Ronn napisał:
[quote]
Lindemans napisał:
Zbój napisał:
A norwedzy wychodza z zalozenia ze jezyk norweski jest wartoscia sam w sobie uwazajac, że proces asymiliacji do norweskich warunków dzięki temu przebiegnie szybciej i polaczki szybciutko zapomna skąd pochodzą beda machali flaga w maju i jedli brązowy serek.
/quote]
Ciekawe...
Ja wladam biegle norweskim, mam dobra prace w wyuczonym zawodzie, flaga nie macham, bo maz to robi z okazji swiat, jem brunost poniewaz mi bardzo smakuje i nie widze powodu bym miala zapomniec, ze jestem Polka
Ta Twoja teorie, to o kant dupy mozna rozbic 
Lindemans moge zadac CI osobisiste pytanie? Dlaczego ty tutaj przebywasz na tym portalu tak wlasciwie ?
Skoro masz meza norwega to i powinnas miec duzo znajomych norwegow , co za tym idzie zmieniasz kompletnie swiatopoglad i podejscie do spoleczenstwa polskiego...
Ten portal nie sprzyja integracji ze spoleczenstwem w ktorym zyjemy...
mam na mysli wchodzac na MN to tak jakby zrezygnowac z rozmowy z sasiadem np lub pojscia na spacer
ja coraz mniej akceptuje ten portal choc nadal zagladam z mniejsza ciekawoscia,no ale ja jestem singlem
wydaje mi sie ze nie mozna byc pol na pol .... tak zapytalem z ciekawosci
Nie do konca rozumiem,o co Ci chodzi

Szczegolnie z tym "pol na pol"

Ani maz, ani znajomi Norwegowie w zaden sposob nie wplywaja na moje poglady i podejscie do spoleczenstwa polskiego.Mam wieksze grono znajomych Polakow, niz Norwegow. Ja swoje poglady buduje na wlasnych doswiadczeniach, a nie na doswiadczeniach lub opiniach innych osob. Co to w ogole ma byc ?

Jesli o mnie chodzi, to potrafie na tyle zorganizowac swoj czas, ze posty na forum nie zabieraja mi czasu przeznaczobego na inne sprawy.
Co do poratlu, miewam krotsze, albo dluzsze przerwy. Poza tym, sporo rzeczy do pracy musze przygotowac na kompie, wiec potrafie ogarnac wiecej niz jedna otwarta zakladke