nie brała to nie zamawiają

jasta był bum na markety w polsce więc masa szła jak do g..... bo tanio bo kupią dużo ....teraz tego nie ma ale masz rację ,że sporo czasu im zajęło zorientowanie się co do jakości

a jak chcesz szynkę dojrzewającą to niestety musisz się bujnąć w tereny zajmujące się produkcją tych wyrobów a nie do PL marketu bo te tam ŚWIECIŁY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(Haniia)
Nowicjusz
coz izzy ,,,wyszlas z biedy ,szkoda mi ciebie )))))bo Ja w No mieszkam i produkty do tego co gotuje i jem mam wszystkie)jestes zalosna Mam nadzieje ze Norweskie urzedy wrescie zabiora sie za kombinatorki i kombinatorow)))))))))))))))))))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(Haniia)
Nowicjusz
A jeszcze jedno Izzy ,po twoim stylu pisania wnioskuje ze nawet o inteligencje sie nie otarlas a co dopiero posiadac ja))))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Haniia napisał:
coz izzy ,,,wyszlas z biedy ,szkoda mi ciebie )))))bo Ja w No mieszkam i produkty do tego co gotuje i jem mam wszystkie)jestes zalosna Mam nadzieje ze Norweskie urzedy wrescie zabiora sie za kombinatorki i kombinatorow)))))))))))))))))))

wydaje mi się dziewczyno ,ze ty mówisz głównie o sobie ja nigdy nie byłam biedna a szczególnie w PL - co się ciebie nie tyczy ...ty wyjechałaś za chlebem zapewne poza tym jestem technologiem żywności i mówię z całym szacunkiem do wszystkich , którzy kupują to gów....by tego nie robili ....szczególnie pracując w NO bo ludzie w PL pracują a unikają tego dziadostwa ...

dla jasności bo zaraz nie zrozumiesz mówię o wyrobach mięsnych
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
prowadzę badania naukowe
do jakiego stopnia trzeba się skundlić, skurwić, aby przebywać dobrowolnie we wstrętnym, smutnym, ponurym miejscu, będąc otoczonym przez durni, czarnuchów i muslimów

Czytasz czasami to co piszesz?....czy poprostu buractwo z Ciebie wyłazi (eeee chyba to drugie, jak zawsze) Autor tematu wrocil z PL i wyrazil swoje porównanie i ja sie z nim zgadzam!!!
puenta: w PL jest wszystko ale nie ma godziwych zarobków w NO sa, ale nie ma nic poza tym! i ani wódka ani ogórki nic z tym wspólnego nie mają!!!!Wiec czego ty bronisz???
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Vivid napisał:
jasta102 napisał:
prowadzę badania naukowe
do jakiego stopnia trzeba się skundlić, skurwić, aby przebywać dobrowolnie we wstrętnym, smutnym, ponurym miejscu, będąc otoczonym przez durni, czarnuchów i muslimów

Czytasz czasami to co piszesz?....czy poprostu buractwo z Ciebie wyłazi (eeee chyba to drugie, jak zawsze) Autor tematu wrocil z PL i wyrazil swoje porównanie i ja sie z nim zgadzam!!!
puenta: w PL jest wszystko ale nie ma godziwych zarobków w NO sa, ale nie ma nic poza tym! i ani wódka ani ogórki nic z tym wspólnego nie mają!!!!Wiec czego ty bronisz???

może to ty przeczytaj co ja tam wyżej napisałem
najlepiej ze trzy razy
pomyśl nad tym przed zaśnięciem
może do jutra coś mądrzejszego niż buraki ci przyjdzie do głowy
PS
a już odbywał stosunek płciowy z tym pies, że ONZ od kilku lat uznaje Norwegię za najlepszy na świecie kraj do zamieszkania
ale zakołtunione kundle tego i tak nie pojmą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Vivid napisał:
jasta102 napisał:
prowadzę badania naukowe

Vivid wygląda to tak ,że norwegi dużo brakuje do polski ale polsce równie dużo brakuje do norwegi
więc idealnym rozwiązaniem jest łączenie obu zalet
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Mi sie wydaje, ze tu sa dwa rodzaje polakow:
1. Ci co tu zyja i mieszkaja
2. Ci co tu mieszkaja, a zyja w Polsce

No coz, wielu z was przyjechalo tu za chlebem, haruja od switu do nocy, nie wiedzac nawet co sie dzieje za progiem waszego domu. Ciulaja kazda korone zeby zawiesc do Polski... Odkladajac zycie na pozniej. Nic dziwnego, że jetescie w konflikcie sami ze soba.... Dlatego tez nie chcecie akceptowac Norwegii, bo zakodowaliscie sobie, ze tutaj "zbietacie" pieniadze, a zycie zaczyna sie w Polsce.
Ci co, tutaj zarowno zyja jak i mieszkaja maja zupelne inne podejscie, zyja zyciem bardziej harmonijnym i zrelaksowanym....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok