Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

„Awantura o pieluchy” oczami bohaterów - Norwegia

Czytali temat:
boj fra oszlo LukaszC Ce (5539 niezalogowanych)
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu „Awantura o pieluchy” oczami bohaterów
Reglamentacja towaru typowa dla komunizmu. Dyskryminacją polskich obywateli powinna się zająć organizacja Human Rights.Teraz Polacy powinni przywozić pieluchy z Polski to będzie afera, że przemyt i ile Norwegia na tym traci.Tak źle i tak niedobrze sami nie wiedzą czego chcą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(KING)
Nowicjusz
Wiadomo czego nory chca. Chca naszej pracy ale nie chca nas. Tzw. bruk og kast. Do tego fajnie by bylo gdybysmy po prostu odparowali po 65 roku zycia. Strach pomyslec co beda z nali wyprawiac jak przyjdzie czas na zameldowanie sie w sykehjemie... lozko w pomieszczeniu na miotly i suchy chleb dla konia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
ppp ppp
(ja543)
Wiking
warto zauwazyc ,ze redakcja MN slepo uznala artykul opisujacy cale zajscie w prasie norweskiej za jedyna prawdziwa wersje.na stronie MN mozna bylo przeczytac o "awanturujacych sie Polakach" ,a teraz wytykaja te slowa jedynie prasie norweskiej-Zobaczcie co sami o tym pisaliscie!Artykuly na MN niestety maja niewiele wspolnego z dziennikarstwem jak i obiektywizmem.Zauwazylem ,ze sa to najczesciej tlumaczenia wybranych tematow z Aftenposten.Szczegolnie MN lubuje sie w jakichkolwiek sprawach kryminalno-przemytniczych ktore stanowia swietna pozywke do opluwania jadem policji,sluzb granicznych i Norwegow w ogole przez cala rzesze rozgoryczonych Polakow(ktorzy sie w ten sposob dowartosciowuja).Moglibyscie pisac o czyms co laczy ,a nie starac sie poroznic Nas z Norwegami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
w tym sęk, że chyba pierwszy raz MN pozwoliła się wypowiedzieć Polakom i przedstawić ich relację.Prasa Norweska jak widać jest nierzetelna i kłamliwa, ciekawe czemu tak zależy im na negatywnym pokazywaniu Polaków( czy tak samo opisali by zajście w sklepie z kolorowymi ?), sami dopuszczają się manipulacji informacjami i dyskryminacji wobec nas .Norweska prasa nie podaje narodowości innych kryminalistów nie dowiecie się kto popełnił przestępstwo jeśli chodzi o narodowość ale zawsze podają jeśli to są Polacy.Dziwisz się ze Polacy którzy ciężko pracują nie lubią za to Norwegów i wylewają swoją frustrację na portalu ja się nie dziwię ?? Skoro prasa norweska , może o nas pisać tylko negatywnym kontekście Polacy też mają prawo oceniać negatywnie Norwegów i Norwegię.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
".............sami dopuszczają się manipulacji informacjami i dyskryminacji wobec nas .Norweska prasa nie podaje narodowości innych kryminalistów nie dowiecie się kto popełnił przestępstwo jeśli chodzi o narodowość ale zawsze podają jeśli to są Polacy............."

Nie wiem jakie ty norweskie gazety czytasz ale Twoje stwierdzenie powyzej jest absolutnie nieprawdziwe. Bardzo czesto, a nawet czesciej niz Polakow, wymienia sie narodowosci Litwinow, Somalijczykow, Rumunow no i juz nie narodowosc, Cyganow. Hm...... a moze to ma cos wspolnego z tym, ze Polacy bardzo czesto jednak popelniaja przestepstwa. Jezeli ktos zostanie zlapany na przemycie czy innych machlojach i napisze sie o tym w gazecie to nazywa sie to dyskryminacja? Przeciez to jest czyste stwierdzenie faktu i na tym dziennikarstwo polega. Nazywanie tego dyskriminacja jest tylko i wylacznie oznaka kompleksow z jakimi niektorzy sie tutaj borykaja.
Z drugiej strony, takie ciagle marudzenie ze Norweg to idiota, glupek i prymitywniak, ktory nie ma pojecia o tym co to jest jedzenie, wychowanie i co tam tylko jeszcze ........ jest naprawde nudne. Ja sie zastanawiam jak mozna z taka ciagla zloscia na otoczenie zyc? A moze lepiej sie spakowac i sie stad zmiesc? Dla lepszego zdrowia psychicznego? Jak wszyscy dookola sa glupi................. to czas chyba spojzec na samego siebie. Niektorzy Polacy chca uczyc Norwegow wszystkiego, inni zazdroszcza im ropy (tak jakby to byla ich wina, ze ja maja i trzeba ich za to ukarac). Chca ich uczyc ekonomi, jazdy samochodem, uprzejmosci, wychowania dzieci, a nawet jakie prawo powinni miec i co powinni jesc. Zalosne Hm ......... jak ta Norwegia dala sobie rade z tym wszystkim gdy Polakow tutaj nie bylo? Jak to sie kurde stalo?????????????
Jest ogromna roznica pomiedzy krytyka a marudzeniem. Nazywanie kogos glupim nie jest krytyka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Kombinator, niech gada co chce, nie chca sprzedawac to nie sprzedaja i maja racje, spekulanciki interes zwietrzyli. Na co komu 200 pieluch? Mialem male dzieci wiem ile idzie. Co on do sklepu 200 km ma? I jak zwykle piene oczka i polska martyrologia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Pieluch z polski nie przywioza, bo wywoza je stad ze wzgledu na spekulacyjny zarobek, tu sa duzo tansze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Crow napisał:
".............sami dopuszczają się manipulacji informacjami i dyskryminacji wobec nas .Norweska prasa nie podaje narodowości innych kryminalistów nie dowiecie się kto popełnił przestępstwo jeśli chodzi o narodowość ale zawsze podają jeśli to są Polacy............."

