Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
iksiński igrek ela jankowska Jon Doe grzegorz buko Krzysztof Kempski Joanna Ka P. H. pawel piotr (2538 niezalogowanych)
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
michalg510 napisał:
Płace zasranemu NRK 2500 kr rocznie a w ogóle nie oglądam tej bez najdziejnej norweskiej telewisji i za co ? chyba za wszy....

A co jest lepszego w polskiej tv?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Karol.Ky napisał:
michalg510 napisał:
Płace zasranemu NRK 2500 kr rocznie a w ogóle nie oglądam tej bez najdziejnej norweskiej telewisji i za co ? chyba za wszy....

Bez przesady. Jezeli nie masz dodatkowego abonamentu, to za te 2729,16 NOK masz raptem az 3 (slownie trzy) kanaly. A na tych kanalach w sumie nic specjalnego. Wiec w sumie nie co tak specjalnie piac nad ta super norweska telewizja.

No i oczywiscie masz radio. NRK lisens pokrywa produkcje programow radiowych oraz meteorologow (yr.no).

Licencja NRK to zwykly podatek. Rownie dobrze mogliby go odciagac na selvangivelse.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Elise napisał:
Karol.Ky napisał:
michalg510 napisał:

Bez przesady. Jezeli nie masz dodatkowego abonamentu, to za te 2729,16 NOK masz raptem az 3 (slownie trzy) kanaly. A na tych kanalach w sumie nic specjalnego. Wiec w sumie nie co tak specjalnie piac nad ta super norweska telewizja.

No i oczywiscie masz radio. NRK lisens pokrywa produkcje programow radiowych oraz meteorologow (yr.no).

Licencja NRK to zwykly podatek. Rownie dobrze mogliby go odciagac na selvangivelse.

Nigdy nad tym w ten sosob nie myslalem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Same wladze (norewskie) definuja licencje jako avgift, a nie zaplate za te 3 TV-kanaly i radio.
No i nie zapomnijmy o meteorologach

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Elise napisał:
Same wladze (norewskie) definuja licencje jako avgift, a nie zaplate za te 3 TV-kanaly i radio.
No i nie zapomnijmy o meteorologach

Czasem mam wrazenie,ze w Norwegii trwa eksperyment pt. "ile ludzie sa w stanie placic dziwnych oplat i podatkow. Jak wysokie moga byc?".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Maksymalna stawka podatkowa to chyba 50%?

Karol.Ky napisał:
Czasem mam wrazenie,ze w Norwegii trwa eksperyment pt. "ile ludzie sa w stanie placic dziwnych oplat i podatkow. Jak wysokie moga byc?".Tu ludek podporzadkowany, od dziesiecioleci oduczony samodzielnego myslenia.
Haslo dzisiecioleci - partia (akurat ta co jest przy wladzy) mysli za ciebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
rengjøring oslo
(RengjoringOslo)
Wiking
A ja płaciłam nrk a już nie płacę. Są sposoby żeby obejść! Zapłaciłam 500 kr i problem z głowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów

(olaf1)
Początkujący
biedronka11560 napisał:
A ja płaciłam nrk a już nie płacę. Są sposoby żeby obejść! Zapłaciłam 500 kr i problem z głowy ja tez nie place,ale mnie to kosztowalo 700
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Elise napisał:
Maksymalna stawka podatkowa to chyba 50%?

Karol.Ky napisał:
Czasem mam wrazenie,ze w Norwegii trwa eksperyment pt. "ile ludzie sa w stanie placic dziwnych oplat i podatkow. Jak wysokie moga byc?".Tu ludek podporzadkowany, od dziesiecioleci oduczony samodzielnego myslenia.
Haslo dzisiecioleci - partia (akurat ta co jest przy wladzy) mysli za ciebie.

No tak maksymalna stawka, ale dodac do tego abonament, oplaty drogowe, roczna oplata za auto itp.

Oduczeni myslec, moze dlatego wszyscy tak kupuja "madre telefony".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
a jak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok