Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
boj fra oszlo LukaszC Ce (5473 niezalogowanych)
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Uhum ................ a moze mi powiedziec w ktorym momencie " znorkowacialem"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Otorz to, ale istnieje jeszcze cos takiego jak fobia, moze jego spokoj wewnetrzny jest adekwatny do ilosci posiadanych pieluch. Ach te nory wstretne nawet o spokoju psychicznym polakow nie mysla. A pozniej w gazetach napisza, polacy sa nacja ktorej dzieci zuzywaja w norwegii 10 razy wiecej pieluch niz inne nacje, wg badan rynkowych. I tez bedzie zle. A swoja droga czemu sie dziwic ze pisza w gazetach skoro gosc staje przy kasie okoniem i mowi ze bez pieluch nie wyjdzie, jeszvze wg jego relacji sam policje wzywa. No nie d...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
nie bardzo rozumiem co miałeś na mysli w tamtym poście nikt przecież tu nie pisał że norwedzy to głupi naród a ty wielki obrońca wspaniałego i mądrego narodu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
adamkrysiak napisał:
Otorz to, ale istnieje jeszcze cos takiego jak fobia, moze jego spokoj wewnetrzny jest adekwatny do ilosci posiadanych pieluch. Ach te nory wstretne nawet o spokoju psychicznym polakow nie mysla. A pozniej w gazetach napisza, polacy sa nacja ktorej dzieci zuzywaja w norwegii 10 razy wiecej pieluch niz inne nacje, wg badan rynkowych. I tez bedzie zle. A swoja droga czemu sie dziwic ze pisza w gazetach skoro gosc staje przy kasie okoniem i mowi ze bez pieluch nie wyjdzie, jeszvze wg jego relacji sam policje wzywa. No nie d...czyli polskie dzieci srają 10 razy wiecej niz inne nacje i zapełnija śmietniki pieluchami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Nie odnosze sie tu do twoich postow tylko do wczesniejszych, chodzi mi tylko o nakrecanie jakiejs fobi polskiej i o komizm calej sytuacji, ale tez nie tylko o goscia z tego sklepu, ale tez o idiote ktory z tego artykul wypocil
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Alez, przepraszam ! Wiadomo przeciez ze norwegowie to glupi narod ! Przeprasza, jak moglem kogokolwiek bronic. Co za glupek ze mnie, znowu nie zrozumialem o co chodzi Glupi ja
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Trafiles sedno, smietniki zapelniaja ale malo placa, czyli na recyklingowe wyworza, ale czy bio od celulozy oddzielaja? I czy robia to legalnie wg sanitarnych przepisow. Itd. Itp. Najgorzej jak glupota na podatny dziennikarski grunt trafi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Lucjan Lucjan
(trader47)
Nowicjusz
Zgadzam się w pełni z wypowiedziami "ja543" i Tony. Ze swej strony chce tylko dodac MN to miejsce z charakterystycznymi przypadloscami dla tego rodzaju przedsiewziec gospodarczych. Pewnie jak wszędzie brak pieniedzy na fachowa osluge dziennikarska, moderacje itp. Chce tu jednak wracac bo wiem ze takie portale sa potrzebne mnie i wielu innyn osoba. Dlatego z czystej sympatii chciałbym uczulic redakcje i wlasciciela MN na ewidentne przypadki manipulacji słowem i obrazem. Naprawde warto i trzeba dokładniej zapoznac sie z Prawem Prasowym, Prawem Autorskim i pokrewnymi. Dla dobra nas wszystkich.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
AndersB napisał:
Crow napisał:
".............sami dopuszczają się manipulacji informacjami i dyskryminacji wobec nas .Norweska prasa nie podaje narodowości innych kryminalistów nie dowiecie się kto popełnił przestępstwo jeśli chodzi o narodowość ale zawsze podają jeśli to są Polacy............."

Nie wiem jakie ty norweskie gazety czytasz ale Twoje stwierdzenie powyzej jest absolutnie nieprawdziwe. Bardzo czesto, a nawet czesciej niz Polakow, wymienia sie narodowosci Litwinow, Somalijczykow, Rumunow no i juz nie narodowosc, Cyganow. Hm...... a moze to ma cos wspolnego z tym, ze Polacy bardzo czesto jednak popelniaja przestepstwa. Jezeli ktos zostanie zlapany na przemycie czy innych machlojach i napisze sie o tym w gazecie to nazywa sie to dyskryminacja? Przeciez to jest czyste stwierdzenie faktu i na tym dziennikarstwo polega. Nazywanie tego dyskriminacja jest tylko i wylacznie oznaka kompleksow z jakimi niektorzy sie tutaj borykaja.
Z drugiej strony, takie ciagle marudzenie ze Norweg to idiota, glupek i prymitywniak, ktory nie ma pojecia o tym co to jest jedzenie, wychowanie i co tam tylko jeszcze ........ jest naprawde nudne. Ja sie zastanawiam jak mozna z taka ciagla zloscia na otoczenie zyc? A moze lepiej sie spakowac i sie stad zmiesc? Dla lepszego zdrowia psychicznego? Jak wszyscy dookola sa glupi................. to czas chyba spojzec na samego siebie. Niektorzy Polacy chca uczyc Norwegow wszystkiego, inni zazdroszcza im ropy (tak jakby to byla ich wina, ze ja maja i trzeba ich za to ukarac). Chca ich uczyc ekonomi, jazdy samochodem, uprzejmosci, wychowania dzieci, a nawet jakie prawo powinni miec i co powinni jesc. Zalosne Hm ......... jak ta Norwegia dala sobie rade z tym wszystkim gdy Polakow tutaj nie bylo? Jak to sie kurde stalo?????????????
Jest ogromna roznica pomiedzy krytyka a marudzeniem. Nazywanie kogos glupim nie jest krytyka.
chyba sie troche zagalopowałes z tym pościkiem sens taki ze nie wiadomo o co ci chodzi albo ty juz do reszty "znorkowaciałeś"

Jaki Ty masz problem z doszukaniem sie sensu w tej wypowiedzi ?
Jasno, rzeczowo, bez ukrytych madrosci w stylu "co poeta mial na mysli". Ta wypowiedz dokladnie opisuje nastroje i nastawienie Polakow do Norwegow, a juz na pewno zdecydowanej wiekszosci uzytkownikow MN. Takie opinie, jak opisal Crow i takie nastawienie bije z 99% watkow na forum. Zreszta, Polakom zawsze jest zle tam, gdzie sie osiedla (chociazby na krotka chwile) poza granicami Polski. Wszedzie sami durnie, ktorzy na niczym sie nie znaja i niczego nie potrafia (tak, jak to znakomicie potrafia Polacy ).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Puenta jest jedna, nikt tu nikogo nie zapraszal a tym bardziej na sile nie ciagnal. Nie pasuja komus prawa i obyczje tu panujace, zawsze ma gdzie wracac. Tam czeka kraina mlekiem i miodem plynaca, ale plynie jeszcze... Z pieniedzy emigrantow. Stare polskie powiedzenie mowi. Kiedy weszles mniedzy wrony musisz krakac tak jak one. Nie ma takiej sily ktora to spoleczenstwo zmieni. Bo niby po co. I zanim kolejny negant napisze jak tu zle, niech najpierw zarezerwuje powrotny do domu. A co do szacunku to nie jest on zalezny od nacji, taki sie ma na jaki w danej spolecznosci sie zapracowalo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok