Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Malwina Kwiatkowska wal sie kim84 Patryk9505 (5821 niezalogowanych)
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
broom feie napisał:
Optimus napisał:
Powiem tak: Chuj mnie obchodzi administracja. Jak mnie zbanuja to co? umre? Wiele lat zylem bez forum to wroce do swoich spraw. Mam prace, rodzine, pasje ,przyjaciol. Tu pisze tylko wieczorami albo jak sie nudze w biurze rano.

Znaczy , w biurze i w domu , jesteś zwykłym pantoflarzem w całej rozciągłości , a Tu na forum rżniesz wirażkę ?! .
Mimo iż jesteś wykształcony , jak o sobie sam piszesz , to z drugiej strony żal się z tobą zadawać , pewnie w realu , również masz chwilowe ataki , takie które tu Nam wszystkim prezentujesz .
Jesteś tym samym niebezpiecznym człowiekiem , kiedyś zagubisz się doszczętnie .
Nic to , każdy z Nas tak sobie śpi jak sobie pościele .
Spokojnej Nocy

Moge zerznac i wirazke jak bedzie fajna Ale do rzeczy. To nie ja mam dwadziescia kont i nie ja moralizuje na forum. Wiec kto tu sie pogubil. Ty kolego jestes zalosny i schizofreniczny. Jednego dnia cisniesz laskom innego zachwycasz sie sniegiem u siebie na dalekiej pln. W pracy sie nie sprawdzasz wiec chcesz byc kierowca ciezarowki. jestes stary, dzieci dorosly i cie olewaja, zona opuscila i siedzisz sam na dalekiej pln i pierdolisz jak jezuita z misja. Roznica miedzy nami jest taka( jest ich oczywiscie wiecej) ze ja moge zyc bez forum a dla ciebie to cale zycie. Sadzac po poscie gdzie sie trzasles, ze zlikwiduja forum. Kto tu jest zalosny - sam sobie odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Optimus napisał:

Tak jak napisal powiatowy - tu naprawde mozna sie odprezyc, kretynowi pojechac, potrzebujacemu pomoc zaczepic laske i czasami napisac cos inteligentnego - a niech sie poglowia

chyba Cie pojebało że w jednym zdaniu używasz "powiatowy" i "coś inteligentnego" ....

Miałem jeszcze przeprosić za off-topa, ale to przecież temat główny i jedyny ważny na tym forum, nawrzucać innym (nowym najlepiej) i podreperować sobie tym samym ego, więc bez przeprosin będzie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Joseph napisał:
Optimus napisał:

Tak jak napisal powiatowy - tu naprawde mozna sie odprezyc, kretynowi pojechac, potrzebujacemu pomoc zaczepic laske i czasami napisac cos inteligentnego - a niech sie poglowia

chyba Cie pojebało że w jednym zdaniu używasz "powiatowy" i "coś inteligentnego" ....

Miałem jeszcze przeprosić za off-topa, ale to przecież temat główny i jedyny ważny na tym forum, nawrzucać innym (nowym najlepiej) i podreperować sobie tym samym ego, więc bez przeprosin będzie....

Nowym i starym to bez roznicy. Choc ja wole dzielic na madrych i glupich . Tym drugim z checia.
Czas spac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Stan Kas
(stankas)
Wiking
Ja pierdolę nie wytrzymam

wybierają się ludzie na wakacje i pytają - zdało by się NORMALNYCH - ludzi co zabrać gdzie jechać co zobaczyć a tu banda idiotów wylewa pomyje na klawiaturę i heja byle sobie poużywać
a zamknijże morde jeden z drugim jak masz takie głupoty wypisywać
było konkretne pytanie to należy konkretnie odpowiedzieć a nie wypisywać durnoty i posty nabijać
myślę że zainteresowani wyciągną wnioski i mimo tego całego gnoju uda im się spedzić miłe wakacje bo to piękny kraj mimo tego że najechało się tam tylu debilnych polaków (wracając niedawno ze świąt w norwegii wsiadałem w Oslo do samolotu którym przylecieli rodacy do pracy po świętach spędzonych w kraju i jak latałem już kilkanaście razy to takiego SYFU w samolocie jeszcze nie widziałem) niestety z całym szacunkiem zawsze nasi robia bydło gdziekolwiek się pojawią co świadczy o inteligencji i kulturze
zresztą to widać na forum
Marku chcesz spędzić mile czas UNIKAJ POLAKÓW ZA GRANICĄ
sory za słownik ale nie da się inaczej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
stankas napisał:
Ja pierdolę Tym niekoniecznie trzeba się było chwalić użytkownikom forum, ale z resztą Twojej wypowiedzi zgadzam się w całej rozciągłości.
Kiedy czytam co się produkuje na tym forum, to mi przychodzi na myśl polski pijany, wulgarny motłoch z samolotu. Przymrużenie oka administratorów przypomina natomiast nieudolność i opieszałość polskich sądów oraz policji, zwłaszcza drogowej.

broom feie napisał:
Gro ludzi przejdzie Tutaj i mogą być znaczne naciski na większą kulturę językową
...O ile jakiś zdolny bezrobotny, przy nadmiarze czasu nie stworzy ciekawszego, właściwie administrowanego portalu . Tutaj nawet ogłoszenia z lewą działalnością oraz wykroczenia przeciwko art. 216 KK są tolerowane.
Myślę, że pozytywny skutek terapeutyczny mógłby odnieść jakiś ciekawy artykulik w prasie na temat tego co się tutaj dzieje. Zwłaszcza w norweskiej prasie, o ile komuś by się chciało posiedzieć, wybrać najciekawsze "smaczki" z forum i stworzyć z tego ciekawy przewodnik po motłoszku, albo jakeś opracowanie akademickie np.: "Portret psychologiczny polskiego motłochu w Norwegii oraz jego stosunek do zdrowej grupy polskich imigrantów, na tle pozostałych mniejszości narodowych oraz społeczeństwa norweskiego"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
stankas napisał:
i jak latałem już kilkanaście razy to takiego SYFU w samolocie jeszcze nie widziałem) niestety z całym szacunkiem zawsze nasi robia bydło gdziekolwiek się pojawią co świadczy o inteligencji i kulturze
zresztą to widać na forum
Marku chcesz spędzić mile czas UNIKAJ POLAKÓW ZA GRANICĄ
sory za słownik ale nie da się inaczej

Globtroterze - Juz kilkanascie razy leciales samolotem - nie wiem czy mam ci gratulowac czy parsknac.
Pewnie latasz low-costami wiec zastanawiam sie do czego/kogo porownujesz balagan i zachowanie rodakow? Zabawne jest to, ze jeszcze nigdy nie spotkalem nikogo, kto by nie narzekal na rodakow w samolocie. Nasuwa sie zatem pytanie, kto lata tymi liniami skoro winnych brak a "kulturalni" nie reaguja. Proponuje ci zatem kolego wybierac regularnych przewoznikow i latac przez Kopenhage, Bruksele, Wieden...Ale problem lezy pewnie w cenie biletu? Niestety, jezeli chcesz zaoszczedzic musisz sie liczyc z tym, ze spotkasz pelne spektrum spoleczenstwa. To nie krasnoludki pija, pala, smierdza i bluzgaja w samolocie tylko twoi rodacy, zerwani z lancucha obywatele miast i wsi.
Dlaczego nie walczysz z chamstwem w samolocie? nie zwracasz uwagi? nie naklaniasz do mycia?
Bo podswiadomie wiesz, ze to walka z wiatrakami. Swiata nie zmienisz wiec zacznij od siebie zamiast wylewac zale na forum przy poklasku Savonaroli Moroklu cos tam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
Optimus napisał:

Dlaczego nie walczysz z chamstwem w samolocie?

Walczymy z chamstwem zarówno w samolocie jak na forum. W samolocie jest obsługa, której zwracam uwagę kiedy motłoch źle się zachowuje. Na forum taką obsługa powinien być administrator a poza samolotem i forum chamami powinna zająć się policja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Moroklumpen napisał:
stankas napisał:
Ja pierdolę Tym niekoniecznie trzeba się było chwalić użytkownikom forum, ale z resztą Twojej wypowiedzi zgadzam się w całej rozciągłości.
Kiedy czytam co się produkuje na tym forum, to mi przychodzi na myśl polski pijany, wulgarny motłoch z samolotu. Przymrużenie oka administratorów przypomina natomiast nieudolność i opieszałość polskich sądów oraz policji, zwłaszcza drogowej.

broom feie napisał:
Gro ludzi przejdzie Tutaj i mogą być znaczne naciski na większą kulturę językową
...O ile jakiś zdolny bezrobotny, przy nadmiarze czasu nie stworzy ciekawszego, właściwie administrowanego portalu . Tutaj nawet ogłoszenia z lewą działalnością oraz wykroczenia przeciwko art. 216 KK są tolerowane.
Myślę, że pozytywny skutek terapeutyczny mógłby odnieść jakiś ciekawy artykulik w prasie na temat tego co się tutaj dzieje. Zwłaszcza w norweskiej prasie, o ile komuś by się chciało posiedzieć, wybrać najciekawsze "smaczki" z forum i stworzyć z tego ciekawy przewodnik po motłoszku, albo jakeś opracowanie akademickie np.: "Portret psychologiczny polskiego motłochu w Norwegii oraz jego stosunek do zdrowej grupy polskich imigrantów, na tle pozostałych mniejszości narodowych oraz społeczeństwa norweskiego"

Przejety Alonso Quijano i Savonarola w jednej osobie to za duzo na jedno forum.
A moze to nowe wcielenie odkupiciela? Do dziela - stworz felieton, i zaproponuj brukowcom. Rozcarujesz sie, bo niestety kilka bluzgow i grozb to za malo. zeby zainteresowac motloch.

Co innego ciele z dwoma glowami, albo Doda z wagina na wierzchu - to sa tematy godne piora!!
Nie wiesz kto to czyta? W 1995 r " Polityka " zmienila szate graficzna na blizsza tabloidom. Potem juz bylo tylko gorzej. Dla niektorych przeczytanie 2 stron A4 to tytaniczny wysilek a ty wymagasz refleksji nad zachowaniem?

Zejdz na ziemie

W zasadzie mysle, ze potrzebny ci wibrator panie "swiety parowcu".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
marmur50 napisał:
Szanowni Państwo!!!

Założyłem ten temat a zrobiło się trochę OT.
Wybieramy się do Norwegii turystycznie a nie po to by się dorobić. Chcemy zwiedzić jak najwięcej możliwie najmniejszym nakładem.
Jest sprawą oczywistą, że jeśli w drogim kraju jakim jest Norwegia uda się gdzieś pomalować przysłowiowy płot i zarobić kilka koron to skorzystamy z tego, ale nie jest to warunek konieczny.
Studiując wpisy na tym forum (oraz na wielu innych) skłaniamy się ku pewnej korekcie naszych planów. [b]Na dziś jesteśmy bliżsi dojazdu do Norwegii przez Finlandię i rozpoczęcia zwiedzania od Nordkapu, przez Lofoty i dalej na południe. [/b]
Ponawiam pytanie - co należy koniecznie zobaczyć, gdzie być?
Wykluczam ze zwiedzania duże ośrodki miejskie, bo np. gdybym chciał zwiedzić Oslo to znajdę sobie tani lot i dopnę swego. Jadąc z przyczepą nie będę pchał się do miast.
Nadal czekam na wszelkie uwagi i propozycje.

Pozdrawiam
Marek

Nie byłam nigdy w Finlandii i jedyne co mogę podpowiedzieć to tyle że w Polsce jest kilka biur które organizują identyczne kierunki wycieczek, tzn. przez finlandię do norwegii. Osoby które były na takowych wycieczkach wróciły bardzo zadowolone i wniebowzięte widokami. Może pobawisz się w szpiega i podpytasz jaką trasę obierają i jakie są punkty zwiedzania ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
[quote]marmur50 napisał:
Szanowni Państwo!!!
Nadal czekam na wszelkie uwagi i propozycje.
Pozdrawiam
Marek

Cześć. Przy ograniczonym budżecie polecałbym Ci raczej skupienie się na mniejszym obszarze. Np. w zachodniej Norwegii możesz spędzić 2 miechy i zapewniam Cię, że nie będziesz się nudził.
Podstawa: porządny przewodnik, np. Przewodnik Pascala (koniecznie!) oraz porządna mapa (mapy)

Jeżeli koniecznie interesuje Cię trasa przez Finlandię, to polecę Ci to i owo, ale nie ze szczegółami. Możęsz sibie sam w przewodniku poszukać zo w danym mieści ei okolicy się znajduje.
Park Narodowy Pallastunturi
Przed wjazdem do Norwegii zróbcie zakupy i zatankujcie paliwo
Kautokeino, zwłaszcza galeria srebra Juhls oraz stary kościół.
Karasjok - m.in. Park Sapmi
Skorsvåg - (koniecznie wypad do Kirkeporten!)
Przylądek Knivskjelodden
Alta - muzeum ze starożytnymi malunkami naskalnymi
Tromsø (koniecznie! Pięknie położone, ciekawe miasto)Odradzam lokalny kamping! Znacznie lepiej wybrać się do Skittenelv - nieco dalej
Sommarøy i okolice
Wyspa Senja
Narvik (m.in. cmentarz wojenny z polskimi grobami)
Svolvær
Kabelvåg
Prom z Moskenes do Bodø
Saltstraumen
Helgelandsbru
Torghatten
Tromsø (koniecznie!)
Trollstigen
Dalsnibba
Geiranger
Flåm
Flåmsbana
Nærøyfjord
Stalheims Kleivene
Kjeåsen (mus!)
Vøringsfossen (mus!)
Trolltunga
Bergen
Preikestolen (mus!)
Stavanger
Lysebotn (mus!)
Byrkjedalstunet
Gloppedalsura
Kjeåsen
Helleren (gmina Sokndal)

To tylko niektóre z propozycji poleciałem z głowy to co mi się akurat przypomniało. Skandynawia jest wielka a mnie się nie chce siedzieć i wymieniać po kolei, musisz doczytać sam!

A jak chcesz czegos poszukać, to tutaj masz mapę i widok satelitarny (lepsze to niż Google Earth)
http://kart.finn.no/

Powodzenia i nie zważaj na forumowych trolli - chamów nie mających nic do powiedzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok