Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Polacy wygrali sprawę z norweską firmą. Przerwą błędne koło? - Norwegia

Czytali temat:
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Polacy wygrali sprawę z norweską firmą. Przerwą błędne koło?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
OHKarolll
(OHKarolll)
Wiking
W norwegii zwiazki zawodowe to fikcja ja nalezalem do LO i jak probowalem powalczyc o swoje z pracodawca to nawet nie przyszli na spotkanie miedzy mna a szefem pomimo wczesniejszych zapewnien, ze przyjda i wogole sprawe zalatwia. Kasa na zwiazki poszla w kib.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:15  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
DIDI1
(DIDI1)
Wiking
Karol mi tez nie pomogly zwiazki a placilem ponad 5lat i dalem se spokoj tak tez zrobili wszyscy znajomi. Mysle, ze moze pomagaja ale SWOIM nie nam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:14  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Ted1)
Wiking
Ha ha Jest i Boguś >>>> Brawo Boguś oby tak dalej !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
Janusze emigracji. Wszedzie na swiecie tak wyglada praca przez agencje. Tylko yes, yes, yes, potem jak taki idzie do domu to sie zastanawia na co sie zgodzil. Chcesz byc traktowany jak inni ludzie zyjacy w tym kraju, to naucz sie jezyka tego kraju.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
OHKarolll
(OHKarolll)
Wiking
Przede wszystkim to czesc dostajesz w podatku a nie calosc ale chodzilo mi o pomoc, ktora tak pieknie obiecywali a wypieli sie; tak, ze kasa poszla w kib....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
as696
(as696)
Wiking
Witam,
co wy ludzie bredzicie... jestem tillitsmann w LO od 7lat w jednej z firm norweskich w brany olejowej i jeszcze nie było sytuacji że związek się wypiął na na problemy ludzi z pracodawcą.

High octane, dobrze napisał jedziesz do kraju w którym chcesz pracować dłużej być jego częścią, naucz się języka.

jeśli idziesz między wrony to naucz się krakać jak wrony...

a co do Polaków którzy przyjeżdżają do Norge i nie chce im się uczyć języka pozostają prace wykopkowe ub truskawki.

wiem że nie jest się łatwo nauczyć tego języka zwłaszcza jak jeszcze dochodzi do tego dialekt, sam to przerabiałem z południa na północ, przepaść w języku....
fakt jest jeden jak chcesz i wiążesz z tym krajem się na dłużej-norweski przynajmniej w stopniu komunikatywnym a z czasem samo już przyjdzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Zuzanna 1
(Zuzanna 1)
Wiking
High octane to co napisałeś lekko uderza w chłopaków z agencji bo są tacy którzy chcą pracować rozmawiają po norwesku angielsku dobrze,czego nie można nie raz powiedzieć o ludziach pracujących w firmach norweskich którzy po 10 latach nie zachwycają umiejętnościami językowymi i praca ale mieli więcej szczęścia niż rozumu i maja prace w firmie norweskiej !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok