Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
robert zielinski Jon Doe Jan Maryjan z s K T Krystian Kozyra delta9 freakgas Ewa Adam Kuba Wiśniewski Anna xxx cysiek33 John Born Krzysiek p Romek Płucienniczak (1051 niezalogowanych)
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Joseph napisał:
HotLips napisał:

Ja tam place karta jak cywilizowany człowiek, rzadko gotówką. Istny dramat widać przeżywasz, ja to różnie mam, raz lepiej, raz gorzej jak jestem w PL(w sklepie czy knajpie to rzadko jakieś problemy), jedz do Włoch tam wyruchaja cie na kasie z uśmiechem na ustach, a spróbuj powiedzieć takiemu że coś Ci nie pasuje, angielskiego nagle zapomni o ile zna, a po włosku zrobi ci awanture.

Ja nie widzialam jeszcze w Polsce ( a raczej we Wroclawiu ) taxi z terminalem platniczym. Ale widac jeszcze malo widzialam ( oprocz dluuugich tras z lotniska do centrum ). Cwaniactwo i naciagactwo mnie irytuje w kazdym kraju. Czy to Polska, Wlochy czy Francja.

Maly tips dla ciebie, Josephie:
We Wloszech trzeba mowic tylko i wylacznie w innym, niezrozumialym dla nich jezyku
( absolutnie nie po angielsku ). Ja tak robie od lat. Moje wysokie oburzenie wyrazam zawsze po finsku, ktorego absolutnie nie znam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Krzysiek p
(Krzysiek p)
Wiking
HotLips napisał:
napisał:
a co ty do Polski tylko jezdzisz i po co??przeciez mozesz pojechac do Arabi Saudyjskiej albo Zjednoczonych Emiratow Arabskich

Cycku, lubie odwiedzac Polske, bowiem lubie odwiedzac skanseny cywilizacji i ogladac ludzi odstajacych od przyjetych standartow.
Ot tak, aby zaspokoic moja ciekawosc i badacza, i praktyka.

A jakie kraje to nie sa skanseny cywilizacji i gdzie nie ma ludzi odstajacych od przyjetych standartow. I kto wyznacza te standarty ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
HotLips napisał:
Joseph napisał:
HotLips napisał:

Ja tam place karta jak cywilizowany człowiek, rzadko gotówką. Istny dramat widać przeżywasz, ja to różnie mam, raz lepiej, raz gorzej jak jestem w PL(w sklepie czy knajpie to rzadko jakieś problemy), jedz do Włoch tam wyruchaja cie na kasie z uśmiechem na ustach, a spróbuj powiedzieć takiemu że coś Ci nie pasuje, angielskiego nagle zapomni o ile zna, a po włosku zrobi ci awanture.

Ja nie widzialam jeszcze w Polsce ( a raczej we Wroclawiu ) taxi z terminalem platniczym. Ale widac jeszcze malo widzialam ( oprocz dluuugich tras z lotniska do centrum ). Cwaniactwo i naciagactwo mnie irytuje w kazdym kraju. Czy to Polska, Wlochy czy Francja.

We Wloszech trzeba mowic tylko i wylacznie w innym, niezrozumialym dla nich jezyku
( absolutnie nie po angielsku ). Ja tak robie od lat. Moje wysokie oburzenie wyrazam zawsze po finsku, ktorego absolutnie nie znam.

W miescie to uzywam aplikacji mytaxi. No ale to tylko po miastach( Warszawa, Krakow) we Wroclawiu jeszcze ni ma. ;(
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
HotLips napisał:
Joseph napisał:
HotLips napisał:

Breslau to nie Polskie miasto.
jak już wsiadam do taksówki to pytam ile będzie za kurs w dane miejsce lub zamawiam przez tel z jakiejś sieci, wtedy cena jest zazwyczaj adekwatna do trasy.
U makaronów jak już się trafi na buraka to pozostaje kilka kur... chu... rzucić i wtedy pokornieją.

Właśnie Cwaniactwo występuje prawie wszędzie, nie tylko w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
HotLips napisał:
napisał:
a co ty do Polski tylko jezdzisz i po co??przeciez mozesz pojechac do Arabi Saudyjskiej albo Zjednoczonych Emiratow Arabskich

Cycku, lubie odwiedzac Polske, bowiem lubie odwiedzac skanseny cywilizacji i ogladac ludzi odstajacych od przyjetych standartow.

Wyjazd na polska prowincje moze spowodowac odczucia podobne do tych jakich doswiadczali M. Mead czy tez nasz rodak B. Malinowski. na poczatku zeszlego wieku.
Jak tak czytam tych forumowych durniow to do wzorow kultury Mead dodam jeszcze jeden:
Kultura massmediofiguratywna - gdzie wzorce kulturowe dla durnow przekazuje TV i internet ( obowiazkowo prawicowa i niezalezna )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
HotLips napisał:
Mnie nie zdumiewa, ale smuci brak usmiechu na twarzy przechodniow / obslugi sklepow.
Usmiechajaca sie osoba wzbudza agresje albo zdumienie.
Niesmaczne jest powszechne ocenianie drugiej osoby bazujac sie na jej ubiorze, wieku itp.
Powszechne pouczanie innych ( klientow ) oraz "warczenie" na innych.
Przeklenstwa. Ladujac na jakimkolwiek lotnisku w Polsce, pierwsze doznania to powszechne, soczyste przeklenstwa w hali przylotow.

Ponadto: oszukujacy taksowkarze ( + notoryczny brak reszty, czyli wymuszanie napiwkow ), malo uprzejma obsluga ( sklepy, restauracje ) i zbyt rzadkie uzywanie magicznych slow " prosze i dziekuje". Zwlaszcza w sklepach.

to ze znasz jezyk polski nie daje ci zadnego prawa do krytykowania tego kraju i wspanialych ludzi tam zamieszkajacych
nawet nie znasz podstawowych faktow z histori Polski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
cysiek33 napisał:
HotLips napisał:
.

to ze znasz jezyk polski nie daje ci zadnego prawa do krytykowania tego kraju i wspanialych ludzi tam zamieszkajacych
nawet nie znasz podstawowych faktow z histori Polski

Nie znam, cycku, oj nie znam. Zylam w zaklamaniu ponad pol wieku.

Jednakze odkrylam forum MN i ucze sie teraz pilnie przez cale ranki.
A muzg u mnie chlonny to i rezultaty gwarantowane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Krzysiek p napisał:
HotLips napisał:
napisał:

A jakie kraje to nie sa skanseny cywilizacji i gdzie nie ma ludzi odstajacych od przyjetych standartow. I kto wyznacza te standarty ?

ona tylko tak pisze a o niczyn nie ma pojecia taka cielebrytka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
cysiek33 napisał:
Krzysiek p napisał:
HotLips napisał:
napisał:

ona tylko tak pisze a o niczyn nie ma pojecia taka cielebrytka

Coz, musze pisac...chce zostac idolem mas pracujacych w Norwegii.

Niestety nie umiem spiewac, tanczyc, gotowac czy tez robic na drutach.
Zawodow w grzebaniu sie w kiszkach jeszcze nie ma, wiec musze pisac ku pokrzepieniu watroby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
to odpowiedz na pytanie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok