Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Świńska skóra do boeinga - Norwegia

Czytali temat:
(420 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wielu Rodaków przebywa w tej chwili na urlopach w Polsce i zastanawia się, co by tu zapakować w kufry, aby chociaż trochę zwrócił się koszt przelotu, czy przejazdu do Ojczyzny
oto propozycja
zabierajcie ze sobą zdrową polską żywność
jak najwięcej
ile się tylko da

biznes.onet.pl/kielbasa-trzeciej-jakosci...5197357,1,news-detal
Zmielone kości, świńska skóra i tłuszcz czyli MOM - producenci nadal wytwarzają z tego wędliny. Resort rolnictwa uważa, że konsumenci sami powinni z tym walczyć ... czytając etykiety – informuje „Gazeta Wyborcza".
Z MOM robi się tanie parówki i pasztety, kiełbasy, gotowe dania, takie jak pulpety, klopsy. Wędliny „z dolnej półki” to już połowa naszego rynku.
Ministerstwo radzi konsumentom, by czytali etykiety i jeśli chcą, wybierali wędliny bez MOM. Z danych Polskiej Federacji Producentów Żywności wynika, że robi to 30 proc. konsumentów, a tylko połowa z nich potrafi zrozumieć, co czyta.

media.wp.pl/kat,1022947,wid,14520284,wia...sc.html?ticaid=1edc7
Polska tonie w parszywej żywności, produkowanej z odpadów, faszerowanej trującą chemią, z fałszowanymi terminami ważności. Półki w sklepach uginają się od wędlin, mięsa i pasztetów, które tylko wyglądają jak prawdziwe. Bo naprawdę są robione ze śmieci. Jaką ma na to radę minister rolnictwa? Człowiek, który ma bronić nas przed zalewem paskudztwa? – Nie kupujcie tanich wędlin – mówi bezczelnie Marka Sawicki (54 l.), który sam zgarnia co miesiąc ok. 14,5 tysiąca złotych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
primo
może to być fałszywka
secundo
każdy może mieć w życiu gorszy dzień
nawet Ojciec Założyciel strefy schengen zwłaszcza kiedy był pochłonięty klęskami na froncie wschodnim
tertio
prawdziwą prawdę widać nieuzbrojonym uchem i kaprawym ślepiem, wszędzie gdzie Naród znad Wisły się pojawia
quatro
można twierdzić, że menda to najinteligentniejsze zwierzę, bo potrafiło się najlepiej urządzić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
czy ktoś wie, gdzie można kupić normalne wędliny w Krakowie
chodzi mi o takie typu szynka szwarcwaldzka, parmeńska, ogonówka brandenburska, czy kindziuk białostocki
kiedyś dało się kupić w TESCO
teraz panie mówią, że nie ma bo plebs nie kupuje
objechałem wszystkie supermarkety i nie ma
sam polski chłam na kościach i świńskiej skórze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
jasta102 napisał:
czy ktoś wie, gdzie można kupić normalne wędliny w Krakowie
chodzi mi o takie typu szynka szwarcwaldzka, parmeńska, ogonówka brandenburska, czy kindziuk białostocki
kiedyś dało się kupić w TESCO
teraz panie mówią, że nie ma bo plebs nie kupuje
objechałem wszystkie supermarkety i nie ma
sam polski chłam na kościach i świńskiej skórze

Lap-pol.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok