Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Wyjeżdżasz? Stracisz prawo do barnetrygden - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Wyjeżdżasz? Stracisz prawo do barnetrygden
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Popieram...zyc w tym kraju sie chce dzieci sie ma to i do szkoly chodzic musza...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
marcel bojka
(kolo75)
Wiking
popieram.... jeśli ściągnąłeś rodzinę do tego nudnego kraju w którym się dużo zarabia , to znaczy że dzieci mają chodzić do szkoły , i integrować się ze środowiskiem .Trzeba wybrać albo Pendler albo rodzina i dom ze wszystkimi problemami i dogodnościami w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Krzysztof Cris
(Kris424)
Wiking
Przepraszam bardzo a moze by tak sie zabrać najpierw za tych co mają po kilka dzieci w Polsce i na nie biorą rodzinne pytam jakim prawem ja bedąc legalnie i płacąc podatki w Norwegi z Zona i dzieckiem które mi sie tutaj urodziło dostaję 970 koron a taki Cwaniak który ma dziecko w Polsce tez dostaje tyle co ja tylko na realia Polskie te 970 koron to sporo kasy a na te warunki w Norwegi to co to jest chyba na Pampersy na miesiąc skoro sie płaci na dzieci bedące w Polsce 970 koron to niech podniosą rodzinne dla dzieci tutaj mieszkających na stałe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
176 Postów
Greg Greg
(Greg1979)
Stały Bywalec
A moze lepiej sie skupic i szare komory wysilic co zrobic zeby swoj byt poprawic a nie jak tu upier.... innych...??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Kris424 napisał:
Przepraszam bardzo a moze by tak sie zabrać najpierw za tych co mają po kilka dzieci w Polsce i na nie biorą rodzinne pytam jakim prawem ja bedąc legalnie i płacąc podatki w Norwegi z Zona i dzieckiem które mi sie tutaj urodziło dostaję 970 koron a taki Cwaniak który ma dziecko w Polsce tez dostaje tyle co ja tylko na realia Polskie te 970 koron to sporo kasy a na te warunki w Norwegi to co to jest chyba na Pampersy na miesiąc skoro sie płaci na dzieci bedące w Polsce 970 koron to niech podniosą rodzinne dla dzieci tutaj mieszkających na stałe.

I to jest Polska właśnie, proszę Państwa.
Mnie się należy, wiency chcem... ale... łapaj złodzieja, cwaniaka, aferzyste!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Tak samo pendler status odebrać
Bo niby za co
Albo rybki albo pipki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Tu właśnie jasta chyba nie masz racji. Dlaczego bo pendlerek tylko robi w Norge ale nie bachory i żona siedzą w polszy i nie korzystają z norweskiego szkolnictwa i służby zdrowia. A przecież to finansowane z podatków. A taki prawdziwy pendler co zjeżdza co kilka tygodni to tyle wyda na przejazdy że ulga podatkowa mu się należy. A i takiemu co do rodziny jeżdzi 2 x do roku to rekompensata za straty moralne bo na żonę wchodzi listonosz , sasiad, bachory nie poznają tatusia jak przyjedzie to sie pytają co to za pan. A wogóle powiem ci jak się robi w Danii to też jest coś takiego że jak czełowiek jest zasadniczo zameldowany w polszy to nie buli 44% procent podatku jak dunol tylko grubo grubo mniej. Co doprowadza dunoli do szału. Ale z drugiej strony to 3 lata a nie bezterminowo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
176 Postów
Greg Greg
(Greg1979)
Stały Bywalec
A kto wam broni kupic mieszkanie w Polandii i jezdzic raz na 2 miesiace?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
176 Postów
Greg Greg
(Greg1979)
Stały Bywalec
Skoro prawo w Norwegii jest skonstruowane w ten a nie inny sposob to nie rozumiem czemu jest tylu rodakow ktorzy nazywaja Cwaniakami i Kombinatorami tych ktorzy wedle tego prawa sie rozliczaja z urzedem podatkowym. Z zazdrosci? Z wlasnej niemocy? Prosze bardzo Irlandia na was czeka - tam moze nie ma Pendlera - biznes.onet.pl/praca/nad-irlandia-zaswiecilo-slonce/bn1b61
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok