Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2449 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
awessi2 napisał:
widze ze z roku na rok jest nieprzyjemniej jesli chodzi o kontakty polsko.norweskie.
swieta prawda szkoda tylko ze jednostki czasem traca na opini ogołu aczkolwiek jak jestes juz tu chwile to masz jakis znajomych norwegow co cie poznali i to co czytaja o innych polakach w gazecie nie wpływa na twoje relacje z nimi Ale to prawda ze mi tez jest głupio jak mi ktos cos mowi o jakis patologicznych syt z udziałem polakow bo z jednej strony rodacy a z drugiej durne gnojki
A co do tresci tego postu to po 1 nie wiem z kad sa ci ludzie a po drugie jak chata na czarno praca na czarno pewnie pozwolen tez nie ma to mi sie wydaje ze za własna głupote zarobili sobie na powrot do pl bo bez srodkow sie nie utzrymaja mieszkania tez nie znaja
nie wiem moze niech zadzwonia do ambasady pl to jedyne wyjscie jakie mi przychodzi do głowy mysle ze tam powinni im powiedziec jakie powinni podjac kroki ew moze pomoga w załatwieniu noclegu czy biletow bo na prace raczej bym nie liczyła a na zwrot kasy nie wiem niech koles poszuka jakis papierkow jakichkolwiek moze kolo dał mu cos pod wpływem chwili czy dobrego nastroju cos co moze mu teraz pomoc w udokumentowaniu tego ze tam pracował i mieszkał nie wiem moze robił jakies zdjecia podczas pracy no nie wiem co jeszcze nie ciekawa syt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
awessi2 napisał:
...Mi pozostaje jedynie .....
.....Nie zostawiać zalogowanego Konta ...jak jakiś dzikus buszuje nieproszony po domu i wścibia nos w nie swoje dokumenty.../bo takim jest prywatne konto i nie ważne ,że na jakimś forum /....
A jak by tak było otwarte wejście na stronę bankową ... I CO WTEDY...? .
Ja się nie gniewam bo nie ma o Co... , wyrosłem z tego dawno temu , inaczej z nerwów bym ołysiał a ja dbam o swoje owłosienie... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
awessi2 napisał:
Witam ponownie, zostawilam wczoraj zalogowana strone i reakcja na post pana Gabriela nie wyszla spod mojej reki tylko zostala napisana przez osobe, ktora na goraco, swiezo po interwencji w zaistnialej sytuacji, przeczytawszy wnikliwego posta tak nerwowo zareagowala.Mi pozostaje jedynie przeprosic, ze popczul sie pan tak obrazony. Jednoczesnie chcialam zaznaczyc, ze co prawda ja tez uwazam ze to szczyt naiwnosci wierzyc przez klika miesiecy ze dostanie sie zaplate za prace na czarno czy tez glupota zwykla jest mieszkanie na czarno u kogos, ale nie mnie to oceniac, to nie moj cyrk, tylko poprosilam o jakies wskazowki a nie o komentarze. Nie jestem ani z Anglii ani z Irlandii, urodzilam sie w Polsce i jestem Polka, podobnie jak tamci ludzie,a co wiecej okazalo sie ze czlowiek ktory postepuje w ten sposob z innymi ludzmi jest rowniez Polakiem tylko ze ma norweski paszport.Z tego co sie zorientowalam do tej pory nabral nie tylko naszych rodakow ale tez jakis Litwinow, jest po prostu dobry w te klocki a naiwnych nie sieja.Mi tez sie nie podoba zamet siany w Norwegii przez naszych rodakow , mieszkam tu juz trocher i widze ze z roku na rok jest nieprzyjemniej jesli chodzi o kontakty polsko.norweskie. I tyle, to takie szydlo wyszlo z worka panie Gabrielu.Pozdrawiam.

może dostanę bana ,ale Hitler wiedział co robi, tylko co do selekcji się pomylił.
Nie mam tu na myśli autora postu, ale tych polaczków, którzy tak działają w pl. w uk, w no, szkoda słów...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
asia68 napisał:
awessi2 napisał:
Witam ponownie, zostawilam wczoraj zalogowana strone i reakcja na post pana Gabriela nie wyszla spod mojej reki tylko zostala napisana przez osobe, ktora na goraco, swiezo po interwencji w zaistnialej sytuacji, przeczytawszy wnikliwego posta tak nerwowo zareagowala.Mi pozostaje jedynie przeprosic, ze popczul sie pan tak obrazony. Jednoczesnie chcialam zaznaczyc, ze co prawda ja tez uwazam ze to szczyt naiwnosci wierzyc przez klika miesiecy ze dostanie sie zaplate za prace na czarno czy tez glupota zwykla jest mieszkanie na czarno u kogos, ale nie mnie to oceniac, to nie moj cyrk, tylko poprosilam o jakies wskazowki a nie o komentarze. Nie jestem ani z Anglii ani z Irlandii, urodzilam sie w Polsce i jestem Polka, podobnie jak tamci ludzie,a co wiecej okazalo sie ze czlowiek ktory postepuje w ten sposob z innymi ludzmi jest rowniez Polakiem tylko ze ma norweski paszport.Z tego co sie zorientowalam do tej pory nabral nie tylko naszych rodakow ale tez jakis Litwinow, jest po prostu dobry w te klocki a naiwnych nie sieja.Mi tez sie nie podoba zamet siany w Norwegii przez naszych rodakow , mieszkam tu juz trocher i widze ze z roku na rok jest nieprzyjemniej jesli chodzi o kontakty polsko.norweskie. I tyle, to takie szydlo wyszlo z worka panie Gabrielu.Pozdrawiam.

może dostanę bana ,ale Hitler wiedział co robi, tylko co do selekcji się pomylił.
Nie mam tu na myśli autora postu, ale tych polaczków, którzy tak działają w pl. w uk, w no, szkoda słów...

Niesamowite .
   W tym przypadku nie pomylił sie, pospolici przestępcy niemieccy trafiali po odbyciu kary więzienia do obozów zagłady na resocjalizację . Zdążyli częściowo oczyścić swój naród. W przypadku Polaków, przez lata okupacji wytworzyła się spora grupa ludzi, którzy żyli z przekrętu i zarabiali kasę na nieszczęściu innych, przy okazji dekując się skutecznie, gdyż większość tych ludzi przeżyła wojnę w dobrym zdrowiu. Przy planowym niszczeniu inteligencji oraz dużym ubytku w grupie normalnych obywateli, mamy to co mamy, czyli ponadprzeciętną liczbę osób o niskim morale, skłonnych do popełniania przestępstw. Tego typu oszustwa to czyste kurewstwo, ale sezon na jeleni nigdy się nie kończy. Chcąc żyć w naiwnej beztrosce, trzeba mieć dupę twardszą od diamentu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Jan63)
Wiking
Dajcie znać jak wam się udało załatwić ten problem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
w o
(awessi2)
Wiking
Witam, zaczyna sie robic kolorowo, wlasciciel mieszkania jeszcze dwa dni temu robil w nim remont a teraz po rozmowie interwencyjnej(podkreslam ze byla normalna, grzeczna bez zadnych grozb)zaczyna sie pakowac i juz nie remontuje i tak jakby uciekal, wniosek z tego ze ma sporo na sumieniu skoro grunt mu sie pod nogami pali. W kazdym razie ja osobiscie watpie zeby udalo sie odzyskac zarobione pieniadze, najprawdopodobniej jednak sprawa skonczy sie na policji, dam znac o rozwoju sytuacji.
Na marginesie, interesujaca teoria o niskim morale niektorych rodakow, byc moze jest w tym jakas prawda, jak zwykle najbardziej ucierpia ci porzadniejsi a moze bardziej naiwni, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
awessi2 napisał:
.... jak zwykle najbardziej ucierpia ci porzadniejsi a może bardziej naiwni,
NO CÓŻ ...w myśl zasady....jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz...
A ,że wywrotka może być i czasami śmiertelna.....
NO CÓŻ .... takie te nasze wredne życie , jednym się wiedzie a drugim nie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
jak spotkasz rodaka za granica i ci nie zaszkodzil ,to juz ci pomogl
mieszkalem kiedys w hotelu z polakami
i na stwierdzenie ze tu sie dzwi nie zamyka
uslyszalem
my zamykamy bo tu duzo Polakow mieszka

a tak na marginesie