Nie wiem jakie ty norweskie gazety czytasz ale Twoje stwierdzenie powyzej jest absolutnie nieprawdziwe. Bardzo czesto, a nawet czesciej niz Polakow, wymienia sie narodowosci Litwinow, Somalijczykow, Rumunow no i juz nie narodowosc, Cyganow. Hm...... a moze to ma cos wspolnego z tym, ze Polacy bardzo czesto jednak popelniaja przestepstwa. Jezeli ktos zostanie zlapany na przemycie czy innych machlojach i napisze sie o tym w gazecie to nazywa sie to dyskryminacja? Przeciez to jest czyste stwierdzenie faktu i na tym dziennikarstwo polega. Nazywanie tego dyskriminacja jest tylko i wylacznie oznaka kompleksow z jakimi niektorzy sie tutaj borykaja.
Z drugiej strony, takie ciagle marudzenie ze Norweg to idiota, glupek i prymitywniak, ktory nie ma pojecia o tym co to jest jedzenie, wychowanie i co tam tylko jeszcze ........ jest naprawde nudne. Ja sie zastanawiam jak mozna z taka ciagla zloscia na otoczenie zyc? A moze lepiej sie spakowac i sie stad zmiesc? Dla lepszego zdrowia psychicznego? Jak wszyscy dookola sa glupi................. to czas chyba spojzec na samego siebie. Niektorzy Polacy chca uczyc Norwegow wszystkiego, inni zazdroszcza im ropy (tak jakby to byla ich wina, ze ja maja i trzeba ich za to ukarac). Chca ich uczyc ekonomi, jazdy samochodem, uprzejmosci, wychowania dzieci, a nawet jakie prawo powinni miec i co powinni jesc. Zalosne Hm ......... jak ta Norwegia dala sobie rade z tym wszystkim gdy Polakow tutaj nie bylo? Jak to sie kurde stalo?????????????
Jest ogromna roznica pomiedzy krytyka a marudzeniem. Nazywanie kogos glupim nie jest krytyka.
chyba sie troche zagalopowałes z tym pościkiem sens taki ze nie wiadomo o co ci chodzi albo ty juz do reszty "znorkowaciałeś"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
a mi sie wydaje ze tego pana juz dobrze znali w tym sklepie własnie z tego ze lubi kupować pieluchy i stąd ten problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
baga napisał:
w tym sęk, że chyba pierwszy raz MN pozwoliła się wypowiedzieć Polakom i przedstawić ich relację.Prasa Norweska jak widać jest nierzetelna i kłamliwa, ciekawe czemu tak zależy im na negatywnym pokazywaniu Polaków( czy tak samo opisali by zajście w sklepie z kolorowymi ?), sami dopuszczają się manipulacji informacjami i dyskryminacji wobec nas .Norweska prasa nie podaje narodowości innych kryminalistów nie dowiecie się kto popełnił przestępstwo jeśli chodzi o narodowość ale zawsze podają jeśli to są Polacy.Dziwisz się ze Polacy którzy ciężko pracują nie lubią za to Norwegów i wylewają swoją frustrację na portalu ja się nie dziwię ?? Skoro prasa norweska , może o nas pisać tylko negatywnym kontekście Polacy też mają prawo oceniać negatywnie Norwegów i Norwegię.

Zgadzam sie z twoim przedmowca "ja 543" dobrze napisal !!!! Portal MN powinien dawac dobry przyklad dla rodakow w tym kraju!!!

Ale jak ten portal moze dawac pozytywny przyklad jak redaktorzy sami nie maja pojecia o swoim fachu jak i zarowno o zyciu w tym kraju !!!

Media zawsze byly i beda agresywne wobec obcokrajowcow wszedzie w kazdym kraju na calym swiecie!!!

A Wy probujecie sie tlumaczyc i bronic Polakow atakujac media norweskie co wzbudza tylko i wylacznie agresje wsrod czytajacych wasze artykuly!!!!

Mowie to do Pani bo pani jako redaktor, tlumaczenie pani w ogole do mnie nie trafia!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok