Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
cysiek33 napisał:
cos mi kotami smierdzisz szatan ,dawno sie wyniosles z Bødø?
z Walbrzycha jestes a mieszkasz w Chorzowie ?

Mam kota. Masz biale myszki, albo chociaz widzisz je?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
frannko77 napisał:
swietny artykul ja takze marze o tym by wszyscy polacy byli szanowani za umiejetnosci bo na dzien dzisiejszy w norwegi mowi sie "dette er en dritt jobb..... send polakken "

Specjalisty od wszyckiego nie mogom robic godnej roboty bo sie na niej nie znaja.
Drittfagmann får drittjobber.
Og får drittbetaling.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
frannko77 napisał:
swietny artykul ja takze marze o tym by wszyscy polacy byli szanowani za umiejetnosci bo na dzien dzisiejszy w norwegi mowi sie "dette er en dritt jobb..... send polakken "
-------------------------------------
Najsampierw czeba w tym masakrycznym temacie ogarnąć poczucie dumy i godnosci osobistej na wzor i obraz np. ewka200,ktora jasno sie określa : Jestem przez duże P ! ( P-O-L-K-A - oczywiscie). Wenrzykiem.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Damian W.
(diavoli1991)
Wiking
Jak zawsze dwóch tych samych debili nabija komentarze nie na temat pod kazdym artyukułem zamiast prowadzić dyskusję na wyzszym poziomie to wprowadzaja tu jakas polityczkę..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
diavoli1991 napisał:
Jak zawsze dwóch tych samych debili nabija komentarze nie na temat pod kazdym artyukułem zamiast prowadzić dyskusję na wyzszym poziomie to wprowadzaja tu jakas polityczkę..
------------------------
Dawaj Damuś - strzepnij tynk,umyj łapy i błysnij intelektem na najwyzszym poziomie - conajmniej tak wysokim jak rusztowanie na którym mokniesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
MonikaSz
(MonikaSz)
Wiking
Ciekawy artykuł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
MonikaSz napisał:
Ciekawy artykuł
----------------------
Posłuchaj Córko i sie ucz :
- to nie jest artykuł. To jest rozwinieta uwaga osobista nt. swego zycia,powstała na gruncie zasłuzonego stanu niespełnienia, podlana sosem niespełnialnych wyobrazen. Całość wywodu "kładzie" brak świadomosci tego,że...Norwegia ze wzgledu na swoja strukture społeczno-ekonomiczna,cele,potrzeby,tradycje NIE POTRZEBUJE tych wszystkich wspaniałych Polaków opisanych przez autorke - tacy ( choc napewno istnieja)nawet tu nie przyjezdzają. Przyjezdza generalnia szara,zarobkowa masa,wyspecjalizowana wysoce we wszelkich zawodach czyli w niczym. Do masy naplywowej i nadlatujacej dolepia sie margines społeczny bardzo łatwy do zaobserwowania, na tym portalu rowniez. i tej szarej masy do najprostszych,brudnych prac Norwegia potrzebuje. I jest Jej "ganz egal" czy te prace beda wykonywali Polacy,Litwini,czy małpy człekokształtne. Wazne ,zeby tę lukę ktoś na rynku pracy zapełniał. Polacy w swojej masie nie maja żadnych szans zmiany w obecnej strukturze społecznej.Za chwile nawet beda jeszcze bardziej wyautowywani przez nastepne nacje chetne "do raju".
- "artukuł" przygnebia w jednym małym fragmencie,gdy Matka mowi,ze "nawet trochę zajmuje się swoimi dziecmi"...super.Cały Swiat turystycznie należał do Autorki,ale dzieci...tak sobie. Gratulacje.
--------
Dobrze ,ze "artykuł" sie ukazał - pokazuje pewien obraz mentalny Polakow,ani zły ani dobry. Taki typowo polski,mityczny. W tym akurat jestesmy mistrzami swiata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Iwona Kieczka
(iwik112)
Wiking
To prawda.
Co ktoś zapyta to zawsze znajdzie jakiś "sympatyczny" rodak i skomentuje. Smutne to bo inne narody to jakoś potrafią sobie wzajemnie pomagać a my - Polacy? Jeden drugiemu wilkiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Krystian to się chyba dzisiaj polskiej wódki opił
i oczadzony jakiś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
MuflonKing
(MuflonKing)
Wiking
Krystian85, podzielam, popieram to co napisałeś to mistrzostwo i zgadzam sie w 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok