Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Odzyskaj nadpłacony podatek z Norwegii

Reklama

Darmowe miejsca noclegowe w całej Norwegii - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Darmowe miejsca noclegowe w całej Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Dominika P
(cukulinka)
Początkujący
Tak świetna sprawa te darmowe hytty w zupełnej dziczy.
Uczestniczyłam w Spływie kanu.
Wypożyczyliśmy kanu w Langen www.langen-gjestegaard.no/index.php/2015...-14-04-33/kanoutleie wystartowaliśmy z Synnervika i przez kilka dni płynęliśmy do Røros.
Przy trasie bylo pięć takich darmowych hytt. Przemoczeni i zmarznięci zatrzymaliśmy się w jednej z nich o nazwie Langtjønnbua. Była dość duża na 12 może 15 osób po dwóch stronach podesty do spania. Piecyk i opał, ogrzaliśmy się wysuszyliśmy ubrania i następnego dnia wypoczęliśmy i dalej.
Oczywiście hyttę zastaliśmy posprzątana i taką zostawiliśmy. Polecam niesamowita przygoda.

www.norgeskart.no/?sok=roros#12/338980/6...ergencyPositionLayer

Langtjønnbua

Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
K K
(llllll)
Wiking
coś naprawdę ekstra ( ;
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
1 Post
K K
(llllll)
Wiking
prawdziwa szkoła przetrwania ;D
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
KlaudiaKwidzinska napisał:

Szkola przetrwania? Masz dach nad glowa i opal, to o nic nie musisz walczyc.
Mnie jednak zastanawia co sie teraz z tymi hyttami stanie jak polaki z symbolami narodowymi takimi jak flaga z orlem na koszulce, krzyzem ze zlota na szyi i antysemityzmen na ustach dowiedzo sie o tych przybytkach. Przecie to nauczone, ze jak co za darmo i bez straznika z batem to juz niczyje. Drewno wypala, domki zarzygaja, meble połamią abo i na opal dorzuca.

Cala nadzieja w tym, ze to daleko od ich tradycyjnych szlakow migracyjnych - czyli hal produkcyjnych, pol truskawek i placow budowlanych.

Tfuu, boze uchowaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Prezydent_elekt napisał:
KlaudiaKwidzinska napisał:

Szkola przetrwania? Masz dach nad glowa i opal, to o nic nie musisz walczyc.
Mnie jednak zastanawia co sie teraz z tymi hyttami stanie jak polaki z symbolami narodowymi takimi jak flaga z orlem na koszulce, krzyzem ze zlota na szyi i antysemityzmen na ustach dowiedzo sie o tych przybytkach. Przecie to nauczone, ze jak co za darmo i bez straznika z batem to juz niczyje. Drewno wypala, domki zarzygaja, meble połamią abo i na opal dorzuca.

Cala nadzieja w tym, ze to daleko od ich tradycyjnych szlakow migracyjnych - czyli hal produkcyjnych, pol truskawek i placow budowlanych.

Tfuu, boze uchowaj.

A wiesz ze dokladnie to samo sobie pomyslalem...

PS.A przy takim domku to mozna chyba za darmo campera postawic, nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
1 Post
Janek Kos
(JanekzRudego)
Wiking
Prezydent_elekt napisał:
"...
Tfuu, boze uchowaj."

Odkopię bo mnie krew zalewa na takie sranie we własne gniazdo. Skąd taka negatywna opinia o własnych rodakach? Ja mam zupełnie inne doświadczenia. Wynika z tego, ze takich masz znajomych, rodzinę, albo zwyczajnie jesteś głupek i powtarzasz to co ci zapoda wyborcza lub tvn a twoje najdalsze wojaże to Biedronka za rogiem.
Tak na marginesie, norweska flaga powiewa na prawie każdym domu i nikomu to nie przeszkadza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów

(Diktig og justiceforall)
Początkujący
Takie hytty sa zazwyczaj trudno dostepne, nie jest latwo je znalezc. Do wiekszosci trzeba dojsc na piechote albo rowerem, to rzadkosc, aby pod taka darmowa hytte mozna by podjechac autem.
to miejsce dla prawdziwych turystow, niezaleznie od narodowosci, a nie dresiarzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok