Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Po sezonie. A Norwegowie nadal przyjeżdżają - Norwegia

Czytali temat:
robert zielinski Jon Doe Jan Maryjan z s K T Krystian Kozyra delta9 freakgas Ewa Adam Kuba Wiśniewski Anna xxx cysiek33 John Born Krzysiek p Romek Płucienniczak (1051 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Po sezonie. A Norwegowie nadal przyjeżdżają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Mnie nie zdumiewa, ale smuci brak usmiechu na twarzy przechodniow / obslugi sklepow.
Usmiechajaca sie osoba wzbudza agresje albo zdumienie.
Niesmaczne jest powszechne ocenianie drugiej osoby bazujac sie na jej ubiorze, wieku itp.
Powszechne pouczanie innych ( klientow ) oraz "warczenie" na innych.
Przeklenstwa. Ladujac na jakimkolwiek lotnisku w Polsce, pierwsze doznania to powszechne, soczyste przeklenstwa w hali przylotow.

Ponadto: oszukujacy taksowkarze ( + notoryczny brak reszty, czyli wymuszanie napiwkow ), malo uprzejma obsluga ( sklepy, restauracje ) i zbyt rzadkie uzywanie magicznych slow " prosze i dziekuje". Zwlaszcza w sklepach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
HotLips napisał:
Mnie nie zdumiewa, ale smuci brak usmiechu na twarzy przechodniow / obslugi sklepow.
Niesmaczne jest powszechne ocenianie drugiej osoby bazujac sie na jej ubiorze, wieku itp.
Przeklenstwa. Ladujac na jakimkolwiek lotnisku w Polsce, pierwsze doznania to powszechne, soczyste przeklenstwa w hali przylotow.

Ponadto: oszukujacy taksowkarze ( + notoryczny brak reszty, czyli wymuszanie napiwkow ), malo uprzejma obsluga ( sklepy, restauracje ) i zbyt rzadkie uzywanie magicznych slow " prosze i dziekuje". Zwlaszcza w sklepach.

Dziwne, ze ja mam inne odczucia. Nie wiem po jakich sklepach ty chodzisz, ale ja jakos zawsze spotykam milych,i usmiechnietych i pomocnych sprzedaecow w sklepach w Polsce.
I tak samo w tramwaju, czy na ulicy. Jakos nie widze, tego co opisujesz.

Moze blad nie tkwi w ludziach w Polsce, tylko w tobie. Ciezko usmiechac sie do naburmuszonych, czy zarozumialych ludzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
323 Posty
John Born
(born)
Stały Bywalec
Elise napisał:
HotLips napisał:

Dziwne, ze ja mam inne odczucia. Nie wiem po jakich sklepach ty chodzisz, ale ja jakos zawsze spotykam milych,i usmiechnietych i pomocnych sprzedaecow w sklepach w Polsce.

Moze blad nie tkwi w ludziach w Polsce, tylko w tobie. Ciezko usmiechac sie do naburmuszonych, czy zarozumialych ludzi.

Są ludzie którzy chcą zaistnieć. Tak jest i z dor-han, między innymi ona. Chce przekazać "coś" "komuś" ale nie wie jak i gdzie. Pisze o czymś o czym NIE MA pojęcia. To jest takiego "parcia na media". Żal mi jej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Elise napisał:
HotLips napisał:

Po twoich slowach musze dodac:
1. Polak wie zawsze najlepiej
2. Wina jest wasza, nigdy nasza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
a co ty do Polski tylko jezdzisz i po co??przeciez mozesz pojechac do Arabi Saudyjskiej albo Zjednoczonych Emiratow Arabskich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
napisał:
a co ty do Polski tylko jezdzisz i po co??przeciez mozesz pojechac do Arabi Saudyjskiej albo Zjednoczonych Emiratow Arabskich

Cycku, lubie odwiedzac Polske, bowiem lubie odwiedzac skanseny cywilizacji i ogladac ludzi odstajacych od przyjetych standartow.
Ot tak, aby zaspokoic moja ciekawosc i badacza, i praktyka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@HotLips: W takim razie odwiedz kiedys takze i Rosje. Powiesz tam ludzia w Imperium co o nich sadzisz tak ladnie jak o Polakach, to wreszcie ktos odpowiednio zareaguje nie obawiajac sie ze wsadza do puszki za to jak za prawego Slowianina
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
HotLips napisał:

Ja tam place karta jak cywilizowany człowiek, rzadko gotówką. Istny dramat widać przeżywasz, ja to różnie mam, raz lepiej, raz gorzej jak jestem w PL(w sklepie czy knajpie to rzadko jakieś problemy), jedz do Włoch tam wyruchaja cie na kasie z uśmiechem na ustach, a spróbuj powiedzieć takiemu że coś Ci nie pasuje, angielskiego nagle zapomni o ile zna, a po włosku zrobi ci awanture.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
dor sram tu masz ludzi nie odstajacych od przyjetych standartow.

w takiek Francji niosa cywilizacje i ubogacaja kulturowo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok