".............sami dopuszczają się manipulacji informacjami i dyskryminacji wobec nas .Norweska prasa nie podaje narodowości innych kryminalistów nie dowiecie się kto popełnił przestępstwo jeśli chodzi o narodowość ale zawsze podają jeśli to są Polacy............."
Nie wiem jakie ty norweskie gazety czytasz ale Twoje stwierdzenie powyzej jest absolutnie nieprawdziwe. Bardzo czesto, a nawet czesciej niz Polakow, wymienia sie narodowosci Litwinow, Somalijczykow, Rumunow no i juz nie narodowosc, Cyganow. Hm...... a moze to ma cos wspolnego z tym, ze Polacy bardzo czesto jednak popelniaja przestepstwa. Jezeli ktos zostanie zlapany na przemycie czy innych machlojach i napisze sie o tym w gazecie to nazywa sie to dyskryminacja? Przeciez to jest czyste stwierdzenie faktu i na tym dziennikarstwo polega. Nazywanie tego dyskriminacja jest tylko i wylacznie oznaka kompleksow z jakimi niektorzy sie tutaj borykaja.
Z drugiej strony, takie ciagle marudzenie ze Norweg to idiota, glupek i prymitywniak, ktory nie ma pojecia o tym co to jest jedzenie, wychowanie i co tam tylko jeszcze ........ jest naprawde nudne. Ja sie zastanawiam jak mozna z taka ciagla zloscia na otoczenie zyc? A moze lepiej sie spakowac i sie stad zmiesc? Dla lepszego zdrowia psychicznego? Jak wszyscy dookola sa glupi................. to czas chyba spojzec na samego siebie. Niektorzy Polacy chca uczyc Norwegow wszystkiego, inni zazdroszcza im ropy (tak jakby to byla ich wina, ze ja maja i trzeba ich za to ukarac). Chca ich uczyc ekonomi, jazdy samochodem, uprzejmosci, wychowania dzieci, a nawet jakie prawo powinni miec i co powinni jesc. Zalosne

Hm ......... jak ta Norwegia dala sobie rade z tym wszystkim gdy Polakow tutaj nie bylo? Jak to sie kurde stalo?????????????
Jest ogromna roznica pomiedzy krytyka a marudzeniem. Nazywanie kogos glupim nie jest krytyka.