Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Start w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Onaa Onaa Smoukit (7215 niezalogowanych)
37 Postów
Janusz Telka
(telkin1)
Nowicjusz
Witam na ogóle....

Gdybym nie wierzył w to ze dostanę tu pozytywne odp. to nie zawracałbym sobie głowy pisaniem (przejrzałem trochę forum.......Trochę o mnie...mam 45 lat i zamierzam następne lata spędzic na banicji bo w kraju uczciwe to już ciężko jest. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w budowlance bo większość czasu spędziłem za kółkiem niestety tylko busa ( kat.B ) ale lewych rąk do pracy nie mam. Miałem okazję siedzieć trochę czasu w Irlandii gdzie ze synem malowaliśmy domy. ogólnie znam realia życia za granicą jednak zdecydowałem się na wyjazd.Angielski nie za mocny ale tez nie ostatni.
Ja wiem , że w ten sposób się pracy nie załatwia ale piszę po to że być może znajdzie się jakaś bratnia dusza która ma dodatkowo wolne łózko i miała by chęć poprowadzić mnie za rękę przez te pierwsze formalności a praca..no cóż..trzeba być dobrej myśli...
Jestem na facebooku wiec focie do wglądu żeby nie być anonimowym.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
ale sobie pojechałeś ...a garbatego aniołka widziałeś kiedyś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Janusz Telka
(telkin1)
Nowicjusz
przeglądając forum widziałem ze bardziej jestes dokuczliwy jak pozyteczny ..no .ale nikt nie jest doskonały.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
telkin1 napisał:
przeglądając forum widziałem ze bardziej jestes dokuczliwy jak pozyteczny ..no .ale nikt nie jest doskonały.....

aha

lubię też pisać wiersze
powodzenia w szukaniu jelenia ....

człowieku masz 45 lat tylną częścią ciała możesz muchy łapać w nor albo w pl a ty szukasz łóżka by cię ktoś przygarnął nie umiesz budowlanki to się jej naucz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Janusz Telka
(telkin1)
Nowicjusz
bzdury piszesz kobieto..... wpierw naucz sie czytac a puzniej interpretuj.....

kazdy ma jakąś osobe która cokolwiek nie zrobi to i tak go wku...wia....a ty widac musisz byc na liscie u wielu osób.... ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
telkin1 napisał:
bzdury piszesz kobieto..... wpierw naucz sie czytac a puzniej interpretuj.....

kazdy ma jakąś osobe która cokolwiek nie zrobi to i tak go wku...wia....a ty widac musisz byc na liscie u wielu osób.... ...

o proszę nie dość że chwalisz się tym,iż czytałeś forum to na dodatek listę zrobiłeś ty nawet głupi nie jesteś ,ty po prostu masz coś z mózgiem nie tak ..
wez się człowieku zapisz do przedszkola tam cię za rękę będą prowadzić i luli cię położą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Janusz Telka
(telkin1)
Nowicjusz
No tak....250 odsłon a tylko jedna odp. he he.. i to od złośliwej istoty od której na kromkę chlebka raczej nie było by co liczyć..( proszę izzy, nie zmuszaj się już do pisania swoich krytyk ).
Ale.. zgoda..nie ująłem tego tak jak powinienem . Ktoś na forum szuka pralki , samochodu , kobiety itd.. ja szukam kontaktu . Kogoś konkretnego ,kto ma wolne miejsce w domu gdzie przez jakis czas mógłbym nocowac i pokaże pierwsze kroki jak nalezy złatwiac formalności a nie skamlę o pracę.
Izzy...( biedna kobieta ) pisząc że szukam jelenia pokazuje że wszyscy dla niej są albo potencjalnymi złodziejami albo zbokami albo nie wiadomo kim jeszcze...( zdecydowany przerost formy nad treścią )...
Ok..każde podanie posta do ogółu jest dobre więc ja też liczę na to ze nie tylko ludzie pokroju izzy czytaja to forum i ktos konkretny sie odezwie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Telkin, przesadzasz nazywając Izzy zlosliwa istota.
Musisz być albo nieudacznikiem, albo spryciarzem udajacym polglowka. Potrzebujesz prowadzenia za rękę w sprawie formalności??? Skoro czytałes forum, to powinieneś wszystko już wiedzieć. Poza tym info jest tez w " nowicjuszu w Norwegii".
Jeżeli chodzi o łóżko, to rozsadni ludzie nie wpuszcza obcego do domu. Jak sobie to wyobrażasz, ze ktoś cię zaprosi, zostawi klucze i pójdzie do pracy?
Ja wychodzę z założenia, ze ludzie są dobrzy, ale było wiele takich spraw, ze pomagający zostali okradzeni, oszukani.
Zastanów sie, czy ty bralbys sobie kłopot na głowę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
telkin1 napisał:
Witam na ogóle....

Gdybym nie wierzył w to ze dostanę tu pozytywne odp. to nie zawracałbym sobie głowy pisaniem

Kolejny, ktory zamiast na umiejetnosciach opiera sie na wierze. Sama naiwna wiara wystarczy jedynie w religii, w innch dziedzinach potrzebne sa umiejetnosci i/lub znajomosci.

Ps Nie zawracaj sobie glowy pisaniem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
ANNA GOJ
(ESPANA)
Wiking
brak slow jak to czytam..................poziom tej dyskusji jest...................Zycze Ci powodzenia.......napewno dasz rade...........ale jak widzisz na wsparcie na Mojej Norwegii nie masz co liczyc. MASAKRA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok