Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Michal Miechowicz piotr rybak (2465 niezalogowanych)
39 Postów
Ewa XXX
(ewka)
Nowicjusz
Z własnego doświadczenia wiem, że na 6 miesięcy przed wyjazdem do Norwegii trzeba zbadać krew zwierzęcia na obecność przeciwciał wścieklizny. Tak mi tłumaczył weterynarz i tak zrobiłam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Ja z wlasnego doswiadczenia wiem , ze to juz sie pozmieniało i czeka sie miesiąc , tyle ja czekalam . Psa już przewiozlam , jest w Norwegii , chodziło mi jedynie o to co musze załatwic po wieździe , więc już dziekuję za odpowiedzi .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty
aneta,marcin gorka
(marcin aneta)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maja Galinska
(majeczka_83)
Wiking
Pamietajcie ze jest pare ras ktore sa kategorycznie zabronione w Norwgii i racze nie probowac ich wwozic bo deport murowany Doswiadczylam tego...Maja nawet prawo uspic psa...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty
aneta,marcin gorka
(marcin aneta)
Początkujący
o prosze nawet tego nie wiedzialam ,ciekawe czy moja sunia tez jest zakazana ale chyba wszystko oki bo jak jestem u weta to nic nie gada.a co za psiaka masz maja ?? ja pisalam teraz jak jest z kotami duzymi tu i dostalam wczoraj odpowiedz ze tego co chcialam kupic niestety nie mozna miec w norwegii
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maja Galinska
(majeczka_83)
Wiking
Ja mam duzego mastiffa zmieszanego z czyms jak amstaff badz pitt bull... Odkupilam go od takiego handlarza bo mi sie go szkoda zrobilo i niby mial to byc pit bull ale daleko mu do niego. Na moje nieszczescie w paszporcie madry weterynarz wpisal pit bull chociaz nie mial prawa wpisac rasy w paszport europejski bez rodowodu, powinien byl - kundel. Na granicy doczepili sie i zabrali mi go... Najdluzsze 4 dni w moim zyciu...zalatwianie samolotu, klatki itp. 12 000 tys nok mnie to pociagnelo za kieszen ale nie zaluje zadnej koronki W Warszawie udalam sie do Glownej Weterynarii przy SGGW i uroczy weterynarz wszystko odkrecil i w bazie danych moj Basterek juz istnieje jako kundelek Wrocilam z nim tutaj i lecze go tez tutaj u fajnej pani weterynarz niedaleko skoyen - oslo Nie musze o niczym pamietac, wszystkie przypomnienia przychodza poczta na norweski i POLSKI adres a poza tym jeszcze dzwonia z przypomnieniem W ogole podejscie extra wiec u weterynarza w PL to chodze tylko z ksiazeczka zeby podpic odrobaczenie jak wyjezdzam do Norway
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maja Galinska
(majeczka_83)
Wiking
A rasy zabronione to miedzy innymi:
* pit bull
*amstaff
*tosa inu
*cane corso
*dog argentino czy cos z dogow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty
aneta,marcin gorka
(marcin aneta)
Początkujący
ja mam mastifa neapolitanskiego i bulgota z tym ze wieksza pani jest chora i jest wielka nie wiadoma co z jej powrotem z polski bo obecnie jest na leczeniu.jezeli nie uda mi sie zalatwic tu ubezpieczenia zostawiam ja dla weta
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Ja całe szczęście mam małego kundelka , zdrowy puki co i niech tak zostanie , bo do polski za prędko nie wrócimy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok