Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wyrzucaja na bruk-gdzie po pomoc? - Norwegia

Czytali temat:
(2412 niezalogowanych)
7 Postów
w o
(awessi2)
Wiking
witajcie,moi znajomi dzis dostali nakaz od wlasciciela mieszkania zeby natychmiast sie wyniesli,mieszkanie jest niestety na czarno, facet ktory im wynajmuje zalega tez z wyplata za prace temu mieszkajacemu na czarno za kilka miesiecy, czy ktos ma jakis pomysl gdzie zwrocic sie jeszcze dzis, teraz do kogo o pomoc, zeby nie zostali na dworze, prosza o pomoc ewentualne wskazowki, nie chodzi o rozwiazanie silowe a raczej prawne, co mozna takiemu czlowiekowi powiedziec, ze zglosi sie ta sytuacje do urzedu podatkowego, na policje, do arbaittylsynet, wiem ze oni nie powinni tak robic, niemniej prosza o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
fly hm
(fly)
Wiking
Może Ci to pomoże, gosc pracuje w gazecie Dagbladet i mozna do niego pisac po polsku,nazywa sie Sindre Granly Meldalen a tu masz e-mail sme@dagbladet.no, interesuje się tego typu sprawami tylko troche za dużo czarnego, więc czarno to widze.
pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
fly hm
(fly)
Wiking
Acha, a duży on jest i silny, bo można by go obić (mam na myśli tego właściciela-pracodawce).
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NO skoro to już dzisiaj... teraz ...
TO jaki kłopot...
PRZYGARNIJ ICH POD SWÓJ DACH DO PÓKI NIE ZNAJDĄ NIC INNEGO....

ŻADNA policja ani inny Urząd nic tu i teraz nie pomoże ...
TO NIE POLSKA GDZIE LOKATOR MA WIĘKSZE PRAWA OD WŁAŚCICIELA DOMU LUB MIESZKANIA...
A TO ŻE ROBILI NA CZARNO I DOSTALI PO DUPIE TO DOBRZE IM TAK.

I TAK POWINNI SIĘ CIESZYĆ ,ŻE IM POZWOLIŁ ZABRAĆ WŁASNE RZECZY a nie zatrzymał na poczet wyrównania strat spowodowanych niegospodarnym użytkowaniem wynajmowanego lokalu ...
TAK JAK MIAŁ MÓJ ZNAJOMY KTÓRY TEŻ MIESZKAŁ BEZ KONTRAKTU...całe szczęście ,że ma samochód i forsę na Nord koncie bankowym a nie w skarpecie ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
w o
(awessi2)
Wiking
ok,dzieki za namiar, rozwiazania silowe nie wchodza w gre, pozdrawiam i dzieki za odzew, przekazalam zainteresowanym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
w o
(awessi2)
Wiking
Przygarnac to ja moge twoja szmule jak jej sie znudzi u ciebie, i skad wiesz co komu dobrze jelopo. Lubisz cudza krzywde plao?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
awessi2 napisał:
Przygarnac to ja moge twoja szmule jak jej sie znudzi u ciebie, i skad wiesz co komu dobrze jelopo. Lubisz cudza krzywde plao?NO I PROSZĘ PROSZĘ ...
WYSZŁO SZYDŁO Z WORKA...
A tak ładnie Tobie patrzyło z pierwszego posta...
Jakie mądre słownictwo ....
Ciekaw Tylko jestem ,
DLACZEGO ta siłowa zabawa z Norgiem nie wchodzi w grę ...? .
Gdybyś się tak zgadał z "fly" a pasujecie od teraz do siebie ...To kto wie... kto to wie...? .

A może jednak Ten Norg wiedział co robił ... i ma w dolnym poważaniu Takich jak Twoi znajomi i im podobni ... i jak tylko może to wali takich "MUNDRYCH" jak się da...

CUDZEJ KRZYWDY NIE LUBIĘ bo to nie czekolada ani wódka...
Niemniej na głupotę ludzką nie ma żadnej rady i dopiero jak Ktoś osobiście dostanie po dupie to zaczyna inaczej myśleć..

A może TY i "fly" oraz Twoi znajomi to śmiecie z Anglii lub Irlandii którzy Tu w Norge Myślą iż wszystkie rozumy pozjadały .
I tak samo jak TAM to i TU będą robić TAKI SAM BAJZEL ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
fly hm
(fly)
Wiking
Gęby sobie mną nie wycieraj gabriel-u, bo wódki razem nie piliśmy. Po krótkim czasie na forum stwierdzam iż jesteś przykładem trolla forumowego, który tylko wszczyna kłótnie, ponadto jesteś spamerem, lamerem, osobą nieznającą podstawowych zasad netykiety... itd. Dalsza rozmowa z tobą zmusiłaby mnie do zniżenia się do twojego poziomu intelektualnego a to dla mnie jest uwłaczające.

p.s. sorry za pisemko nie na temat.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
w o
(awessi2)
Wiking
Witam ponownie, zostawilam wczoraj zalogowana strone i reakcja na post pana Gabriela nie wyszla spod mojej reki tylko zostala napisana przez osobe, ktora na goraco, swiezo po interwencji w zaistnialej sytuacji, przeczytawszy wnikliwego posta tak nerwowo zareagowala.Mi pozostaje jedynie przeprosic, ze popczul sie pan tak obrazony. Jednoczesnie chcialam zaznaczyc, ze co prawda ja tez uwazam ze to szczyt naiwnosci wierzyc przez klika miesiecy ze dostanie sie zaplate za prace na czarno czy tez glupota zwykla jest mieszkanie na czarno u kogos, ale nie mnie to oceniac, to nie moj cyrk, tylko poprosilam o jakies wskazowki a nie o komentarze. Nie jestem ani z Anglii ani z Irlandii, urodzilam sie w Polsce i jestem Polka, podobnie jak tamci ludzie,a co wiecej okazalo sie ze czlowiek ktory postepuje w ten sposob z innymi ludzmi jest rowniez Polakiem tylko ze ma norweski paszport.Z tego co sie zorientowalam do tej pory nabral nie tylko naszych rodakow ale tez jakis Litwinow, jest po prostu dobry w te klocki a naiwnych nie sieja.Mi tez sie nie podoba zamet siany w Norwegii przez naszych rodakow , mieszkam tu juz trocher i widze ze z roku na rok jest nieprzyjemniej jesli chodzi o kontakty polsko.norweskie. I tyle, to takie szydlo wyszlo z worka panie Gabrielu.Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok