Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Dla polaka od wiekow bliskie serca byl « Bog, honor, ojczyzna»
Dobro czlowieka nigdy nie bylo stawiane jako cel nadrzedny. Czlowiek byl/jest tylko malym pionkiem w rozgrywkach na wyzszym szczeblu.

Wazne, aby jakis enigmatyczny bog byl zadowolony, dobro czlowiek musialo zawsze ustapic miejsca.
Wiec lataja ludzie stadnie do kosciola, gdzie klecha ( kazdy klecha to medium w bezposrednim polaczeniu z bogiem) wie najlepiej, czego bog sobie zyczy - ma przeciez bezposrednie wytyczne.
Czlowieka mozna zniewazyc, zabic, wykorzystac, zawsze w imie boga…bog wie przeciez, co stadzie truchla jest potrzebne.

Zamiast biegania na polskie msze mozna pozytecznie spedzic czas. Moze pielegnowanie kontaktow z rodzina? Moze wspolne spedzenie czasu z dziecmi? Moze pomoc blizniemu?
10 kr biedakowi zamiast 50 kr na tace klechy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Agata Lange-Sandvik
(alangusta)
Wiking
Gursken, Sande kommune,Møre og Romsdal,diecezja Trondheim - 2 i 4 sobota miesiaca o godz.16.00
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(tmonk)
Wiking
Overhalla - druga i czwarta niedziela miesiąca, godz. 10:00

Nie rozumiem tutaj czegoś - interesuje cie artykuł to czytasz, masz dodatkowe informacje to komentujesz. Tyle. Po co od razu inwektywy i wynaturzenia ?
W mojej okolicy mieszka ponad 400 Polaków, do kościoła raz na dwa tygodnie chodzi około 30-40 osób, tylko Ci co chcą. Ani jedni nie obrażają drugich ani drudzy nie obrażają pierwszych. I nikt nikogo palcem nie wytyka ani na siłę nie nawraca. Wolność wyboru.

P.S. A co do dawania na tace - porażająca ignorancja - jak płacisz podatki to i tak dajesz na tace. Pytanie tylko na który kościół, meczet, synagoge ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(xpg)
Wiking
W Bergen-Sandviken są Msze święte o godz. 12.00, ale 2 razy w miesiącu: w 2 i 4 niedziele miesiąca!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
www.facebook.com/pages/W-rękach-Boga-Wspólnota-Tønsberg-Norwegia Zapraszamy do polubienia naszej strony
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(LenaGutkowska)
Wiking
Dorotko. Lubię Cię i szanuję, w wielu sprawach zgadzam się z Tobą. Myśle jednak, że sprawa potrzeby wiary w Boga jest sprawą osobistą każdego człowieka i to nie powinno ulegać żadnej dyskusji. Szkoda, że myślisz iż Kościół to same wynaturzenia i ciemnogród. Nie będę wywnętrzniała się tu jakoś specjalnie, ale jestem wierząca i wiem, że Twoje zarzuty są niesprawiedliwe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Droga Lena

Wybacz, jezeli poczulas sie dotknieta moja wypowiedzia.
Jestem zdania, ze wiara jest wazniejsza od swiatyn i form jej uprawiania.

W swiatyniach nie powinno sie propagowac idei ktore bezposrednio szkodza czlowiekowi.
A jest to niestety na porzadku dziennym w swiatyniach wielu religii.

Takze posumowujac: nos swojego boga w sercu i badz czlowiekiem dla drugiego czlowieka.
Pochyl sie na zebrakiem, narkomanen i alkoholikiem - moze potrzebuja pomocy, chociaz smierdza i sa nieestetyczni?

No, ale to juz temat na inny post. Praca spoleczna jest moim hobby
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
dariusz buras
(dariuszburas)
Wiking
OGLOSZENIA 15 LUTY 2015

NABOZENSTWA W KOSCIELE SW. OLAFA OSLO (AKERSVEIEN 5):

16