Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ZOSTAWIĆ WSZYSTKO I WYJECHAĆ? - Norwegia

Czytali temat:
Katarzyna Siemaszko Ania Najewska (4169 niezalogowanych)
14 Posty

(Kasia.)
Wiking
Bardzo proszę wszystkie życzliwe osoby o odpowiedź na nurtujące mnie pytania...
Mieszkamy w Polsce, w niedużym mieście
mąż pracuje jako kierowca Tira, nie ma go od poniedziałku do piątku, zarabia średnio
ja jestem obecnie na urlopie wychowawczym, mamy dwoje dzieci - 8 i 2 lata

niestety realia są takie, że na nic nam nie starcza, ciągle jesteśmy "pod kreską", nie stać nas na wyjazd na wakacje, nawet na drobne przyjemności dla dzieci choćby...

jesteśmy na tyle zdesperowani aby sprzedać mieszkanie, spłacić kredyt,a z tymi pieniążkami, które zostaną wyjechać do Norwegii i tam zacząć od początku...

no właśnie...

ryzykować...???

może ktoś mógłby pomóc na początku naszej drogi TAM?`
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Czemu akurat Norwegia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(Kasia.)
Wiking
hmmmmmm...
dobre pytanie

wczoraj szukałam ofert pracy dla męża mojej kuzynki, który dostał wypowiedzenie i znalazłam ofertę pracy dla kierowcy samochodu ciężarowego

zaczęłam czytać, myśleć, analizować

nie mamy dużo do stracenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
A jak u Was z językami obcymi??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
No wlasnie,to tez bardzo dobre pytanie. Jezyk norweski? Albo chociaz jezyk angielski?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(Kasia.)
Wiking
norweski niestety nic a nic

angielski mąż - raczej słabo
ja na poziomie średnim

mąż jest mechanikiem samochodowym (samochody ciężarowe), obecnie pracuje jako kierowca Tira
ja jestem z wykształcenia mgr ekonomii - ale mogę robić wszystko - od sprzątania po gotowanie, kelnerowanie i co tam jeszcze
napiszcie proszę, czy jest dla nas choć cień szansy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Ja powiem tak bez języka bardzo ciężko dostać pracę naprawdę trzeba mieć farta.
Jak już się zacząć uczyć to polecam odrazu norweski, niestety coraz częściej wymagaja, angielski juz nie wszedzie wystarcza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(Kasia.)
Wiking
Ona82 napisał:
Ja powiem tak bez języka bardzo ciężko dostać pracę naprawdę trzeba mieć farta.
Jak już się zacząć uczyć to polecam odrazu norweski, niestety coraz częściej wymagaja, angielski juz nie wszedzie wystarcza.

dziękuję za odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
To prawda,bez umiejetnosc porozumiewania sie jest ciezko. Praca jesli jest to rozchodzi sie miedzy znajomymi. Trzeba byc dobrym specjalista w jakiejs dziedzinie, zeby np. zostac przyjetym z ogloszenia. No i oczywiscie j. norweski. Nawet do sprzatania wymagaja j. norweski w mowie i pismie. Oczywiscie mozna pracowac u rodakow za 50 koron,ale chyba taka perspektywa Cie nie interesuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(Kasia.)
Wiking
a że tak spytam z ciekawości? te 50 koron to za godzinę czy za dzień?

chciałabym coś zmienić w swoim życiu - nie chcę wegetować z dnia na dzień, z kredytem na plecach do emerytury - chciałabym coś zrobić dla siebie, a przede wszystkim dla swoich dzieci...

jakieś inne propozycje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok