Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Jan Kovalsky Eliza K Katarzyna Jakubowska Tomek Kowalski Andrzej . Michal W Bogumił M Piotrek T P. H. pawel piotr Małgorzata Sasin Marcin Baraniak AndrzejAS AS sid87 (1727 niezalogowanych)
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
crow napisał:
giovi2 napisał:

Hm........ troszke trudno mi zrozumiec dlaczego azylanci maja sie gorzej uczyc od wspaniale zdolnych Polakow ale....... ja tam wszystkiego nie wiem

Nie chodzi o to że Polacy należą do narodu wybranego i są niezwykle uzdolnieni, tylko o to, że azylanci nie płacą ze swojej kieszeni za kurs i nie zależy im na tym by język opanować w jak najkrótszym czasie.
Polacy natomiast płacą za swoją edukację, materiały do nauki, jak i dojazdy do szkoły i w związku z tym chcieliby aby ta edukacja trwała jak najkrócej.

Skad to stwierdzenie ze azylant nie chce sie nauczyc jezyka bo nie placi ze swojej kieszeni? Czy to znaczy ze azylant nie chce ulozyc sobie zycia? Z moich obserwacji to jest niestety inaczej. To Polacy siedza zamknieci w swoich barakach i wyjazuja wyzszosc polskosci nad Norwegia. (oczywiscie nie wszyscy). Ale na forum tutaj?........zenujace Czy mozesz wykazac mi jakas statystyke ktora potwierdza Twoje zdanie?[/quote]

Pisza ludzie o tym co zastali na kursie, a nie ci co w chalupie. Czy twoje obserwacje możesz poprzeć jakąś statystyka?

No i tak zastanów się, kto szybciej nauczy się języka, ten kto płaci sam za kurs czy ten co ma go gratis, żadnych wymagań bo on z kraju ogarniętego wojna przyjechał. Ikke stres.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Joseph polonorki maja klapki na oczach zapatrzone jak lemingi w Durczoka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Nauka obcego jezyka jest uwarunkowana w duzej mierze motywacja i zdolnosciami.

Jedni naucza sie japonskiego w 1 rok, inni maja problemy z j.rosyjskim i ucza sie jego 10 lat.
Dlaczego rosyjski? Bo jest w jednej grupie jezykowej z polskim. Wiec stosunkowo latwy do nauczenia.

"Jezykowe ucho" jest wazne, ale chec i motywacja odgrywaja wielka role.

I tak na przyslowiowy koniec: znam pewna kobiete z Iranu, ktora jest analfabetka. Nauczyla sie ( tylko sluchajac ) j.norweskiego w sposob pozwalajacy jej na funkcjonowanie i porozumiewanie sie. I zasob slow jej sie powieksza, jak spotykam ja od czasu do czasu.
Dla mnie jest to przykladem, ze jak sie chce, to mozna wiele...no ale ja jestem szalenie pozytywna osoba....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
ale w Iranie nie ma wojny
wiec nie azylantka tylko imigrant zarobkowy ,a to roznica

azylantow latwo poznac bo chodza obwieszeni zlotem jak 3 biskupow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
crow napisał:
giovi2 napisał:

Hm........ troszke trudno mi zrozumiec dlaczego azylanci maja sie gorzej uczyc od wspaniale zdolnych Polakow ale....... ja tam wszystkiego nie wiem

Nie chodzi o to że Polacy należą do narodu wybranego i są niezwykle uzdolnieni, tylko o to, że azylanci nie płacą ze swojej kieszeni za kurs i nie zależy im na tym by język opanować w jak najkrótszym czasie.
Polacy natomiast płacą za swoją edukację, materiały do nauki, jak i dojazdy do szkoły i w związku z tym chcieliby aby ta edukacja trwała jak najkrócej.

Skad to stwierdzenie ze azylant nie chce sie nauczyc jezyka bo nie placi ze swojej kieszeni? Czy to znaczy ze azylant nie chce ulozyc sobie zycia? Z moich obserwacji to jest niestety inaczej. To Polacy siedza zamknieci w swoich barakach i wyjazuja wyzszosc polskosci nad Norwegia. (oczywiscie nie wszyscy). Ale na forum tutaj?........zenujace Czy mozesz wykazac mi jakas statystyke ktora potwierdza Twoje zdanie?[/quote]

Z bajki o Bolku i Lolku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kasia29)
Wiking
Myślę, że najpierw trzeba próbować nauczyć się języka obcego. Nie widzę, jak inaczej wtedy zaczynać pracę w obcym państwie, oprócz tego norweski jest bardzo trudny. Zamierzam wyjechać w Portugalię (tam cociażby cieplej), zaczęłam uczyć język portugalski online przez skype. Jestem zadowolona, nie potrzebuję dużo czasu, idzie mi nie źle. Znalazłam dobrego koorepetytora na preply.com/pl/portugalski-przez-skype.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok