Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Problemy hoteli w Sandefjord: dla skierowanych na kwarantannę zabrakło pokoi - Norwegia

Czytali temat:
zbigniew sieczkowski Marcin H Jan Maryjan Joanna Kuchnicka Zbigniew Karpinski mart enty Kasia K boj fra oszlo Miroman Onty_Ja_Gabriel_3. Kriss5 W (1447 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Problemy hoteli w Sandefjord: dla skierowanych na kwarantannę zabrakło pokoi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Tomasz Lenartowicz
(Nieobecny)
Wiking
Powiem to tak.
Ja nie wiem jaka jest rzeczywista przyczyna utrzymywania histerii karantennhotell w Norwegii.
I spekulować na ten temat nie zamierzam.
Wiem natomiast że sytuacja w związku z pandemią wygląda dziś zupełnie inaczej niż w innych krajach europejskich.
Dania, Niemcy , Polska wyraźnie wracają do normalności i na pewno nie robią tego aby na nowo zapełnić szpitale.
Norwegia nie może sobie z tym poradzić.
Dlaczego?
5 mil. Muminków nie może osiągnąć tego co zrobiły dużo liczniejsze nacje?
A przecież są najbogatsi na świecie…
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Lusia60
(Lusia60)
Wiking
Norwegia chce zrobic getto maja z tego kase z hoteli z zakupow w norwegii i robia wszystko aby Norwegia byla nadal zamknietym jedynym krajem w Europie. Bo przeciez szkoda tracic im miliony koron ktore zostaja w kraju.Istne getto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Dudiii85
(Dudiii85)
Wiking
Norweg lecacy do Polski,Niemiec,Danii itp Panstw z UE powinien odbyc platna kwarantanne hotelowa 10cio dniowa w kazdym Panstwie UE!chyba ze ma meldunek w danym Panstwie,chyba ze ma pesel?badz moze np w przypadku lotu do polski zalogowac sie na gov pl i okazac certyfikat osoby zaszczepionej. UE powinna wprowadzic Norwegom te same restrykcje.Osoby zaszczepione nie powinny miec nigdzie kwarantanny-zadnej.Osoby nie zaszczepione maksymalnie tylko test na covid antygenowy w 20min po przylocie.Jakim prawem Norweg moze wszedzie latac i uzywac certyfikatu z helsenorge i byc w innych Panstwach zwolniony z kwarantanny?a ludzie z UE sa dyskryminowani.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Polo Norek
(PoloNorek)
Wiking
Powodem obostrzeń wjazdowych jest:
1. Kara za lewe testy na koronę w styczniu'20.
2. Aktywizacja młodych do pracy oraz ludzi z Dagpenger.
3. Poprzez brak możliwości przyjechania na wezwanie NAV do Norwegii ludzi będących na Dagpenger w Polsce zamiast w Norwegii. Kolesie nie będą mogli klikać dwutygodniowe meldingi, gdyż ich też nie ma.
4. Utrzymanie hoteli, infrastruktury hotelowej i ich pracowników
5. Ten najciekawszy:
Czyszczenie Norwegii z kołtunerstwa i motłochu robotniczego, których nie stać na zapłacenie 500kr za dzień pobytu na kwarantannie. Pracownicy, którzy tutaj przyjadą muszą liczyć się z wydatkiem, zatem musi ich być stać na to, są to ludzie rozważni i dobrze gospodarujący kasą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
1 Post
jan kaczmarek
(antychryst)
Wiking
"imie nazwa"
Kołtunem prostaku jesteś raczej ty.
I chyba już mózg masz norweski, sposób bycia norweski i jesteś już norasem z krwi i kości.Cooo?
Wyrazy wspołczucia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-15  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Polo Norek
(PoloNorek)
Wiking
Uderz w stół a prostak odezwie się. Hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
imie nazwa

3 godziny temu

Powodem obostrzeń wjazdowych jest:
1. Kara za lewe testy na koronę w styczniu'20.
2. Aktywizacja młodych do pracy oraz ludzi z Dagpenger.
3. Poprzez brak możliwości przyjechania na wezwanie NAV do Norwegii ludzi będących na Dagpenger w Polsce zamiast w Norwegii. Kolesie nie będą mogli klikać dwutygodniowe meldingi, gdyż ich też nie ma.
4. Utrzymanie hoteli, infrastruktury hotelowej i ich pracowników
5. Ten najciekawszy:
Czyszczenie Norwegii z kołtunerstwa i motłochu robotniczego, których nie stać na zapłacenie 500kr za dzień pobytu na kwarantannie. Pracownicy, którzy tutaj przyjadą muszą liczyć się z wydatkiem, zatem musi ich być stać na to, są to ludzie rozważni i dobrze gospodarujący kasą.

Dobrze napisane i co? i jak zwykle zabolało makoooskiego!!!!
Makoooski!!! wymyślanie nicków to jedno ale podszywanie się pod realnie mieszkającymi w NO to inna bajka, teraz każdy widzi Janka, gdzie mieszka i jaki ma nr tel.....
Teraz sprawa nr 2
Jest takie przysłowie, wchodzisz między wrony to kraczesz tak jak one więc jak tak ci tu niedobrze i tak nienawidzisz tego miejsca to wracaj za oborę zza której wylazłeś. A na przyszłość, zanim znowu gdzieś wyjedziesz to przeżyj chociaż trochę w Polskim mieście, przywykniesz do cywilizacji bo do za granicy to jeszcze nie dorosłeś.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Polo Norek
(PoloNorek)
Wiking
Makoski vel Kaczmarek, mnie nie wiń za obostrzenia tylko rząd i administrację norweską.
Mnie to też dotyka.
Jeśli przedstawiam tezę to jest moja opinia i mam do niej prawo, możesz nie zgodzić się. Nie krzycz. To nie pastwisko.
Ale napisz. I co zrobisz w związku z takim podejściem Norwegów? No co? A co ty możesz. I tak pokornie i karnie poddasz się ich restrykcjom, ale pomstować będziesz.
Życie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok