Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Sławomir78 (26315 niezalogowanych)
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
giovi2 napisał:
No w sumie skończyło się bezboleśnie,bo jak się dowiedział,że mieszkam w tym samym bloku, to powiedział,że wyjątkowo "sąsiadce" daruje.Póżniej spotkałam go jeszcze na korytarzu(bo żeby przejśc do drugiego pokoju, muszą pokonac korytarz wspólny z lokatorami).Za drugim razem szłam znowu z moją Kikunią na dwór,i nawet ją pogłaskał

Jak moja dziewczyna mieszkala ze mna w Hiltonie, to o dziwo tez sie jej nikt nie czepial. No ale taka jest Polska

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Fajny film. Prawdziwa studentka, najbardziej zna się na wszystkim co związane z alkoholem i imprezami Jak to mój mąż powiedział, Polacy umieją pić więc nie potrzebują ograniczeń, Norwedzy niestety nie, więc mają ich tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
No i najwazniejsze, ze jak chce zeby ją ktoś przeleciał, to nie wydaje ani grosza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
to ja podraze ten temat, bo ciekawam waszego punktu widzenia

idziecie kobitki na kawe/lampke wina/skromna przekaske z mezczyzna. taka tam randka-nie randka, zalozmy pierwsze spotkanie
oboje Polacy, majacy jeszcze gleboko zakorzenione owe dzentelmenstwo z Ojczyzny.
i co z rachunkiem ? wyrywacie sie przed szereg - "zaplace za siebie", czekacie, ze jednak facet zaplaci?

zostajemy przy swoich obyczajach czy zmieniamy je w zaleznosci od kraju, w ktorym przebywamy ?

?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ja do tego podchodze tak, ze płacimy na pół. Jesli nalega ze to on zapaci, ale robi to w dyplomatyczny sposób, a nie słowami "nie wygłupiaj sie, przeciez zapłace" i nie stroi przy tym cwaniaka, to ok niech zapałci. Potem kobieta moze zapalcic np. za bilety do kina. Poza tym, uwazam ze trzeba liczyc sie tez z tym, ze jak zapraszasz, to zaproszona osoba moze sie czuc zwolniona z opłat. Najlepiej ustalic to odrazu. Polska mentalnosc jest dziwna. Głupio sie tez kobieta moze pczuc np. w sytuacji, gdy wypiła drinka i siedzi sobei przy stoliku tak po prostu z innymi, ale nie pije kolejnego, bo nie ma ochoty. A tu faceci przynosza szklaneczke po szklaneczce, nie zapytwszy, czy ma ochote... Ja sie poczułam niezrecznie, bo mogło to wyglądac ze CZEKAM az mnie - jaśnie pani ktos przyniesie drinka, a wcale tak nie było....
Dlkatego podkreslam - rozmowa komunikacja, a nie domysły
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)