Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prośba o pomoc!!!!!! - Norwegia

Czytali temat:
tomasz tabat (886 niezalogowanych)
2 Posty
Monika Jabłońska
(monika741)
Wiking
Witam wszystkich
Piszę do Was z gorącą prośbą, mianowicie ja i mąż szukamy pracy sezonowej w Norwegii, więc jeśli ktoś byłby tak miły i mógłby służyć nam pomocą byłabym ogromnie wdzięczna!!!! Z góry bardzo dziękuję za pomoc pozdrawiam wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
Proponuje wykupić ubezpiecznie , przjechać do Norge, spieprzyć się z górki / wyciągu / wleźć komuś pod maskę (najlepiej wypatrzyć starego dziadka ) etc. a następnie ubiegać się o odszkodowanie.

To już nie te czasy żeby sobie w sezonie dorobić. No chyba ze zejdziesz poniżej stawki litwińskiej, czyli średnio 60-80NOK/h - a za tyle to nie warto nawet małym paluszkiem u nogi kiwnąć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Monika Jabłońska
(monika741)
Wiking
Droga koleżanko.... jak to mówią :" syty głodnego nie zrozumie...", twoja "pomoc" jest na poziomie weź sobie przywiąż cegłę do nóg i zanurkuj.... Cwana jesteś, bo masz dobrą pracę, pewnie jeszcze dobrze znasz język więc piszesz takie brednie....nie każdy ma w życiu tak dobrze jak Ty... Szkoda tylko, że mamy różne pojęcia "pomocy"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
monika741 napisał:
Droga koleżanko.... jak to mówią :" syty głodnego nie zrozumie...", twoja "pomoc" jest na poziomie weź sobie przywiąż cegłę do nóg i zanurkuj.... Cwana jesteś, bo masz dobrą pracę, pewnie jeszcze dobrze znasz język więc piszesz takie brednie....nie każdy ma w życiu tak dobrze jak Ty... Szkoda tylko, że mamy różne pojęcia "pomocy"

Słoneczko miłe, uwierz że nikt tutaj ci pracy nie znajdzie, bo każdy ma mase swoich spraw, może ewentualnie podrzucić adresy stronek z ogloszeniami - poszperaj na forum bo takich ogłoszeń jak twoje jest ok 5 na tydzień.

Po drugie, to co napisałam nie było złośliwe tylko przykra prawda. Ty myślisz ze zarabiając jakieś tutejsze, aboslutne minimum, pracując sezonowo, bedziesz w stanie odłożyć krocie? Mieszkając w Polsce kwota 30 zł na godzine wydaje sie być sumą zawrotną aczkolwiek żyjąc tutaj, te same piedziądze nie znacza nic. bo za chlebek trzeba zapłać 15-20zł, za bułeczke 4-8zł, za mleczko 15zł, za wynajęcie nawet najgorszego lokum 3000zł wzwyż ...i do prądu trzeba dopłacić ok 2000zł.

I na koniec sezonu wyjdzie ci tak, że gówno zarobiłaś i jak gówno się czujesz.

Oczywiście piszę o pracownikach sezonowych,bez kwalifikacji i języka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Julita Więzowska
(julka235)
Nowicjusz
kolezanka wyzej ma racje te piekne czasy skonczyly sie juz dawno o prace cizeko ja mieszkajac w norge 3 lata mam problem ze znalezieniem pracy bo mieszkamy w malej komunie. mozecie zrobic tak ze maz niech sam wyjedzie znadujac prace przez polskie posrednicstwo wtedy ma zapewnione lokum. teraz Norki wycwanily sie i chcesz pracowac musisz znac jezyk maja juz poprostu w czym przebierac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(MariuszBerlinski)
Wiking
witam.
mam 29 lat. jestem osoba pracowita, lojalna,kulturalna, rzetelnie wykonuje swoje obowiązki.
przez 5 lat pracowałem w branzy okiennej.(praca fizyczna). przez ostatnie 2 lata pracowałem na magazynie.posiadam uprawnienia na wózek widłowy, CNC, równiez mam Prawo jazdy B (12lat).jestem w pełni mobilny (posiadam własne auto). do norwegi a dokładnie do Fredrikstad, zamierzam wybrac sie 24 marca 2012r.(troche plany sie pokrzyzowały, wiec musze jechac sam i do tego nie mam w norwegi pracy nagranej i noclegu).
czy moge prosic o pomoc. z góry serdecznie dziekuje.
bede bardzo wdzieczny.
Pozdr.Mariusz!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Factorytka.. ty to masz cierpliwosc
Piszesz i tlumaczysz jak chlop koniowi a na koncu..."jestem tym i tym.. jade wtedy i wtedy.. moze ktos pomoc znalezc prace"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
ivka111 napisał:
Factorytka.. ty to masz cierpliwosc
Piszesz i tlumaczysz jak chlop koniowi a na koncu..."jestem tym i tym.. jade wtedy i wtedy.. moze ktos pomoc znalezc prace"

jak to mówią "jazda na pełnej kur....ie"
taki extream , adrenalinka... nic tylko podziwiać
sam sobie sterem, żeglarzem , okrętem .... płynie w nieznane...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(MariuszBerlinski)
Wiking
... ale mi Panie pojechały.
jestem osoba konkretną, wiec nie lubie owijac w bawełnę, jak i równiez "WAM" dziekuje za szczerosc.
tak naprawde to najbadziej zalezy mi na tanim noclegu, gdyż moze ktos równiez potrzebuje by miec dodatkowego lokatora w pokoju, by było taniej.
jezyk angielski znam komunikatywnie.wiec chce osobiscie popytac w firmach o prace.

...dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...zapomniales

napisac,o ktorej godzinie

przyjezdzasz do no. jest to bardzo wazne

dla tych,ktorzy beda cie oczekiwac z zalatwiona

praca i noclegiem.nie napisales rowniez,czy wikt i

opierunek,takze naleza do listy twoich oczekiwan...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok