Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polski superbohater :) - Norwegia

Czytali temat:
(304 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
okazuje sie, ze Polacy to dobre ludzie..i w potrzebie pomoga...i zycie uratuja...

" Norwegia poszukuje tajemniczego bohatera z Polski. Uratował mężczyznę z tonącego auta i zniknął.

Polak zareagował błyskawicznie, uratował życie i zniknął bez słowa. Jak superbohater, bo jego tożsamość również pozostaje anonimowa.

Wszystko wydarzyło się we wtorek w małej miejscowości Fosnavag na zachodnim wybrzeżu Norwegii. Poszukiwania tajemniczego mężczyzny wciąż trwają.
Chcę mu podziękować za bohaterski czyn - powiedział portalowi vg.no ocalony mężczyzna

Według zeznań osób postronnych jedynymi osobami, które rzuciły się ratunek tonącemu wraz z autem mężczyźnie był tajemniczy "Polak", bo tak opisują go gazety i Hanne Garnes.

Pierwszy zareagował Polak - wskoczył do wody i przywiązał do tyłu samochodu linę, żeby można było wyciągnąć samochód z wody. Kobieta zaś chwyciła za kamień, owinęła go w sweter i stłukła szybę w tonącym aucie i z pomocą Polaka wyciągnęła z niego uwięzionego mężczyznę. Zanim ktokolwiek zdążył z nim porozmawiać, Polak zniknął.
Mamy pewien pomysł, jak go znaleźć. Chcemy mu uświadomić wagę jego czynu, to że uratował ludzkie życie. W imieniu policji chciałbym podziękować mu za jego poświęcenie - wyjaśnił Sunnm?re Einar Rostad z miejscowej policji "

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...do

tego wszystko

u mnie na wsi,ale to nie ja.

ja bym mu pozwolil zdechnac...z owocami morza!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oni rozwozili po hurtowniach napoje alkoholowe i marlboro
nie mieli czasu na wywiady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
czesio.:* napisał:
a dziadka gabriela dawno czesio nie widział...może przechodził tamtędy do vinmonopolu...EH!

i ze niby wciagnelo go do wody? razem z tym autem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok